Marko Livaja

 SN
ZANIMLJIV INTERVJU

Video: Hajdukova zvijezda prije 13 godina! Evo kako je Marko Livaja pričao o Bijelima, odlasku u Dinamo...

Junak Hajduka je 2009. godine kao kadet u razgovoru za SN otvorio brojne zanimljive teme
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. prosinac 2021. 13:17

Marko Livaja danas je apsolutni heroj Hajduka. Ove je sezone u dresu splitskog sastava u 20 utakmica zabio 16 golova i upisao četiri asistencije, a koliko ga Splićani obožavaju pokazuje i to da su mu napisali i pjesmu.

Livaja je oduševio i u derbiju s Dinamom u kojem su Bijeli slavili s 2:0 i tako samo pojačao ljubav navijača prema njemu. Rođeni Splićanin od malih nogu diše za Hajduk, a zanimljivo je bilo prisjetiti se i jednog njegovog intervjua kojeg je još 2009. kao kadet dao za Sportske novosti povodom njegovog nastupa na turniru "Četiri kafića".

"Bio je to fantastičan osjećaj, kao neka bajka. Od djetinjstva mi je bio san zaigrati s velikim zvijezdama i to mi se sada pružilo u ovom turniru 'Četiri kafića'", rekao je mladi Livaja koji je bio i najbolji strijelac spomenutog turnira pa otkrio tko ga je od velikana na turniru najviše namučio:

"Sa Šimićem i Kovačem je bila najveća muka."

Livaja je progovorio i o situaciji u Hajduku te 2009. godine.

"Po plasmanu je loše. Može to i puno bolje", rekao je Livaja pa otkrio da sanja bijeli dres i derbi pred punim Poljudom:

"To mi je oduvijek bio san i nadam se da ću ga ostvariti."

Livaja je otkrio i tko su mu nogometni uzori.

"Od Hajdukovih igrača Ibričić, a od stranih Ibrahimović i Ronaldinho."

Kadeti Hajduka su tada remizirali s Dinamom i Livaja je vjerovao u naslov prvaka.

"Mislim da možemo do naslova. Imamo sad gore gostovanje i mislim da bi to mogli pobijediti i osvojiti", rekao je Livaja pa odgovorio na pitanje bi li otišao u Dinamo da dobije ponudu od Zdravka Mamića:

"Ne bih. Trenutno ne bih, a nadam se da neću ni ubuduće. Ne bih ni za veliku cifru."

Livaja je istaknuo i kako bi se Hajduk za naslov trebao boriti s vlastitim kadrom.

"Mislim da nije potrebno dovoditi strana pojačanja. Imamo ovdje dosta dobrih igrača i trebamo samo više svoje igrače forsirati", rekao je Livaja pa za kraj poslao i poruku Torcidi:

"Nadam se da ću zaigrati za prvu momčad i zabijati kao i ove godine", zaključio je Livaja.

Sve ove želje, ali i više od toga, su mu se za sada ostvarile u 2021. godini. Dinamo su pobijedili na Maksimiru, a ostaje samo još da osvoje naslov prvaka i da se kadetu Livaji ostvare snovi, ovoga puta u seniorima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 04:06