BOZIDAR VUKICEVIC Cropix
SJAJNA ATMOSFERA

VIDEO: Hajduk izazvao totalnu ludnicu u Pločama, navijači hvatali igrače, a onda se pred svima ukazao ‘Bog‘

Koliko novinara i reportera. Nije normalno, nikada ovako u našem gradu – govorili su nam Pločani
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 31. listopad 2023. 15:08

Jako osiguranje na prilazima u Ploče, blokiran promet u blizini Luke, sve je ukazivalo da se nešto veliko događa u gradu na ušću Neretve.

- Dolazi Hajduk, dolazi Livaja – poruka je jednog od dječaka sa obilježjima Jadrana, ali Hajdukom u srcu.

Policija je pregledavala sve automobile na ulazu u Ploče čim bi primjetili da je evidentna prisutnost navijača. Pločani su dočekali Hajduk u velikom broju, 3300 ulaznica je prodano u rekordnom roku, a da su mogli prodali bi i dvostruko. Kiša se smilovala, barem do početka dvoboja. Puhalo je jako jugo, ali čim nema kiše, nema ni problema. Sat i pol prije početka utakmice na igralište je stigao Mišo Krstičević, alfa i omega pločanskog nogometa. Trener Jadrana LP odmah je otišao pogledati teren.

- Moram vidjeti hoće li Bijelima odgovarati travnjak – kazao je Krstičević uz dozu sarkazma.

image
BOZIDAR VUKICEVIC Cropix

Srdačno se izljubio Krstičević sa nekadašnjim suradnicima iz Hajduka, ljudima iz "pratećeg ansambla" koji su godinama s Bijelima. Sat i 15 minuta prije početka dvoboja autobusa sa igračima Hajduka stigao je na igralište u Pločama. Očekivano, najveći interes izazvao je Livaja, a uz njega i Krovinović.

- Filipe, Filipe – dovikivali su navijači sa ograde.

A onda je izašao "Bog", kako mu tepaju navijači Hajduka. Nestvarno je koliko li se samo ljudi htjelo sa Livajom fotografirati. "Desetka" Hajduka lagano je ušetala na travnjak sa ostatkom momčadi, ali onih 10 metara do svlačionice trajalo je i trajalo....

- Livaja, može jedna slika – rečenica je koja vjerojatno još odjekuje uz teren Jadrana u Pločama.

Svi su htjeli svoj trenutak za vječnost, a većina je i dobila uspomenu za dugo sjećanje. Utakmicu očekivano nisu propustili ni predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić, voditelj Akademije Boro Primorac, njegov asistent Hrvoje Vuković, predsjednik Nadzornog odbora Aljoša Pavelin kojeg smo pred utakmicu zatekli u razgovoru sa trenerom Karoglanom.

- Znamo se mi od ranije, Nadzorni je bio uz Karoglana i prošle sezone. Ali, tko je mogao reći "ne" dolasku Ivana Leke. Svi smo vjerovali da će biti bolje – u povjerenju nam je kazao Pavelin.

Uz čelnike Hajduka zamjetili smo i Igora Štimca, te mnoštvo bivših igrača Jadrana koji su potegli iz raznih krajeva Dalmacije da bi vidjeli utakmicu Hajduka. Bijeli su izazvali i ogroman medijski interes.

- Koliko novinara i reportera. Nije normalno, nikada ovako u našem gradu – govorili su nam Pločani.

Ali, tako je to kada na igralištu uz pločansku luku gostuje Hajduk. Prvi put u službenoj utakmici, pred više od 3000 gledatelja. Zato nitko nije propustio utakmicu, praznik nogometa u dolini Neretve.

image
BOZIDAR VUKICEVIC Cropix
image
BOZIDAR VUKICEVIC Cropix
image
BOZIDAR VUKICEVIC Cropix
image
BOZIDAR VUKICEVIC Cropix

image
BOZIDAR VUKICEVIC Cropix
image
BOZIDAR VUKICEVIC Cropix
image
BOZIDAR VUKICEVIC Cropix

Linker
27. srpanj 2024 02:29