DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
NAKON DRASTIČNE KAZNE

U Splitu osvanule sramotne poruke za veliku legendu Hajduka i Vatrenih: ‘Smeće lopovsko...‘

Pretpostavlja se da su grafiti povezani s kaznom koju je Disciplinski sudac HNS-a odrezao Hajduku
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. prosinac 2021. 18:15

Grafiti s uvredljivim natpisima osvanuli su, pretpostavlja se, ove srijede na nekoliko lokacija u Splitu. Djela nepoznatih autora uvredljiva su prvenstveno spram Stipe Pletikose. Nekadašnji vratar Hajduka i Vatrenih u svom je gradu od nekoga obilježen kao "smeće lopovsko", a sve dan nakon što je disciplinski sudac HNS-a, Alan Klakočer odrezao kaznu Hajduku od jedne utakmice bez gledatelja i 70 tisuća kuna zbog navijačkih incidenata na utakmici s Osijekom u HNL-u.

'Pletikosa Stipe, novi golman HNS ekipe', 'Smeće lopovsko', 'Ekipini igrač iz HNS ekipe, Pletikosa Stipe', neki su od sramotnih grafita uz prekrižen logo HNS-a.

image
DUJE KLARIC/CROPIX


image
DUJE KLARIC/CROPIX

Pletikosa danas obnaša funkciju Tehničkog direktora nacionalnih reprezentacija u Hrvatskom nogometnom savezu, a bio je vrlo važan u kandidaturi Marijana Kustića, aktualnog čelnika Saveza. Pletikosi se dakle, u osnovi, na grafitima s nekoliko splitskih lokacija zamjera povezanost s HNS-om te ga se, čini se, prikazuje kao krivca za kaznu koju je Hajduk dobio.

Podsjetimo, nakon što je kazna donesena, postalo je jasno da domaću utakmicu protiv Slaven Belupa neće moći pohoditi navijači i tako proslaviti 111. rođendan kluba na pravi, željeni način.

Linker
20. travanj 2024 02:46