Marco Fossati zabio je prekrasan gol za vodstvo (arhiva)

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
NOVO SLAVLJE NA PRIPREMAMA

VIDEO: Lekin Hajduk niže pobjede, i to bez Livaje, Krovinovića, Melnjaka! Pogledajte eurogol Fossatija

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 14. siječanj 2023. 16:47

HAJDUK - CELJE 2:0 1:0 - Fossati (30), 2:0 - Vrcić (58).

POREČ Igralište Zelena laguna. Gledatelja 500. Sudac: Antonio Melnjak (Rijeka). Pomoćnici: Pajić i Balen.

STRIJELCI: 1:0 - Fossati (30), 2:0 - Vrcić (58).

HAJDUK (3-5-2): Lučić - Vušković, Simić, Prpić (od 80. Borevković) - Lovrencsics (od 72. Mikanović), Fossati (od 80. Grgić), Capan, Pukštas (od 72. Kalik), Sahiti - N. Kalinić (od 46. Antunović), Vrcić (od 80. Mlakar). Trener: Ivan Leko.

CELJE (4-3-3): Obradović - Karničnik, Zec, Nemanič, Milić - Kouter, Zabukovnik, Bobičanec - Matko, Gorenc, Kargbo (od 37. Džumhur). Drugo poluvrijeme: Jurhar, Flis, Vuklišević, Klašnja, Stojinović, Mačak, Šporn, Vrbanec, Ajhmajer, Bajde, Matić, Popović, Džumhur, Bizjak. Trener: Roman Pilipčuk.



U trećoj pripremnoj utakmici Hajduk je protiv Celja, trećeplasirane ekipe slovenskog prvenstva, upisao i treću pobjedu. Sve u znaku broja tri osim konačnog rezultata 2:0.

Ponudio je trener Ivan Leko priliku igračima koji su do sada počinjali s klupe, povjerenje je u startnoj postavi protiv Celja poklonio “miksu” iskustva i mladosti. Bez Livaje, Krovinovića, Melnjaka, Sentića i Awaziema zaigrala je momčad igrača koji pretendiraju doći do dresa prvotimca “plus” Sahiti koji je jedini imao ulogu startera u prethodnim dvobojima protiv Radomlja i Fehervara.

Od početka je Hajduk diktirao tempo, a Leko je u svom prepoznatljivom stilu vodio utakmicu s nogu, temperamentno skačući ispred klupe uz neprestano pružanje savjeta i smjernica svojim igračima.Tražio je Leko i ovog puta visoki presing, međutim osjetilo se da nedostaju najjače karike, da fale igrači koji mogu puno dulje i ozbiljnije držati presing na suparničkoj polovici. Međutim, i takva momčad Hajduka bila je prejaka za Celje. Kako u napadačkom dijelu, tako i u obrambenom, jer Celjane su potpuno udaljili od svojih vrata, sa Simićem u ulozi dirigenta zadnje linije bez konkretnog posla ostao je vratar Lučić.

Prvi pljesak s tribina izmamio je ponovno staloženi Luka Vušković. Poput rutinera je izvukao loptu iz zadnje linije, oslobodio se dvojice suparničkih igrača atraktivno otvorivši napad Bijelih. Dovoljno da mu petstotinjak navijača s brdašca zaplješće na otvorenoj sceni. U 18. minuti Obradoviću je s distance zaprijetio Rokas Pukštas, američki Litavac zapucao je s 20 metara, a vratar Celja odbio loptu.

Ponovno je Pukštas imao priliku u 22. minuti kada je Lovrencsics oteo loptu na rubu kaznenog prostora u visokom presingu, ali mladi veznjak nije uspio pronaći snagu u svom šutu s vrha kaznenog prostora što je Obradović lakoćom uhvatio. Ali, nemoćan je bio vratar Celja pred udarcem Fossatija, pravom “bombom” s 25 metara koju je ljevicom zakucao ispod grede u “devedeset” lijevog gornjeg kuta.

Pogodak za gledanje i uživanje pogledajte OVDJE

Nakon kornera Pukštasa, skočio je Prpić, lopta je odbijena izvan kaznenog prostora gdje su Fossati i Matko krenuli u dvoboj, a Hajdukov Talijan je bio brži, spretniji i precizniji za veliki pljesak okupljenih - 1:0.

Na poluvremenu se pojavio Livaja “u civilu” koji je strpljivo potpisivao autograme i dresove okupljenim navijačima, a na startu drugog dijela brzo je Hajduk došao do novog pogotka. Lovrencsics je prošao po desnoj strani, povratnu nije stigao Vrcić, otišla je lopta na lijevu stranu odakle je Sahiti ponovno vratio u kazneni prostor i Vrcić je ovog puta prihvatio, okrenuo se i loptu spretno poslao ispod Jurhara - 2:0.

Imao je Vrcić još jednu veliku prigodu, u prostor mu je loptu gurnuo Simić, a mladi napadač je u 68. minuti prebacio istrčalog vratara, ali lopta se otkotrljala pored lijeve vratnice. Do kraja je Hajduk bio bliže trećem pogotku, nego Celje počasnom zgoditku. Slovenci se mogu tješiti da im prvenstvo kreće tek sredinom veljače, a Leku može radovati činjenica da ima širinu kadra za utakmice uobičajene prvoligaške razine. Jer, Celje je protivnik po mjeri za uigravanje, čvrsta momčad razine hrvatskog prosjeka koju je Hajduk sigurno svladao ne dopustivši suparniku ozbiljnu šansu.

Stefan Simić ovako je prokomentirao i treću pobjedu na pripremama.

- Odličan pretposljednji test prije početka prvenstva, sretni smo zbog pobjede i zbog neprimljenog pogotka. Odlična je ovo šansa za mlade igrače koji skupljaju iskustvo. Pokazali su se mladi u jako dobrom izdanju. Fossati je postigao fenemonelan pogodak, iščupao je udarac iz kuka. Prekrasno! Vrcić se također lijepo snašao i priveli smo utakmicu kraju. Pripreme? Prošle su bez ozljede, jedino se Čubelić ozljedio. Dobro se radilko, dobar je intenzitet i jedva čekamo početak prvenstva. Prvenstvo brzo počinje, ali mi smo spremi tko god da dođe.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 15:00