Petković i Awaziem u duelu

 SCREENSHOT Screenshot
POGLEDAJTE SITUACIJU

VIDEO: Da je Pajač odmah sudio penal za Dinamo, tko bi mu mogao zamjeriti! No, je li ovo doista duel za VAR?

Hajduk i Dinamo odigrali su 1:1 u poljudskom derbiju, ali bit će polemika o izjednačujućem golu Modrih
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 21. listopad 2022. 20:06

U 69. minuti Baturina je ubacio loptu u kazneni prostor, a tamo je Petković bio u duelu s Awaziemom. Sudac Igor Pajač nije ništa svirao, nije vidio faul. No, uslijedila je poprilično duga VAR provjera, Pajač je pozvan da ipak pogleda spornu situaciju, nakon čega je odlučio pokazati na 11 metara.

Po snimci koju smo svi mogli vidjeti na televiziji, Awaziem je vjerojatno napravio prekršaj na Petkoviću i to tako što ga je rukama zadržao. I da je Pajač odmah svirao 11-erac, teško bi mu netko mogao zamjeriti.

JEDANAESTERAC ZA IZJEDNAČENJE DINAMA POGLEDAJTE OVDJE

Međutim, VAR snimka nije ponudila ni posebno uvjerljiv dokaz da je prekršaj doista postojao, na osnovu nje teško je reći koliki je bio intenzitet tog dvoboja, odnosno koji je Awaziem doista rukama povukao Petkovića.

Pajač i VAR sudac Vidulin bili su stava da je bio prekršaj, i to dovoljno jak za 11-erac. Vidjet ćemo što će reći Komisija za suce, te hoće li njoj biti dostupna neka snimka koju mi na TV-u nismo vidjeli.

Ovako ostaje dojam da to nije bila situacija u kojoj je VAR obavezno morao reagirati. Napokon, provjera je dugo trajala, a ne radi se o igranju, nego o duelu. Već to sugerira da i suci nisu bili do kraja na čistu što svirati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. travanj 2024 15:03