RANKO SUVAR Cropix
GOSPOŠTINA I POŠTOVANJE

Velimir Zajec drži se svojih riječi, simboličnim potezom pokazao je veliko poštovanje prema Hajduku

Predsjednik Dinama pozvao je na druženje prvog čovjeka Hajduka i ostalo izaslanstvo kluba iz Splita
Piše: Frane Maršić/Davorin OlivariObjavljeno: 13. rujan 2024. 10:58

Ivan Bilić, predsjednik Hajduka, održao je u srijedu predvečer obraćanje javnosti, koje je očito trebalo poslužiti kao odgovor Nikoli Kaliniću, koji je nekoliko sati ranije iznio mnoge, vrlo ozbiljne aktualnosti koje se događaju u Hajduku.

Iako su mnogi očekivali kako će se na toj konferenciji predsjednik Hajduka pojaviti s novim sportskim direktorom, ali to se ipak nije dogodilo.

Neuvjerljiv nastup

Sam Bilić odgovarao je na brojna pitanja, ali je ostao dojam da je to učinio vrlo neuvjerljivo. Kao da se samo želio opravdati i skinuti sa sebe mrlje koje mu je nabacio Kalinić. Na njegovom se nastupu mogla osjetiti blaga nelagoda, a sukus obraćanja je zapravo samo produbio mogućnost da su Kalinićeve riječi istinite.

image
NIKOLA BRBOLEZA Cropix

Bilić je negirao tvrdnju da su Lovre Kalinić i Marko Livaja problem svlačionice, ali na mnoga pitanja je zaobišao konkretan odgovor. Ipak, ustvrdio je da baš on stoji iza otkaza Nikoli Kaliniću, a ne ljudi iz Nadzornog odbora Hajduka...

- Nikola Kalinić je izmanipuliran za napad na model upravljanja kluba, odluka o njegovom angažmanu i otkazu je isključivo moja, a odluka o njegovom angažmanu je moja greška. U nizu situacija je Nikola prešao granice, i ljudske i profesionalne - rekao je Ivan Bilić.

Vidno nervozan

Do sada je predsjednik Hajduka opisivan kao miran čovjek istog takvog glasa, ali tijekom ovog nastupa vidljive su bile i promjene njegovog ponašanja.

Bio je vidno nervozan, očito svjestan pozicije u kojoj se nalazi. Sve u svemu, ta konferencija i nije imala nekog smisla. Dapače, samo je produbila sumnje oko mnogih pitanja u klubu. Čini se kako je Bilić ovim nastupom samo odmogao sebi. Kalinić je svojim istupom sve na Poljudu doveo u nezavidnu poziciju u očima brojnih navijača, a ostaje za vidjeti kako će se ova situacija rasplesti. Najviše od svega odzvonio je navodni odnos između Bilića i Gattusa, koji je predsjednik Hajduka neuvjerljivo demantirao.

Daleko od idealnog

Svakako, hajdukovce čeka derbi, a situacija je daleko od idealne.

Inače, doznajemo da će delegacije Dinama i Hajduka prije derbija u petak biti na zajedničkom ručku. Dinamov predsjednik Velimir Zajec pozvao je na druženje prvog čovjeka Hajduka Ivana Bilića i ostalo izaslanstvo kluba iz Splita. Nastavak je to dobre suradnje dva kluba nakon demokratskih promjena u plavom domu. Prisjetimo se, nakon što je postao predsjednik, Zajec je dao sljedeću izjavu...

image
GORAN MEHKEK Cropix

- Prihvaćamo sve naše sportske protivnike, Hajduk, Rijeku, Osijek i ostale klubove, i pozivamo na dobru suradnju i gospoštinu. Na terenu ćemo biti rivali, ali izvan terena moramo biti prijatelji.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. rujan 2024 17:05