Marko Livaja i trener Valdas Dambrauskas

 VOJKO BASIC/CROPIX Cropix
PRAVI IZAZOVI

U Hajduku zbog njega više nema eksperimenata, a derbi neće biti revijalan čak i ako Dinamo već bude prvak!

Bijeli sada traže tri pobjede jer jasno je da s takvim rezultatskim dosegom trofej neće izmaći.
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 13. svibanj 2022. 13:26

Dvije utakmice do kraja prvenstva, tri do konca sezone. Trener Bijelih Valdas Dambrauskas nastavio je prošle nedjelje pozitivni niz jer u posljednjih 11 dvoboja ne zna za poraz. Upisao je Litavac na klupi Bijelih sedam pobjeda i četiri remija (Istra, Dinamo, Osijek, Belupo), a ukupno je od dolaska na kormilo Hajduka zabilježio omjer 16-6-1 s tendencijom da se omjer i poboljša jer pred ulazak u odlučujuće utakmice sezone, Dambrauskas ima jasnu situaciju i sve jači kadar.

Nema eksperimenata

Momčad je definirana, nema eksperimenata, ali za Istru se ne očekuje pojačanje u konkurenciji. Katić i Atanasov su najbliži povratku, ali nisu još najavljeni za subotu, kao ni Mlakar i Vuković, tako da Litavac neće uskoro imati bitno kompletniji kadar. Širinu konkurencije spominjemo s aspekta činjenice da šest igrača ima dva žuta kartona pred derbi u Maksimiru. Da bi izbjegli eventualne probleme pred zadnji dvoboj, bez obzira na rezultatsku važnost te utakmice, Bijelima bi za Istru bila važna širina kadra. Vratar Kalinić, potom Elez i Simić iz zadnje linije, te veznjaci Grgić i Krovinović uz krilnog napadača Sahitija, igrači su koji se moraju u subotu pripaziti javne opomene ako žele zaigrati u derbiju.

image

Valdas Dambrauskas

VOJKO BASIC/CROPIX Cropix

Pritom treba naglasiti, utakmica s Dinamom igra se pet dana prije finala Kupa, rezultat iz Maksimira pružit će dodatno samopouzdanje Bijelima pred ogled s Rijekom. Dakle, kako god završi nedjeljni ogled na Šubićevcu i Hajdukova utakmica s Istrom, neće zagrebački susret biti dvoboj revijalnog karaktera. Dva tjedna prije kraja sezone Bijeli traže tri pobjede jer jasno je da s takvim rezultatskim dosegom trofej neće izmaći.

Nastavak izdanja

Zato do kraja sezone od Dambrauskasa se očekuje nastavak izdanja u formaciji 4-1-3-2 kako su Bijeli igrali u Rijeci, ali i u posljednjim ogledima. Pritom je razvidno da strateg Bijelih ne ulazi u preveliki rizik u izboru startne postave. Rezultat je iznad svega što se zorno potvrdilo i prošle nedjelje kada je Biuk dobio zadnjih 10, a Ljubičić nešto manje do 25 minuta iako je utakmica bila rezultatski riješena. Dambrauskas na travnjak šalje, i uglavnom drži, postavu za koju smatra da je najbolja u ostvarivanju cilja, stoga u zadnjim utakmicama standardnost mogu poremetiti samo iznenadne ozljede ili suspenzije uslijed žutih kartona. Litavac je definirao svoju momčad, novo “miješanje karata” slijedi tek za novu sezonu. U lov na trofeje ide provjereni kadar.

TRI DO KRAJA

14/05/22. - prvenstvo

Hajduk - Istra 1961

21/05/22. - prvenstvo

Dinamo - Hajduk Split

26/05/22. - kup

Rijeka - Hajduk Split

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 23:26