Igor Bišćan, Marko Livaja, Bruno Petković i Ivan Leko

 Foto: Cropix, Ilustracija: Sn
‘VAR SOBA‘

VIDEO: ‘Hajduk treba baciti sve karte na finale Kupa, a Dinamo će biti u velikoj prednosti u nedjelju‘

Gledajte novo izdanje podcasta posvećenog SuperSport HNL
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 28. travanj 2023. 08:54

POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘:


Hoće li Dinamo naslov prvaka Hrvatske proslaviti na Poljudu? To je pitanje na koje ćemo odgovor dobiti u nedjelju oko 20 sati kada bi trebala završiti utakmica između Hajduka i Dinama u sklopu 31. kola SuperSport HNL. Modri bi i s remijem i matematički osigurali naslov prvaka, a vjerojatno svi žele da to naprave na stadionu najvećih rivala.

Hajduk će u taj susret ući jako oslabljen jer mu nedostaje 10-ak igrača što zbog suspenzija što zbog ozljeda pa će biti zanimljivo vidjeti s kojom će postavom Ivan Leko započeti taj dvoboj. Igor Bišćan takvih problema nema, svi igrači iz udarne postave će biti spremni za igru. U prošlom međusobnom susretu Dinamo je s uvjerljivih 4:0 pobijedio Hajduk. Mogu li Splićani sada spriječiti Dinamovu proslavu naslova prvaka na Poljudu? Susret između Hajduka i Dinama je glavna tema našeg današnjeg podcasta ‘VAR soba‘ s Ilijom Lončarevićem i Robertom Šolom.

image

Ilija Lončarević, Emir Fulurija i Robert Šola

SPORTSKE NOVOSTI

- Normalno da je rezultat uvijek naglašen, ovo je sad situacija u kojoj se može odigrati kvalitetna utakmica da imamo konačno derbi u kojem ćemo uživati. Nadam se da neće biti nervoze i puno prekida - rekao je Lončarević.

U prethodnom derbiju na Maksimiru, Dinamo je upisao veliku pobjedu 4:0.

- Igrači i treneri zaboravljaju stare utakmice, pa tako i taj zadnji derbi. Hajduk sad igra pred domaćom publikom, stadion će biti pun, ne vidim razlog da ne odigraju dobru utakmicu. Dinamo je u dobrom stanju, nakon male rupe u Puli dobro su odigrali protiv Varaždina, opet su se digli i ne vidim razlog da i jedni i drugi neće težiti nadigravanju - rekao je Lončarević.

S druge strane, Hajduk je u posljednjem susretu remizirao protiv Gorice.

- Leko je dao najbolju izjavu kad je rekao kako je Hajduk igrao dobro, ali ne dovoljno dobro. Nedostajao im je brži protok i više šansi, ono što je Dinamo imao protiv Varaždina. Ipak, i takav Hajduk je opet korak više u odnosu na ono prije, jer je izgledao kao momčad - rekao je Šola.

Problem za Leku bit će niz ozljeda, ali i igrača pod suspenzijom.

- Ima puno ozlijeđenih igrača, ali i kartoniranih. Hajduk nema potrebe biti opterećen, oni su napravili svoje u sezoni, imaju finale Kupa na koje trebaju baciti sve karte, a realno Dinamo je u velikoj prednosti u nedjelju. U dobrom su ritmu, prije svega po pitanju energije. Igraju na Poljudu, nema većeg motiva, teško će Hajduk uspjeti parirati Dinamu, ali to ne znači da ne može dobiti utakmicu - komentirao je Šola.

image

Ilija Lončarević

SPORTSKE NOVOSTI

U cijeloj toj situaciji je pitanje hoće li Leko u prvu postavu staviti Vuškovića koji se nalazi u lošoj formi, a imao je i kiks u finalnoj utakmici juniorske Lige prvaka.

- Ja bih ga odmorio. Mislim da je odigrao jako puno utakmica, a u ove dvije utakmice koje je odigrao za juniore imao je veliko pražnjenje, dogodio mu se i taj penal kojeg je nepotrebno skrivio, pa je moj dojam da je sve ovo prestresno i pregusto za igrača od 16 godina ne bih ga stavio u prvu postavu za ovu utakmicu - rekao je Šola, a Lončarević dodao:

- Vušković je prerano ušao u ovo sve u što je ušao. On je ušao u seriju velikog broja utakmica i onda kada je pao više se nije digao. Po meni je samo sreća da se on nije ozlijedio jer se to često dogodi kada uđeš u krizu. .

Sve preostale teme vezane za SuperSport HNL, analizu prethodnog i najavu sljedećeg kola pogledajte u cijelom podcastu ‘VAR soba‘.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 05:53