CROPIX
OBRANA TROFEJA

VIDEO: Livaja otvorio golijadu, Benrahou zabio dvaput, Hajduk pregazio Omladinca iz Gornje Vrbe

Bijeli su očekivano, bez većih problema, slavili u prvoj utakmici Kupa ove sezone
Piše: SN/HinaObjavljeno: 13. rujan 2023. 17:46

OMLADINAC - HAJDUK 0:6 (Livaja 16., Dolček 43., Sahiti 45.+2, Lauš 53., Benrahou 58., 64.)

SLAVONSKI BROD – Stadion Stanko Vlainić-Dida. Gledatelja 5.000. Sutkinja: Ivana Martinčić (Koprivnica) - 6. Pomoćnice: Rođak-Karšić i Petravić. Četvrta sutkinja: Bolić. Delegat: Jurišić.

OMLADINAC (4-3-3): Soltoković 6 – Štefančić ?5, Jagić 5, Jurević 5, Opačak 5 (od 46. D.Baričević 5) – Mišković 5, K.Baričević ? 6, Radić 5 (od 70. F.Kajtazi 5,5) – Tipurić 5 (od 70. Milošević-), Ravlić 5,5 (od 70. Vidić-), Bilandžić 5 (od 46. V.Kajtazi 5). TRENER: Kristijan Šimić 5,5.

HAJDUK (4-2-3-1): Lučić - - Mikanović 6 (od 61. Moufi -), Šarlija 6 (od 61. Elez -), Uremović 6, Melnjak 6,5 (od 46. Žaper ?6) – Odjidja-Ofoe?6 (od 46. Lauš⚽7), Kalik 6,5 – Dolček⚽6, Benrahou⚽⚽7, Sahiti⚽6,5 - Livaja⚽7 (od 61. Brajković -). TRENER: Adnan Čustović 6,5.

IGRAČ UTAKMICE: Marko Livaja


GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE.

Nogometaši splitskog Hajduka rutinski su izborili plasman u osminu finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa nakon što su u 1. kolu natjecanja u Slavonskom Brodu pobijedili Omladinac iz Gornje Vrbe sa 6:0 (3:0).

Golove za Hajduk zabili su Marko Livaja (16), Ivan Dolček (43), Emir Sahiti (45+2), Tino Blaž Lauš (53) i Yassine Benrahou (58, 64).

Hajduk je bio izraziti favorit u ovom susretu. Splićani su osvojili Kup u zadnje dvije sezone, a nikada u povijesti jedan klub iz petog ranga hrvatskog nogometa nije pobijedio prvoligaša i izbacio ga iz Kupa.

To se nije dogodilo niti ovoga puta. Splićani nisu dozvolili nikakvo iznenađenje i pitanje pobjednika razriješili su u prvom poluvremenu postigavši tri gola. U nastavku su još tri puta tresli mrežu suparnika.

Bio je to posljednji od pet susreta u kojoj je s klupe momčad vodio pomoćni trener Adnan Čustović umjesto suspendiranog glavnog trenera Ivana Leke.

Hajdukov suparnik je član Međužupanijske lige Slavonski Brod - Požega, odnosno natječe se u petom razredu hrvatskog nogometa. Zanimljivo, Hajduk je s Omladincem već jednom odigrao prijateljski susret, bilo je to 2004. godine u Gornjoj Vrbi, a "Bijeli" su tada pobijedili rezultatom 8-0.

Dolazak Hajduka u Slavonski Brod izazvao je veliki interes navijača iz Slavonije, pa su ulaznice za susret rasprodane vrlo brzo, a na tribinama stadiona ŠRC Stanko Vlainić Dida bilo je oko 5.000 gledatelja.

Hajduk je poveo u 16. minuti golom Marka Livaje. Dario Melnjak je ubacio s lijeve strane, a Hajdukov kapetan lijepo nogom pogodio za 1-0. Domaćin se dobro držao do završnice prvog dijela, no u posljednjim minutama Splićani su zabili još dva gola.

U 43. minuti Sahiti je na drugoj stativi pronašao Dolčeka koji je mirno zabio za 2:0. Dvije minute kasnije i Sahiti se upisao u strijelce na asistenciju Anthonyja Kalika.

Novi gol vidjeli smo u 53. minuti, Kalik je pucao, Tihomir Soltoković je sjajno obranio no lopta se odbila do Livaje koji je glavom spustio do Lauša, a ovaj pogodio za 4:0.

U 58. minuti lijepo je sa 20-tak metara pogodio Benrahou, na još jednu Livajinu asistenciju, a Marokonac se drugi put upisao među strijelce i u 64. minuti.

Prvi udarac u okvir splitskog kluba domaćin je uputio tek u 75. minuti, pucao je Fran Kajtazi, no Ivan Lučić nije imao problema. Do kraja susreta Omladinac je zaprijetio i u 89. minuti, pucao je Karlo Baričević, ali je Lučić odlično reagirao.

90. Kraj! Hajduk je stigao do 11 pobjede u Kupu. Bijeli su slavili sa 6:0, a nakon sučevog zvižduka navijači s tribina su pohrlili na teren kako bi igrače Hajduka tražili autograme i fotografiranje.

89. Najbolja šansa Omladinca do sada. K. Baričević je opalio, ali brani Lučić.

89. Sahiti je pucao, ali ravno u ruke domaćeg vratara.

78. ?Žuti karton je dobio Žaper (Hajduk).

78. Sahiti puca preko gola.

77. Moufi puca glavom, ali još jednom brani Soltoković.

75. Hajduk je imao 25 udaraca prema golu, dok je Omladinac uputio samo jedan.

75. Prva prilika za Omladinac. Vidić je sjajno uposlio Frana Kajtazija koji je dobro pucao, ali brani Lučić.

70. ⇔Izmjene kod Olmadinca. Izašli su Ravlić, Tipurić i Radić, a u igri su Fran Kajtazi, Vidić, i Milošević.

66. Hajduk je prije 19 godina gostovao kod Omladinca na proslavi rođendana kluba iz Gornje Vrbe. Tada su Bijeli slavili s 8:0, a sada su na putu da taj rezultat i ponove.

64. ⚽GOOOL! Benrahou zabija nakon asistencije Moufija.

61.⇔Trostuka izmjena kod Hajduka. Izlaze Livaja, Šarlija i Mikanović, ulaze Brajković, Elez i Moufi.

58. Zapaljeno je i nekoliko baklji, ali većina vatrogasaca je na terenu i igra za Omladinac. Ipak, našao se jedan koji je uskočio u akciju gašenja.

image
VLADO KOS Cropix

58. ⚽GOOOL! Benrahou zabija za 5:0. Ovoga puta je asistent bio Marko Livaja.

57. Livaja je sada probao škaricama, ali nije bio precizan.

54. Probao je Dolček, još jednom brani Soltoković za kojeg svi ponavljaju da sjajno igra stolni tenis. Da danas nije na golu, vjerojatno bi Hajduk vodio s još nekoliko golova više.

53. ⚽GOOOL! Odapeo je najprije Kalik, ali sjajno brani Soltoković. U nastavku je Benrahou ubacio, Livaja spustio Laušu koji šalje loptu u mrežu. Bio mu je to prvi gol u dresu Hajduka.

51. Hajduk je tražio penal zbog igranja rukom. Benrahou je probao ubaciti Livaji, a lopta je u ruku pogodila stopera Omladinca, no penal nije dosuđen.

46. ⇔Mijenjao je i Omladinac. U svlačionici su ostai Opačak i Bilandžić, a u igri su Domagoj Baričević i Viktor Kajtazi koji je preuzeo kapetansku traku.

46. ⇔Dvostruka izmjena kod Hajduka. U svlačionici su ostaliMlenjak i Odjidja-Ofoe, a u igri su Tino Blaž Lauš i Mihael Žaper kojem je ovo debi za Bijele. U Split je stigao iz Osijeka u kojem je bio i kapetan.

46. Počelo je drugo poluvrijeme.

45.+2 Gotovo je prvo poluvrijeme. Hajduk vodi 3:0 golovima Livaje, Dolčeka i Sahitija.

45.+2 ⚽GOOOL! Hajduk vodi 3:0. U strijelce se na samom kraju poluvremena upisao i Sahiti.

45. Igrat će se još jedna minuta sučeve nadoknade vremena.

44. ? Požutio je sada Baričević (Omaldinac).

43. ⚽GOOOL! Hajduk vodi 2:0. Strijelac drugog gola Bijelih bio je Ivan Dolček nakon asistencije Sahitija.

41. ?Požutio je Odjidja Ofoe (Hajduk).

39. Omladinac je sada imao kontru. sjajno su se otvorili domaćini, ubacili u peterac, no Jurević je napravio prekršaj u napadu.

32. Soltoković je prvo ime susreta. Sada je opet skinuo sjajnu priliku Hajduka.

31. Traje gotovo konstantan pritisak Hajduka, ali obrana Omladinca uspijeva odoliti napadaima.

30. Što je sada promašio Dolček?! Livaja mu je poslao loptu u peterac, a on umjesto da ju ubaci u praznu mrežu, krivo zahvaća loptu i upropaštava priliku za povećanje vodstva.

29. Torcida je i ovoga puta uz Bijele.

image
CROPIX

27. Melnjak je sada probao, ali još jednom sjajno brani Soltoković za kojeg smo od službenog spikera na stadionu čuli i da dobro igra stolni tenis.

25. Dolček je sjajno pucao glavom nakon ubačaja Benrahoua, ali sjajno brani Soltoković.

24. Probao je opet Livaja, ali ovoga puta ravno u ruke domaćeg golmana.

22. ?Štefančić je sada otvorenim džonom ušao u potkoljenicu Mikanoviću. Na njegovu sreću, dobio je samo žuti karton, a igrač Hajduka se pridigao i prošao bez ozljede.

16. ⚽GOOOL! Marko Livaja dovodi Hajduk u prednost. Livaja je sjajno pogodio nakon ubačaja s lijevog boka.

14. Sahiti je sada pucao nakon dobre malonogometne akcije Hajduka, ali od bloka odlazi u korner iz kojeg nije bilo opasnije prilike.

10. Mreže miruju u uvodnim minutama. Hajduk je, očekivano, dominantna ekipa.

5. Hajduk je izraziti favorit u ovom susretu. Nikada u povijesti jedan klub iz petog ranga hrvatskog nogometa nije pobijedio prvoligaša i izbacio ga iz Kupa.

1. Počeo je susret Omladinca i Hajduka.

Linker
03. svibanj 2024 16:41