GORAN MEHKEK Cropix
SPEKTAKL NA MAKSIMIRU

Veliki dan hrvatskog nogometa: Kreću kolone za Zagreb iz Dalmacije i cijele Hrvatske, jug će biti krcat

Svjestan je hajdučki puk da je Dinamo favorit, ali nadaju se iznenađenju svojih ljubimaca
Piše: Frane MaršićObjavljeno: 11. rujan 2024. 17:20

Čim je iz Hajduka došla službena vijest da su u prodaju puštene karte za derbi u Maksimiru, pred Poljud su se slile rijeke ljudi. Lako je stoga zaključiti da će se tražiti karta više i da će na jug Maksimira samo oni najbrži. Dakle, ako se tko pitao kakav je interes hajdučkog puka za ovaj susret, dobio je jasan odgovor.

Prvi derbi ove sezone ima i rezultatski naboj jer je razlika između Plavih i Bijelih tek dva boda. Simpatizeri bijele boje su svjesni kvalitete protivnika i ne stavljaju sebe u prvi plan, ali potajno se nadaju iznenađenju, što zapravo i jest sportski. Prema Zagrebu će tog petka 13. kolone ljudi iz cijele Dalmacije, ne samo iz Splita. Maksimirski jug trebao bi biti pun.

Navijači su se, kao i igrači, tijekom pauze napunili nadom i samopouzdanjem da se protiv Dinama itekako može, a puno je tu pomogao i remi Plavih na Rujevici u prošlom kolu. S obzirom na to da karte i u Zagrebu idu punom parom, možemo očekivati pravi derbi, na kojem tribine s obje strane neće razočarati. Navijači će napraviti svoj dekor na derbiju, a preostaje se nadati da igrači na travnjaku neće razočarati.

Svjestan je hajdučki puk da je Dinamo favorit, ali nadaju se iznenađenju svojih ljubimaca. Eventualni skalp dobrano bi razgorio već zapaljenu euforiju u nastavku prvenstva. Bijeli u Zagreb sigurno neće s bijelom zastavom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. rujan 2024 17:21