Slavlje Baturine i Petkovića

 GORAN MEHKEK/Cropix
ČOVJEK PREVAGE

Uprava, što čekate? Dajte Petkoviću taj ugovor. Koliko ste rekli, 1,2 milijuna godišnje?

Ako Modri trijumfiraju i u prvenstvu, onda će društvo iz grada pod Marjanom sasjeći u korijenu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 15. srpanj 2023. 22:24

Dinamo slavi, u plavoj trofejnoj sobi još je jedan trofej. Majstor s mora je opet u Maksimiru ispao šegrt. Igor Bišćan osvojio je svoj prvi samostalni trofej kao Dinamov trener, svakako ima razloga za zadovoljstvo. Lijepo je startati u sezonu s trijumfom nad najvećim suparnikom i odmah uzeti pokal.

Nakon utakmice koja je donijela još jedno veselje u plave dvore, možemo samo poručiti Dinamovoj Upravi - dajte Bruni Petkoviću taj novi ugovor! Koliko ste ono rekli, 1,2 milijuna eura godišnje? Piece of cake za Petka. Ako on ode iz Dinama, momčad će biti nešto sasvim drugo, bitno oslabljena, Bruno je jednostavno igrač prevage, igrač koji može odlučiti svaku utakmicu, bilo pogotkom, bilo asistencijom. Ovoga puta odlučio je asistencijom za svog mladog kolegu Baturinu s kojim se sjajno slaže, baš su kao prst i nokat Dinamova "desetka" i "devetka".

Zanimljivo je bilo kako je Leko odlučio čuvati Brunu Petkovića. Stoperi Hajduka stalno su izlazili na njega kad je primao loptu, praktički nije imao vremena za primanje. Ipak, Petković je uvijek poseban igrač, namjestio je pogodak i zicer Baturini, jednom je i Špikića gurnuo u mrtvu šansu. Gurnuo im je lopte za prste polizati, bili su to najljepši trenuci utakmice. Bišćan ga je izvukao iz igre oko pola sata prije kraja utakmice, dobio je "standing ovation".

Uz njega je još jednu veliku partiju protiv Hajduka ponudio Martin Baturina, mladić kome se najviše sviđa zabijati Splićanima, zabio je već svoj četvrti pogodak u najvećim derbijima hrvatskog nogometa. I Martin je poseban igrač, njegove kretnje, ideje u igri, to imaju samo pravi španeri, zbog kojih se isplati kupiti ulaznicu.

Iako je poražen, Hajduk ne treba biti posve utučen. Da, ostali su bez toliko željenog trofeja, ali pokazali su da će ove sezone biti opasan suparnik Modrima u prvenstvu

Veliki derbi je nudio sliku koja kao da je već davno nacrtana kad se radi o utakmicama dva najveća hrvatska kluba. Gledali smo čvrst, beskompromisan, trkački solidan nogomet, iako je sezona tek na startu i noge nakon priprema svakako nisu lagane. Bilo je i one poznate derbi nervoze, nekih naguravanja na terenu, ali nije to bilo ništa ozbiljno, klasični dekor El Croatica. Prema očekivanjima, Dinamo je imao veći posjed lopte, ali Majstor s mora je manje-više uspio kontrolirati utakmicu, dobro su stajali u bloku, teško su Bišćanovi dečki pronalazili rupe. Međutim, jednu su uspjeli pronaći, jednu koja je vrijedila kante Superkupa.

Derbi je obilježilo i isključenje Hajdukova trenera Ivana Leke. Ima slabe živce, morao bi znati kako se mora ponašati, pravila su jasna. Leko je nepotrebnim reakcijama ostavio svoju momčad na cjedilu, pa je tako Hajduk igrao bez Livaje, ali drugo poluvrijeme i bez Leke. Dok je splitska ikona pjevala Šibenčanima na megafon, Leko je "pjevao" sucu i, eto, oba su nadrljala.

Dinamo je djelovao dobro, Bišćanova momčad ima glavu i rep, uglavnom je sve to izgledalo sasvim OK. Sad su Modri dobili i veliki zalet za prvo prvenstveno kolo u petak. Ako trijumfiraju i u prvenstvu, onda će društvo iz grada pod Marjanom sasjeći u korijenu, utišati euforične glasove iz Dalmacije.

Međutim, iako je poražen, Hajduk ne treba biti posve utučen. Da, ostali su dečki iz Splita bez toliko željenog trofeja, ali pokazali su da će ove sezone biti opasan suparnik Modrima u prvenstvu. I bez Livaje su stvorili nekoliko izglednih prilika, da su bili malo precizniji, mogla se u Maksimiru ispričati i neka druga priča.

Baš nas zanima kako će izgledati novi veliki derbi koji slijedi, kad će na Maksimir splitska momčad istrčati sa svojim najboljim igračem.

Linker
05. svibanj 2024 18:27