Lukša Jakobušić, Ante Ivković Zonzi i Ivica Šurjak

 NIKOLA VILIC Cropix
VELIČANSTVENA NAJAVA

‘Udarite Dinamo gdje je najtanji!‘ Velikan Hajduka dobio najveće priznanje pa najavio oluju na Poljudu

‘Moguće je da to izgleda riskantno, ali od pokušaja da se zatvoriš i čekaš neku kontru, nema koristi‘
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 19. listopad 2022. 14:32

Na Poljudu vlada mobilizacija svih snaga za derbi protiv Dinama, pa su iskoristili priliku i priredili prijem za Ivicu Šurjaka u povodu njegova dobivanja najvećeg priznanja splitskog sporta, Trofeja "Fabjan Kaliterna". Bila je to prilika da se u jednoj od raskošnih trofejnih sala doma Hajduka okupe brojni veterani, ali i da prvotimci "bijelih" čestitaju jednom od najvećih igrača u povijesti Hajduka.

Šurjak, kakav ga je Bog dao, uvijek je spreman na šalu i zezanje, za trenutak se uozbiljio i odgovorio na pitanje kako bi Hajduk trebao igrati protiv Dinama:

- Teško pitanje, jer dečki su moćni. Ako ovaj Hajduk, to jest ovi igrači, to mogu, ja bih sve snage bacio na napad, da udarimo tamo gdje je Dinamo najtanji, a to je obrana. Moguće je da to izgleda riskantno, ali od pokušaja da se zatvoriš i čekaš neku kontru, držim da nema koristi.

Dražen Mužinić, koji odavno ne dolazi na Poljud i Hajduk prati preko malih ekrana, donekle ima slično stajalište:

- Treba osvojiti sredinu terena, a to znači da se mora igrati zgusnuto, vrlo kontrolirano. Igrači ne bi smjeli dozvoliti da ih navijači ponesu, pa da krenu u bezglava srljanja. Ne sviđa mi se kada igrači manevra pretjeruju u kratkim dodavanjima, pa i povratnim loptama, znatno je korisnija dubinska igra, pa i pod cijenu da se lopta izgubi.

I nekadašnji reprezentativni vratar Hajduka i trener Ivan Pudar preporučuje "maksimalnu samokontrolu", posebno da igrači Hajduka zbog žestoke podrške s tribina ne budu isprovocirani, pa da se zaborave pod utjecajem publike.

- To su utakmice u kojima je sve u glavi, racionalnost je nužna u trenucima izgubljene lopte. Tada je bitno spriječiti prvo aktivno dodavanje protivnika.

image

Ivica Šurjak s trofejom SSS-a ‘Fabjan Kaliterna‘

NIKOLA VILIC Cropix

Svi oni uzdaju se u genijalnost Marka Livaje, pa se slažu u očekivanju da će on sigurno stvoriti mogućnost idealne prilike. Također, jednodušni su u ocjeni kako "modrima" "neće biti lako u kotlu Poljuda", jer znaju, uvjerili su se koliki je utjecaj publike, pa čak i to da se "i najiskusniji nelagodno osjećaju prilikom tolikog pritiska s tribina".

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 14:07