ANTE CIZMIC Cropix
NEMA OPROSTA

Umjesto slavlja - freze, traktori i kazne: HNS pokrenuo disciplinski postupak protiv Marka Livaje

Marko Livaja mogao bi skupo platiti nepromišljenost na kraju utakmice sa Šibenikom na Rujevici
Piše: HinaObjavljeno: 25. svibanj 2023. 12:56

Hrvatski nogometni savez pokrenuo je disciplinski postupak protiv Marka Livaje zbog pjevanja pjesme neprimjerenog sadržaja, objavio je danas HNS.

Nakon završetka jučerašnje finalne utakmice Hrvatskog nogometnog kupa, odigrane u Rijeci, u kojoj je Hajduk svladao Šibenik s 2:0, pokrenut je disciplinski postupak protiv igrača Hajduka zbog pjevanja pogrdne pjesme na račun Šibenika i njegovih navijača tijekom slavlja Splićana.

Hrvatski reprezentativac Livaja na tom je susretu postigao drugi pogodak, u 95. minuti je realizirao jedanaesterac za konačnih 2-0. Prije toga je strijelac za Splićane bio Dario Melnjak.

Hajduk je time obranio naslov pobjednika Kupa te je po osmi put u svojoj povijesti osvojio ovo natjecanje. Šibenčani su drugi put bili u finalu te su, kao i prvi put, u završnom susretu poraženi od Hajduka.

Slučaj ‘Livaja‘ bacio je u drugi plan Hajdukovo slavlje, a Bijeli bi tek mogli platiti nepromišljen potez na kraju utakmice, kada je najbolji strijelac HNL-a uzeo megafon i poveo uvredljivu pjesmu koju je Torcida smislila za Šibenčane: "Freze, traktori i seoski putevi, pi**e šibenske, pi**e šibenske, dobit ćete batine".

Vidjet ćemo kakvu će kaznu Livaji ‘odrezati‘ Disciplinska komisija HNS-a, ali s obzirom na to da je Hajdukov igrač već napravio jedan takav incident, dobit će suspenziju od tri do dvanaest utakmica.

VIŠE O TOME PROČITAJTE OVDJE

Linker
18. travanj 2024 11:24