VOJKO BASIC Cropix
MODRI NA USLUZI

Uoči epskog sudara Hajduka i Milana u Maksimir je iz Splita stigla jedna zamolba, a potom je uslijedio i poziv

Nakon što je Hajduk izborio veliko finale, iz Dinama su odmah uputili čestitku
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 22. travanj 2023. 13:22

‘Bili tići‘ su u prekrasnoj europskoj priči. Dečki Marijana Budimira poput tsunamija ruše svoje suparnike, ostao im je samo AZ Alkmaar pa da osvoje nogometni Mont Blanc u juniorskoj konkurenciji. Ne samo navijači Hajduka, kompletna nogometna Hrvatska uživala je u sjajnoj predstavi protiv Milana u Ženevi. A upravo kad se radi o Milanu, odigrala se u predvečerje ogleda u kojem je Hajduk izborio veliko finale.

Naime, Dinamo je ove sezone u svojoj skupini Lige prvaka mladih pratio seniore, pa je naravno igrao dva puta protiv Rossonera. U Milanu su plavi dečki doživjeli poraz od 0:3, a u Zagrebu je bilo 1:2, dakle, oba puta su izgubili. No, kao što se to već radi u plavom domu, obje utakmice su dobro analizirane. Svaka se snimala posebnom kamerom, to su materijali koji su itekako značajni u razvoju mladih igrača, ali služe itekako dobro i trenerima.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Znali su to naravno u Hajduku, pa je nekoliko dana koji su prethodili sudaru Hajduka i Milana iz Splita stigla zamolba u Maksimir. Splićani su zamolili Dinamo može li im dostaviti snimke tih utakmica koje je odradila Dinamova kamera. Naravno da nije bilo nikakvih problema, iz plavog doma je odmah prema gradu pod Marjanom krenuo materijal. Dinamo i Hajduk jesu veliki rivali, ali kad se radi o ovakvim situacijama, jasno jest da nema nikakkvih problema.

Ali nije se tu radilo samo o snimkama utakmica s Milanom, trener Dinamovih juniora Ivan Senzen je i nazvao trenera ‘Bilih tića‘ Marijana Budimira, te mu je i verbalno iznio svoja zapažanja kad se radilo o utakmicama koje su Modri igrali s Rossonerima. Takva suradnja je zaista za svaku pohvalu i zorno pokazuje kako dva najveća hrvatska kluba mogu biti prijatelji kad se radi o interesu hrvatskog nogometa. Prekrasan je to primjer kojem se može samo zapljeskati i poželjeti da se ta priča nastavi i u budućnosti kad bude potrebe. Baš je bilo po onom refrenu ‘Dinamo i Hajduk dva su kluba bratska...‘

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Nakon što je Hajduk izborio veliko finale, iz Dinama su odmah uputili čestitku, a Majstor s mora se zahvalio od srca. Cijela ta priča oko suradnje Dinama i Hajduka dobila je ogroman prostor u medijima i na društvenim mrežama usput zaradivši samo pozitivne komentare i odobravanje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. listopad 2024 04:41