ŽELJKO PUHOVSKI/Cropix
VJEČNI DERBI

VIDEO: Dinamo šokiran u nadoknadi, Pukštas zabio za veliku feštu Bijelih na Maksimiru

Hajduk je golovima Livaje i Pukštasa stigao do velike pobjede na otvaranju nove sezone HNL-a
Piše: Dražen Antolić, Petar Bekić, Marko Crnjak, Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 21. srpanj 2023. 22:19

Dinamo - Hajduk 1:2 (Petković 35./Livaja 74., Pukštas 90.+3.)

Dinamo (4-2-3-1): Livaković - Moharrami, Ristovski, J. Šutalo, Ljubičić - Bulat (od 79. Sučić), Mišić? - Špikić, Baturina, Ivanušec - Petković⚽(od 79. Drmić)

Hajduk (4-2-3-1): Lučić - Sigur (od 58. Moufi), Šarlija?, Ferro?, Melnjak - Pukštas⚽, Krovinović? - Sahiti (od 58. Dolček?), Benrahou (od 58. Odjidja-Ofoe), Mlakar (od 67. Dajaku) - Livaja⚽

Golove pogledajte ovdje.


Hajduk je osvojio Maksimir i osnažio nadu da bi ove sezone Modrima mogao uzeti krunu. Bijeli su preokretom režirali golemo slavlje koje će im dati jak vjetar u leđa jer nakon pristojne igre u Superkupu Ivan Leko i momčad dobili su potvrdu da ovog časa rade dobar posao i na savršen način, pobjedom u derbiju krenuli su u prvenstvo.

image
SOFASCORE

Modri su imali vodstvo i kazneni udarac koji bi možda sve riješio, ali Bruno Petković pucao je loše i izgubio titulu junaka dvoboja koji je na kraju pripao Rokasu Pukštasu, iako bi mogao i Marku Livaji koji je do 74. minute bio bez šuta po golu. No, tada je iskoristio pogrešku Dominika Livakovića koja se nadovezala na lošu reakciju Josipa Mišića i učinio ono što Bijeli nisu uspjeli u Superkupu – zabio u mrežu!

image
SOFASCORE

Iako je tek prvo kolo, ova bi utakmica mogla biti najava šarf prvenstva i ozbiljne bitke za krunu. Hajdukovci su na kraju bili jako zadovoljni, pogotovo što su pogreškom Ferra bili u rezultatskom minusu, za njih je to golem trijumf. Dinamo je imao više posjeda, ali ne puno pravih prilika, Igor Bišćan imat će puno posla jer dojam nakon dva derbija za Dinamo nije dobar. Nad Zagrebom su se ovih dana nadvili teški oblaci, Dinamo će se morati trgnuti da nad njim ne budu još crnji... Ništa se prijelomnog ne može dogoditi u prvom kolu, međutim derbiji kreiraju atmosferu i trendove...

image
SOFASCORE

Hajduk je krenuo presingom na Dinamovu zadnju liniju, Livaja oštro na Ristovskog, no gosti nisu držali taj tempo. Martin Baturina je u petoj minuti uputio prvi udarac koji je Lučić izvadio ispod grede. Dinamo je ovladao terenom, u 11. minuti Ivanušec je imao šut nakon kornera, ali nije pogodio okvir gola.

U 12. minuti Baturina je izgubio loptu, a Hajduk ušao u dvije šanse. Prvo je Pukštasu sam Baturina skinuo loptu s noge, a potom je Livaković obranio šut Mlakara. To je najbolja dionica gostiju u prvom dijelu.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Na set akcija Hajduka odgovorili su domaćini. Sigur je glavom blokirao šut Baturine. Ivanušec je na pas Baturine pobjegao Siguru u kasnijoj akciji, no umjesto šuta išao je na dodavanje koje nije uspjelo. Potom su Mišić i Špikić izborili šansu za Petkovića koji je doveo Modre u vodstvo. Špikić je ukrao loptu indolentnom Ferru i servirao je na pladnju.

Dinamo je nastavio po gasu, Ristovski je pucao iz daljine malo kraj vrata. Modri su vezli i stizali pred vrata, povremeno kao da su se htjeli ušetati s loptom u mrežu, moglo je biti više udaraca i konkretnih prijetnji no umjesto toga birali su dodavanja.

Luka Ivanušec je bio prilično raspoložen, često u akciji, kao da je htio dokazati da može riješiti Sigura što mu u prethodna dva susreta nije uspijevalo. No, rano je mladi hrvatski reprezentativac zamijenjen...

image
GORAN MEHKEK Cropix

Hajduk je ofenzivnije i odlučnije krenuo u drugi dio, imao više posjeda, Sahitiju je blokiran jedan udarac, da bi Ivan Leko u 58. minuti uveo Odjidju-Ofoea, Dolčeka i Moufija.

U 63. minuti Mlakar je gurnuo nogu i napravio prekršaj na Moharramiju, sudac Pajač svirao je kazneni udarac, međutim Bruno Petković je loše pucao, mlako, Lučić se bacio i svoju lijevu stranu i obranio udarac s jedanaest metara.

Potom je Hajduk u 71. minuti imao akciju koja je mogla biti opasnija, no Moharrami je ispred Livaje očistio. Minutu kasnije dug pas za Livaju kojeg nije dobio primio...

image
GORAN MEHKEK Cropix

Modrima je trebalo neko vrijeme da prirede dobar napad, učinio je to Ivanušec, ali je Špikić na šutu blokiran. I zato u 74. minuti Marko Livaja, koji dotad nikako nije dolazio do izražaja pogađa za 1:1. Loše reakcije bile su Mišićeve i vratara Livakovića, a Livaja se fantastično snašao, zagradio se i iz blizine zakucao loptu u mrežu.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Špikić je imao prigodu u 78. minuti, pucao je sa 6-7 metara ljevicom, ali kraj vrata...

I 86. minuti Hajduk je mogao do pobjede, Livaković je barem dijelom iskupio obranom udarca Odjidje-Ofoea. Potom je prijetio i Moufi, ali je Baturina blokirao, da bi na kraju nakon kornera u trećoj minuti nadoknade Rokas Pukštas glavom zabio za pobjedu gostiju.

image
GORAN MEHKEK Cropix

? Glas naroda:

"Doktor Marko Livaja." (Sanel Radeljaš)

"Odjidje unio preokret." (Neven Čvrljak)

"Prvi mačići se bacaju, ali Hajduk je već prvak. Neka, ipak je sezona. Mora biti veselo na moru." (Mladen Ružić)

"Ne trebaju nam pojačanja? Nastavimo i dalje." (Andrej Harford)

"Čestitke Hajduku na pobjedi! Dinamo - lošeeee!" (Zoran Gabela)

Trenutak koji je prelomio utakmicu.

Livaković je samo ispratio loptu pogledom...

image
ŽELJKO PUHOVSKI/Cropix

Prvenstvo jedva da je i počelo, ali navijači Bijelih večeras će guštati u pogledu na ljestvicu.

Igrači Hajduka trenutačno slave i pjevaju zajedno s Torcidom, dok Livaković i suigrači u nevjerici gledaju kako su im bodovi iscurili iz ruku.

Jedno je sigurno: čeka nas jako uzbudljiva sezona na domaćim travnjacima.

image
ŽELJKO PUHOVSKI/Cropix

? KRAJ DERBIJA NA MAKSIMIRU!

Kakav nevjerojatan preokret na Maksimiru! Hajduk je iz Zagreba odnio sva tri boda na otvaranju nove sezone. Bit će večeras zasluženog velikog slavlja u svlačionici Bijelih, ali i u Splitu, dok Igora Bišćana čekaju teška pitanja na press konferenciji.

90. + 3. GOOOL!

Odjidja-Ofoe je izveo korner, a Pukštas skočio pored Moharramija i glavom sjajno pogodio točno između Ivanušeca i Livakovića koji se hvataju za glavu... Šok za Modre, Bijeli su preokrenuli na maksimirskom stadionu!

90. + 1. ?

Ferro opasnim startom zaustavlja Špikića i dobiva žuti karton.

Hajduk nije slavio protiv Dinama u posljednjih sedam susreta. Najduži im je to niz bez pobjede nad najvećim rivalom još od perioda između 2013. i 2016., kada u 13 utakmica zaredom nisu uspjeli slomiti Modre. Sve je vjerojatnije da će se niz produljiti, ali nije ni to pretjerano sretna vijest za Dinamo budući da su imali penal za 2:0 vodstvo.

90. ?

Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

87. Dvije velike prilike Hajduka!

Prvo je Pukštas ostavio idealnu povratnu za Odjidju-Ofoea, a Livaković čudesno intervenirao i izbacio u korner! Možemo reći da se ovom reakcijom možda i iskupio za kiks kod izjednačujućega gola... Nakon kornera je tukao Moufi potpuno sam i nečuvan, međutim uspjeli su nekako blokirati Modri.

Južnu su tribinu, po običaju, obasjale baklje.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX

78. Sjajan pokušaj Darija Špikića, ljevicom je gađao suprotan kut i prohujala je ta lopta pored gola...

78. Mijenja sada i Bišćan.

⇔ Josip Drmić umjesto Brune Petkovića.

⇔ Petar Sučić umjesto Marka Bulata.

Nakon pogotka Livaje ponovno je živnula Torcida. Nastavlja se glasno navijanje na Maksimiru.

image
ŽELJKO PUHOVSKI/Cropix

Ovo je jubilarni deseti nastup Marka Livaje protiv Dinama u ligaškoj domeni, a ovjenčao ga je pogotkom. Peti put u karijeri miljenik Torcide zabio je Modrima, a treći put na Maksimiru. Drugim riječima, Livaja u prosjeku zabija Dinamu svaku drugu utakmicu. Prozivalo ga se tijekom utakmice, reagirao je na najbolji mogući način.

image

Marko Livaja

ZELJKO PUHOVSKI Cropix

76. ?

Došlo je do međusobnog naguravanja i verbalnog okršaja na travnjaku, na kraju su 'požutjeli' Josip Mišić kod Modrih, a Šarlija i Dolček kod Bijelih.

72. Evo i Marka Livaje u prvome planu, dobio je dobru loptu u prostor, no nije ju uspio primiriti na željeni način, Livaković ga stiže pravovremeno zatvoriti.

? Glas naroda:

"Pratim Krovinovića duže vrijeme. To što on igra može svaki veteran odigrati. Cupka, ne miče se s centra, loptu dodaje prvom igraču na sigurno." (Željko Horvat)

"Livaja ubija, ali skakavce i krpelje po terenu." (Sandro Petrc)

"Dinamo je napravio odličan posao što je doveo Bišćana. Čovjek ima mozak, a ima i Leko. Napokon se kuha." (Nedeljko Bilješković)

"Ferro može samo pojačati radio, ali ne i momčad." (Ivan Kunac)

67. Novu izmjenu radi Ivan Leko.

⇔ Leon Dajaku umjesto Jana Mlakara.

Ako je Transfermarkt dobro pobrojao, Petkoviću je ovo bio 43. kazneni udarac koji izvodi u klupskoj karijeri. Napadač Dinama realizirao ih je 35, a sada osmi put nije iskoristio najizgledniju nogometnu šansu. Drugi je ovo Petkovićev promašen kazneni udarac u nizu, sjetimo li se Radoševićeve obrane u posljednjem kolu iz prošle sezone na ogledu Dinamo - Gorica.

65. LUČIĆ BRANI PETKOVIĆEV PENAL!

Slabo je i nonšalantno plasiranim udarcem Bruno Petković gađao desni donji kut i pročitao ga je vratar Hajduka!

63. JEDANAESTERAC ZA DINAMO

Moharrami je u situaciji 'jedan-na-jedan' prošao Mlakara koji ga ruši i Pajač ekspresno pokazuje na bijelu točku!

Prošlo je 150 minuta u novoj natjecateljskoj sezoni, a Bijeli još uvijek ne znaju za pogodak. Čini se da Ivana Leku čeka jako puno posla. Ili sprema veliki comeback gostiju u zadnjih pola sata?

image
GORAN MEHKEK/Cropix

58. Trostruka izmjena u sastavu Bijelih.

⇔ Ivan Dolček umjesto Sahitija

⇔ Vadis Odjidja-Ofoe umjesto Benrahoua

⇔ Fahd Moufi umjesto Sigura

56. Nakon jednog centaršuta Moharrami je, čini se, igrao rukom u svome šesnaestercu, ali Pajač je bio blizu i uočio da se lopta prvo odbila od njegova tijela u podlakticu. Trajala je i tiha VAR provjera koja je potvrdila da nema elemenata za najstrožu kaznu.

Marko Livaja do ovog trenutka ima tek 17 dodira s loptom, manje od svih igrača na terenu. S pravom se mnogi pitaju gdje je danas najbolji igrač Hajduka...

image

Marko Livaja i Martin Baturina

GORAN MEHKEK Cropix

Ivan Alaupović šalje nam djelić atmosfere iz novinarske lože.

image
Ivan Alaupović

Stefan Ristovski zasad odrađuje vrlo sigurnu prezentaciju u obrani. Od pet duela na zemlji u koje je dosad ušao, odnio je svih pet, pretrpio je tri prekršaja, ima dvije očišćene lopte i dva uklizavanja. Također, imao je osam točnih dugih lopti te ukupno 37 preciznih dodavanja (84%).

image
ŽELJKO PUHOVSKI/Cropix

50. Prvu polupriliku u nastavku pripisujemo Petkoviću čiji pokušaj iz mrtvoga kuta bez poteškoća hvata Lučić.

Pogled na semafor prije nego se stvari opet zahuktaju. Mogu li Modri povećati prednost ili će Lekina momčad zabiti prvi gol ove sezone?

image
ŽELJKO PUHOVSKI/Cropix

46. ?

Vraćamo se na Maksimir. Nema promjena u sastavima.

Izgleda da danas ipak nije palo dovoljno kiše.

image
HRVOJE SLIŠKOVIĆ

Jedna od poruka koju su Boysi u prvom dijelu poslali gostima:

image
GORAN MEHKEK/Cropix

Kladionice trenutno nude koeficijent na pobjedu Dinama od 1.35, dok preokret Hajduka drže na kvoti 10. U prijevodu, Hajduk bi jednom u 10 utakmica protiv Dinama na Maksimiru preokrenuo gol zaostatka u drugom poluvremenu, procjena je bookmakera. Trenutno su najveće šanse da će idući pogodak pasti do 60. minute.

Bliži nam se početak drugog dijela. Prije toga još i pogled na učinak Petkovića i Livaje u prvih 45 minuta.

image
SOFASCORE

Evo i generalne statistike nakon prvog dijela.

image
SOFASCORE

Više statistike potražite ovdje.

? Glas naroda:

"Hajduk nije stigao na prvo poluvrijeme... Očito su zapeli u prometu pa se nadam da će doći na drugo poluvrijeme..." (Ivan Ica Abramović)

"Vidi se zašto je Dinamo prvak" (Tanja Tanjić Tušek).

"Livaja kao da ne igra, Sahiti uvjerljivo najgori, a iritira vraćanje lopte unazad" (Antun Maždar)

"Očajni Hajduk u očajnim dresovima, niti jedan udarac prema golu. Dinamo jedva prosječan, ali svemirski brod za ovi jad od hajduka. Do Velike Gospe sve gotovo, ka i zadnjih godina. Živija naš Hajduk" (Ante Čoni Nikolić)

"Livaji se piše asistencija" (Zoran Zoran)

? Komentar našeg Dražena Antolića:

"Kao da se ponovno igra Superkup. Dinamo dominira, Hajduk ima svoje trenutke, ali ih ne koristi, a Bruno Petković još jednom je mozak plavih operacija. Ovaj put i strijelac. Zahvalnicu i on i asistent Špikić mogu ispisati svilenom Ferru. Kako taj čovjek misli zaraditi plaću? Malo si je Špikić pomogao i rukom u duelu, ali Ferro, Ferro...

Hajduk je najavio da dolazi s Markom Livajom, ali njega nigdje nema. Gdje je Šutalo sakrio Livaju? Izvidi su u tijeku... Hoće li ostati tako ili će se Livaja ipak ukazati? To je najveće pitanje pred drugo poluvrijeme."

Prosječne ocjene igrača nakon prvog poluvremena.

image
SOFASCORE

46. ?

Vraćamo se na Maksimir. Nema promjena u sastavima.

Nebeski skok Dinamove "jedinice".

image
ŽELJKO PUHOVSKI/Cropix

45. ?

Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

Službeni spiker objavio je da je na Maksimiru večeras 12.428 gledatelja.

39. Silovit pokušaj Stefana Ristovskog prohujao je pored suprotne vratnice! Modri su uvjerljivi u večerašnjem derbiju i apsolutno dominiraju na travnjaku.

Četvrti put u karijeri Bruno Petković trese mrežu Hajduka, a večeras mu je 18. nastup protiv splitske momčadi. Špikiću je ovo, pak, treća asistencija protiv Bijelih, a zanimljivo da je krilni napadač Modrih namjestio prvi ligaški pogodak Dinama i u prošloj sezoni.

Ugodan razgovor dvojice predsjednika, taman prije nego je Mišić uklizao Livaji...

Sad ne razgovaraju do poluvremena.

image
ZELJKO PUHOVSKI Cropix

37. ?

Krovinović je zbog prigovora prvi igrač na današnjem derbiju sa žutim kartonom.

35. GOOOL!

Na centru je Mišić požrtvovno uklizao Livaji i bez prekršaja preuzeo posjed, potom je gurnuo Špikića u prostor koji se elegantno rješava inertnog Ferra i potom šalje povratnu do Petkovića kojemu nije problem smireno pronaći put do mreže za 1:0 Dinama na Maksimiru!

34. Mnogo se očekivalo od ovog centaršuta koji je Mlakar mogao pospremiti u mrežu, ali njegovo je štopanje bilo za zaborav...

30. Pobjegao je Ivanušec gostujućoj obrani i bacio u trans maksimirske tribine, sjurio se prema Lučiću, no sustigao ga je Sigur i pravovremeno blokirao.

Posjed lopte je 73 % - 27 % u korist Modrih.

Dok čekaju golove, Torcida i Boysi međusobno se 'šamaraju' porukama.

Boysi su napravili performans od nekoliko minuta u kojem su se izmjenjivali transparenti, samo je jedan bio stalan: "Koji je vaš identitet?"

image

Poruka Boysa na Maksimiru

HRVOJE SLIšKOVIć

Neke od poruka bile su: "Grubišić Čabo - HOS", "Budimir Lončar - Slavni Pauci", "Frane Matošić - Zvijezda skinuta '90", "Miljenko Smoje - Patria Nostra", "Kirigin Tito - BG auti u moru", "Obnova kluba - Vjekoslav Ivanišević"...

S juga je stigla poruka koja je, doduše, više upućena prema HNS-u: "Praznik nogometa pretvarate u običan dan. Jedini hrvatski derbi ne igra se petkom!"

image

Poruka Torcide na Maksimiru

HRVOJE SLIšKOVIć

Dinamo je uoči prvog sučevog zvižduka primio nagradu za najbolju momčad po pitanju fair-playa u prošloj sezoni.

Kad je riječ o transferima, danas je na Maksimiru bilo vrlo prometno. Dinamo je, koliko smo uspjeli doznati od ljudi iz kluba, zakazao sastanak s predsjednikom Lokomotive Božidarom Šikićem oko transfera Kačavende i Stojkovića. Nadalje, izgleda da je riješen problem lijevog beka te da su Modri blizu dovođenja Ukrajinca Bogdana Mihajličenka. Pojavila se i informacija da je klubu ponuđen napadač Michael Frey.

O svemu više pročitajte na poveznicama.

21. Moharrami i Špikić pripremili su sve za Baturinu koji gađa glavom, a dobro se postavio Sigur, podmetnuo glavu i spriječio gotovo siguran pogodak.

14. Probudili su se gosti iz početne letargije. Sada je Mlakar ostavio za Benrahoua čiji dobar pokušaj s vrha šesnaesterca uspijeva ukrotiti Livaković.

13. Evo i Hajduka! Dvije prigode u samo jednoj minuti... Nakon što je Pukštas izvrtio svoje braniče, doduše na kraju bez upućenog udarca, opasno je iz blizine glavom tukao Mlakar, a Livaković refleksno obranio.

Glasni su Boysi, ali ni gosti puno ne zaostaju. Odlična atmosfera na Maksimiru.

image
GORAN MEHKEK/Cropix

11. Ivanušec je ostao potpuno sam nakon jednoga kornera, ali njegov udarac bio je sve samo ne opasan po vrata Bijelih.

Dinamo trenutno bilježi fantastičan niz na Maksimiru od 27 ligaških utakmica bez poraza, odnosno 24 pobjede i tek tri remija. Posljednji put kada su dinamovci ostali praznih ruku u vlastitom domu bilo je u prosincu 2021. godine, a nadjačao ih je - Hajduk Split. Presudili su Livaja i Sahiti (2:0), tada kao aduti Dambrauskasa, danas Lekini povjerenici. Od prvih 11 iz te utakmice, Dinamo sada na terenu ima Livakovića, Moharramija, Šutala i Petkovića, a Hajduk uz spomenuti dvojac još i Melnjaka.

Bišćan i Leko često se susreću ovih dana.

Treći put kava...

image
GORAN MEHKEK Cropix

5. Sijevnula je bomba Martina Baturine koju je Hajdukov vratar Lučić iščupao ispod grede!

3. Opasnu akciju dinamovaca započeo je Bruno Petković prekrasnim potezom petom kojom je gurnuo Špikića u šansu, međutim uspjeli su to neutralizirati braniči Hajduka.

Pogled na sjevernu tribinu.

image
GORAN MEHKEK Cropix

1. ?
Počela je utakmica na Maksimiru! Otvaranje nove sezone SuperSport HNL-a sudit će Igor Pajač iz Sv. Ivana Zeline.

20.04 Traje minuta šutnje za poginule u nevremenu i za košarkaškog velikana Mirka Novosela.

20.02 Početak utakmice kasnit će nekoliko minuta.

19.59 Prije početka utakmice razgovarali smo s navijačima ispred stadiona i upitali ih što misle o cijeni ulaznica. Evo što nam je rekao Patrik Lahovsky iz Zagreba.

- Ako gledamo da je Dinamo među 30 najboljih klubova u Europi (po UEFA-inom koeficijentu 29.), ako se radi o klubu koji se bori za Ligu prvaka i na svom stadionu 'ruši' Tottenham, Atalantu, Chelsea, ako je to klub koji ovdje zabija Manchester Cityju, a uz sve to imamo priliku gledati i sve napetije utakmice HNL-a, onda možemo reći da je to mizerija. S druge strane, na stadionu gdje istočna tribina ne postoji već tri godine i koji zahtijeva renovaciju, sramota je tražiti i 10 eura za kartu. (ia)

Kad je derbi u pitanju, ništa se ne prepušta slučaju. Kao i uvijek, policija situaciju nadzire i iz zraka.

image
GORAN MEHKEK/Cropix

19.57 Martin Baturina u subotu je bio najbolji igrač Modrih. Hoće li večeras ponovno zagorčati život gostima? Ovo je njegov učinak u utakmicama s Hajdukom.

image
SOFASCORE

19.55 Pet minuta ostalo je do početka utakmice. Igrači upravo izlaze na teren.

19.53 Naši su reporteri na pozicijama, neki u novinarskoj loži, a neki među navijačima. Hrvoje Slišković šalje nam pogled prema južnoj tribini, gdje je smještena Torcida, i tamnim oblacima koji su poslijepodne prošli nad Zagrebom.

image
HRVOJE SLIšKOVIĆ

? Upitali smo vas kakve su vaše prognoze za večeras, evo nekih komentara.

"Dinamo pobjeđuje 2:0, Ivanušec zabija barem jedan gol." (Mario Dvojković)

"Kao plitki potok." (Marijan Kralj)

"0:2" (Nikola Čoko)

"Laganini za Dinamo." (Filip Gudek)

"Poluoblačno, mogućnost kiše. Oborine: 20%. Vlažnost: 86%. Vjetar: 6 km/h". (Toni Nikolaš)

Hvala Toniju što nas je doslovno shvatio ?

19.38 Neki su kupnju ulaznica ostavili za doslovno zadnji čas. Iako je do početka ostalo tek nešto više od 20 minuta, ispred "ticket pointa" se i dalje stoji u redu.

image
HRVOJE SLIŠKOVIĆ

19.34 Vrijedni statističari iz Sofascorea izvukli su najvažnije podatke uoči derbija.

image
SOFASCORE

19.29 U Zagrebu večeras više ne bi smjelo biti kiše, barem ako je za vjerovati popularnim 'Norvežanima'. Čekaju nas dobri uvjeti za igru.

image
YR.NO

19.26 Najavu utakmice iz plavog kuta donosi Davorin Olivari, a iz bijelog kuta Toni Roić.

19.15 Još nas 45 minuta dijeli od derbija na Maksimiru. Evo i grafičkog prikaza sastava.

image
SN

18.33 Igor Bišćan napravio je samo jednu promjenu u odnosu na utakmicu Superkupa. Pomalo iznenađujuće, u prvih 11 na mjestu stopera našao se Ristovski umjesto Perića, a Moharrami je na desnom beku.

S druge strane, kod Hajduka u prvoj postavi nema Dajakua i Dolčeka, a unutra su Livaja i Sahiti.

image

Sadegh Moharrami Getgasari

MATIJA DJANJESIC Cropix

Najveći hrvatski derbi imao je prekrasnu uvertiru u petak prijepodne. Dinamo je ugostio 15-godišnju djevojčicu koja boluje od leukemije, donirao velik novac, a posebno emotivan bio je njen susret s Dominikom Livakovićem.

Kako je to izgledalo, pogledajte OVDJE.

Iako se tijekom dana spominjala mogućnost odgode utakmice, zasad nemamo informacija da će se to dogoditi. Na zapadu grada već se nazire sunce, iako postoji mogućnost da se navečer formiraju nove nestabilnosti u atmosferi.

Sudac Igor Pajač napravit će sa svojim pomoćnicima inspekciju travnjaka prije utakmice.

Dobar dan, dragi čitatelji!

Kroz Zagreb je upravo prošla još jedna oluja, ovaj put, nadajmo se, bez većih posljedica, ali oblaci će se razići na vrijeme da možemo uživati u poslastici za početak nove sezone HNL-a.

Dinamo i Hajduk, drugi put u samo tjedan dana, ovaj put s još većim ulozima. Najveći derbi hrvatskog nogometa. Bišćan protiv Leke, Petković protiv Livaje, Baturina protiv Krovinovića.

S vama ćemo, kao i uvijek, iz minute u minutu pratiti utakmicu, komentirati, donositi najsvježiju statistiku, kao i dojmove naših reportera s Maksimira.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 19:19