Ferro

 JAKOV PRKIC Cropix
ČEKA SE RASPLET

Upitna budućnost dvojice Hajdukovih defenzivaca, pomalo zaboravljeni branič bliže odlasku s Poljuda

Dvojici defenzivaca splitskoga kluba istječu posudbe s istekom lipnja
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 08. lipanj 2022. 18:40

Dva su stopera na posudbi u bijelom dresu, obojici ugovor s Hajdukom istječe posljednjeg dana ovog mjeseca, ali po svemu sudeći Ferro je puno bliži ostanku nego Nikola Katić. Čak štoviše, škotski mediji uporno zagovaraju povratak Katića na Ibrox.

- Hrvat je zaslužio drugu šansu, Gio mora pogledati prema njemu - već je prije dva tjedna u naslovu ispisao škotski Daily Record.

Katić je među Bijele došao posljednjeg dana kolovoza prošle godine nakon teške ozljede koljena koju je zaradio u Rangersu. Ali, kako kaže Daily Record, pomalo zaboravljeni branič trebao bi ovog ljeta u predsezoni oživjeti svoju karijeru u škotskom doprvaku. Otežavajuća okolnost za Katića jest promjena trenera. Standardni je bio prvotimac kod Stevena Gerrarda, ali nije ozbiljno zaigrao za Rangerse od ožujka 2020. godine kada je pandemija zatvorila stadione.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

U međuvremenu je na Ibrox stigao Giovanni van Bronckhorst, koji tek treba upoznati Katića. Međutim, imaju Škoti i “plus za Katića”.

- Čarolija u domovini sa splitskim Hajdukom, kojem je s 21 nastupom pomogao da se plasira na drugo mjesto u hrvatskoj ligi i potom osvoji nacionalni Kup, vratila je samopouzdanje i donijela osjećaj da bi njegove nevolje mogle biti prošlost - naveo je Daily Record.

Premda mu posudba istječe na kraju lipnja, Hajduk je već mogao aktivirati opciju otkupa ugovora po cijeni od 1,5 milijuna eura. Međutim, Hajduk nije posegnuo za tom opcijom i Katić je trenutno slobodan vratiti se među Gerse, kojima očito u ovom trenutku nedostaje takav tip igrača.

- Prije ozljede pokazao se jednim od najjačih obrambenih igrača u zraku u Škotskoj. Stoper koji možda nije imao dodavanja poput Goldsona ili Souttara, ali bio je solidan u oba kaznena prostora.

Rangers je u svakom slučaju na potezu glede nastavka karijere 25-godišnjeg Katića jer ugovor sa škotskim doprvakom stoper iz Ljubuškog ima još godinu dana. U Glasgowu stoga moraju odlučiti što će napraviti. Izlazni transfer ili produžetak ugovora puno su izglednije opcije negoli ostanak u Hajduku, koji nema namjeru platiti otkupnu klauzulu.

Zato je prema aktualnoj situaciji Katićeva budućnost vezana za Rangerse, gdje će gledati kako vratiti svoj dres s brojem 19 koji je zadužio u ljeto 2018. godine, a ove zime ga je preuzeo James Sands kao prvo pojačanje novog trenera Bronckhorsta.

Izostali pozivi

S druge strane, Bijeli su aktivniji u razgovorima oko ostanka Ferra. Portugalski stoper ima ugovor s Benficom do ljeta 2024. godine, a nakon polusezone na posudbi u Hajduku u ugovoru postoji i mogućnost dodatnih godinu dana ostanka u Hajduku.

Ferro je na proljeće bio standardni prvotimac i unatoč nekim slabijim izdanjima promovirao se u neizostavnog člana startne postave. Stoga Hajduk radi sve kako bi Ferra ostavio i sljedeću sezonu.

Olakšavajuća okolnost za Bijele svakako je činjenica da će se Benfica ovog ljeta dodatno pojačavati nakon trećeg mjesta u prošlogodišnjoj sezoni nacionalnog prvenstva. Uz to, trenutno nema ni ponuda za Ferra, nema nekih poziva koji bi mu zasjenili opciju ostanka u Hajduku.

Ono što je činjenica, za sada obojicu ne trebamo očekivati na početku priprema sljedećeg tjedna (15. lipnja), ali vrata Poljuda su obojici još uvijek otvorena. No, Hajduk dobro zna pod kojim uvjetima...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 21:41