David Čolina

 DAMIR KRAJAC Cropix
SLUŽBENO JE

Važan igrač Hajduka preselio u redove bundesligaša: ‘Želim da se u petom mjesecu slavi još luđe i jače‘

Posao o kojem se dosta pisalo prethodnih dana sada je i formalno završen.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. siječanj 2023. 10:09

HNK Hajduk i FC Augsburg dogovorili su transfer 22-godišnjeg lijevog beka Davida Čoline koji je danas potpisao za njemačkog prvoligaša, objavljeno je na službenim stranicama kluba s Poljuda.

Čolina je na Poljud stigao u ljeto 2019. godine nakon transfera iz francuskog AS Monaca te je od tada upisao ukupno 109 službenih nastupa u kojima je postigao tri pogotka uz tri asistencije. David je za Bijele debitirao u srpnju 2019. godine u 3:0 pobjedi na gostovanju kod Varaždina, a prvi pogodak postigao je u remiju s Osijekom na Poljudu u studenom 2020. godine.

Čak 74 puta utakmice je započeo od prve minute, a zadnji službeni nastup upisao je u posljednjoj utakmici prvog dijela aktualne sezone, u remiju sa Slaven Belupom u Koprivnici. Čolina je odigrao bitnu ulogu u osvajanju trofeja SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa u sezonu 2021/2022 odigravši četiri od pet utakmica.

S Hajdukom je krenuo na završni dio priprema u Istru, a od momčadi i stručnog stožera emotivno se oprostio prije dva dana kada je napustio bazu Bijelih u Novigradu i otputovao u Njemačku.

- Htio bih se zahvaliti cijelom klubu na predivne, skoro četiri godine. Od suigrača s kojima sam igrao, do svih ostalih zaposlenika koji možda nisu toliko vidljivi, ali puno znače za Hajduk. Zahvaljujem se i navijačima jer su bili uz nas, bodrili nas u dobru i zlu. Kad nam je njihova podrška trebala uvijek su bili uz nas. Mojim suigračima, navijačima, Upravi kluba, želim puno sreće i veselja u nadolazećem razdoblju i da se u petom mjesecu slavi još luđe i jače nego što je to bilo prošle godine kad smo osvojili Kup - ovim riječima Čolina se oprostio od Hajduka.

Dodajmo kako je Hajduk s finskim prvoligašem KuPS dogovorio posudbu 20-godišnjeg lijevog beka Ivana Dominića koji je prošlu polusezonu s dvojnom registracijom nastupao za Solin. Posudba će trajati pola godine.

Linker
30. travanj 2024 14:07