GORAN MEHKEK Cropix
GDJE ĆE NIKSI?

U Hajduku rade čuda, ali dolazak Vatrenog nije realan! Za sjajnog Hrvata zanimaju se brojni europski klubovi

Nije to nemoguća misija, ali treba stvari objektivno sagledati i reći da bi to bilo veliko iznenađenje
Piše: Frane Vulas, SDObjavljeno: 19. lipanj 2022. 08:18

Hajduk se raspituje vezano za situaciju u kojoj se u West Hamu nalazi Nikola Vlašić (24). Zainteresiran je splitski klub za eventualni povratak svog bivšeg igrača na posudbu, ali bez obzira što za predsjednika Uprave Hajduka Lukšu Jakobušića ne postoji nemoguće što je već dokazivao povratkom Lovre Kalinića, Marka Livaje, Nikole Kalinića, angažmanom Filipa Krovinovića... trenutno je poprilično nerealno očekivati da će se hrvatski reprezentativac ovog ljeta vratiti na Poljud. Nije to nemoguća misija, ne treba tu mogućnost u potpunosti odbaciti, ali treba stvari objektivno sagledati i reći da bi to bilo veliko iznenađenje.

Vlašić je prošlog ljeta u transferu teškom čak 30 milijuna eura preselio iz CSKA Moskve u West Ham. Stigao je krajem kolovoza, u situaciji kada se već sezona zahuktala, kada zbog Eura i duge sage oko transfera nije prošao ljetne pripreme s klubom. Uletio je u momčad koja je već igrala dobro, a poznato je kako se u tom slučaju teško upada u početnu postavu.

image
CRISTINA QUICLER/AFP/PROFIMEDIA Cristina Quicler/Afp/Profimedia

Zato je prošle sezone Vlašić uglavnom bio u drugom planu, u jakoj konkurenciji u momčadi imao je manju minutažu od očekivane. Prošle sezone upisao je 31 nastup za West Ham u svim natjecanjima, ali je startao samo 16 puta, od čega tek šest puta u Premiershipu (tek 552 minute proveo je na travnjaku u ligaškim susretima). Pritom je ukupno ostao na učinku od jednog gola i dvije asistencije.

Ove sezone, u studenom i prosincu, slijedi Svjetsko prvenstvo u Kataru. Izbornik Zlatko Dalić ima veliko povjerenje u Vlašića, ne samo u njegove nesporne igračke kvalitete. Bio je Niksi dio reprezentacije i ovog lipnja u Ligi nacija, ali nije imao sreće da igre okruni i recimo pogotkom Francuzima za pobjedu u završnici susreta na Poljudu. Vlašića na startu nove sezone čeka borba za mjesto u momčadi West Hama ili - posudba. No, pričajući u kontekstu Hajduka mora se naglasiti kako je Vlašić u punoj igračkoj snazi, u najboljim godinama. Primanja koja ima u West Hamu su neusporediva s financijskim mogućnostima Hajduka, makar to u cijeloj priči nije ni najbitnije jer kada bi to bilo kriterij svaka mogućnost scenarija u kojem je Hajduk bi u startu bila neizvediva.

OVDJE PROČITAJTE OPŠIRNIJE

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 14:00