RONALD GORSIC Cropix
OKRŠAJ U KRANJČEVIĆEVOJ

VIDEO: Lokomotiva zaustavila pobjednički niz Hajduka! Drama u završnici

Splićani su remizirali nakon sedam uzastopnih pobjeda
Piše: Davorin Olivari, SNObjavljeno: 08. prosinac 2023. 19:33

LOKOMOTIVA - HAJDUK 1:1 (Goričan 25./ Benrahou 75.)

LOKOMOTIVA: Čavlina - Bartolec?(od 84.Žilinski), Živković, Mersinaj, Leovac - Marić, Bubanja (od 70. Kalaica), Mudražija? (od 61. Krivak) - Šotiček?(od 84. Čop), Goričan⚽, Tuci

HAJDUK: Lučić - Sigur, Uremović, Šarlija, Diallo? - Pukštas, Žaper (od 87. Moufi), Krovinović (od 54. Kalik)- Sahiti (od 70. Benrahou⚽), Livaja, Dajaku (od 70. Odjidja-Ofoe)


POGOTKE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE


Hajduk nije uspio ostvariti sedmu uzastopnu pobjedu, serija Splićana je zaustavljena, ali Mislav Karoglan je i dalje bez poraza na klupi Hajduka. Majstor s mora sigurno ne može biti zadovoljan s bodom iz Kranjčevićeve, jer su pred prepunim tribinama svojih navijača sigurno očekivao sva tri. Inače, to je bio i prvi neodlučeni rezultat Hajduka u ovom prvenstvu. Lokosi su pak nakon što su s Osijekom i Rijekom odigrali 1:1, uspjeli to i s trećom momčadi iz tzv, ‘hrvatske velike četvorke‘. Lokosi su i dalje bez pobjede više od dva mjeseca, ali jučer su s ovim sigurno sretni s tim jednim bodom. Gledali smo dosta zanimljivu utakmicu s prilikama na obje strane, nekako se čini je da konačni rezultat najpravedniji.

Lokomotiva je odmah startala velikom šansom. Dečki Silvija Čabraje odigrali su brzu akciju, lopta je stigla do Goričana na lijevoj strani, bio je sam ispred Lučića, ali vratar Hajduka je sjajno obranio taj ‘zicer‘. Međutim, ta obrana nije bila kraj akcije, odbijenu loptu je prihvatio Mudražija, ali je i njegov ne tako jaki udarac Lučić umirio. Ubrzo je i Majstor s mora priprijetio. Krovinović je dobro opalio se nekih 18 metara iskosa, no lopta nije našla svoj cilj, no bila je blizu vratnice. U tim početnim trenucima, nekako su Lokosi djelovali bolje, da je Tuci bolje reagirao možda se mogla zatresti mreža Splićana. Ali na loptu koja je bila pet metara udaljena od gola, krenuo je petom, bilo bi bolje da je glavom...

image

Robert Mudražija, Rokas Pukštaš

RONALD GORSIC Cropix

Hajduk je mogao do vodstva nakon dvadesetak minuta, ali je niski centaršut Dajakua ispred Pukštasa koji je bio na dva-tri metra, dohvatio Leovac poslavši loptu u korner. U sljedećoj akciji na suprotnoj strani, Žaper je umalo pogodio vlastitu mrežu. A Tuci je nešto kasnije udarcem iskosa pogodio vratnicu s vanjske strane. Bilo je definitivno uzbudljivo u Kranjčevićevoj, i Pukštas je imao šansu, zamalo je promašio. No do tada bolja Lokomotiva zasluženo je došla do vodstva. Ubačaj Mudražije sjajno je pospremio glavom Goričan i tako se iskupio za onaj promašaj s početka utakmice. Kranjčevićeva je i tom trenutku utihnula. Ne zadugo, jer je opet Pukštas bio u šansi, dobro je pucao s nekih petnaest metara, ali koji centimetar pokraj desne vratnice Nikole Čavline. A mladi vratar Lokosa i U-21 reprezentacije Hrvatske proslavio se petnaestak minuta prije kraja prve dionice. Nevjerojatna je to bila obrana. Sahiti je centrirao s desne strane, na lopti je naletio Marko Livaja, pucao je s tri metra, ali je fenomenalni Čavlina to uspio obraniti. Baš čudesna obrana. To je bila posljednja uzbudljiva situacija u vrlo dinamičnom prvom poluvremenu u kojem je domaćin za nijansu pružio više, bio je konkretniji, destabilizirao je vezni red Splićana. Da je bilo nekih boljih rješenja po oduzetim loptama, Čabrajini dečki su u tranziciji igre mogli napraviti i nešto više od minimalnog vodstva, ali i Majstor s mora je imao svojih situacija u kojima je mogao poentirati.

image

Moreno Živković, Marko Livaja

RONALD GORSIC Cropix

Lokomotiva je imala finu zgodu nakon pet minuta drugog poluvremena. Jedna presječena lopta stvorila je situacija u kojoj su četiri domaća igrača jurila na dvojicu ‘Bilih‘. Loptu je vodio mlađahni Marin Šotiček i očito ga je malo ponijelo, nije htio nikome dodati loptu, nego je sam odlučio pucati s visine šesnaesterca. I promašio je. Trebao je dodati...

image

više detalja možete pronaći ovdje

Sofascore

Dvadeset pet minuta prije kraja utakmice, Dajaku je pogodio mrežu, krenuo je sam prema Čavlini i prebacio ga, ali gol je opravdano poništen, jer je Dajaku bio u dosta velikom zaleđu. Ipak, Hajduk je preuzimao konce igre, Karoglan je posegnuo za izmjenama, Lokomotiva se sve više uvlačila svoj šesnaesterac. I stiglo je izjednačenje. Livaja je nakon centaršuta glavom loptu spustio do Benrahoua koji s nekih desetak metara pogađa mrežu. Hajdukovi navijači vikali su; ‘hoćemo pobjedu, hoćemo pobjedu‘... Skoro je Hajduk do nje i došao, ali je udarac Benrahoua u samoj završnici još jednom obranio Čavlina. Na samom kraju sudačke nadoknade stvorila se gužva u šesnaestercu gosta, bila je zgoda za Lokose, ali nisu zabili.

image

golman Ivan Lučić na kraju utakmice

RONALD GORSIC Cropix

KRAJ UTAKMICE

90 +4. Kaos u šesnaestercu Hajduka! Mnogo toga se sada dogodilo, ali do udarca na vrata nije stiglo. Tražili su i jedni i drugi prekršaj, ali na kraju samo faul na Lučiću.

90. ? Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade.

90. Velika obrana Čavline! Opalio je silovito Benrahou, ali ovoga puta vratar Lokomotive bio je spreman na njegov pokušaj.

87. ⇔ Kod Hajduka je zbog ozlijede izašao Žaper, na terenu je sada Moufi.

86. ? Žuti karton za Kalika. Veznjak Hajduka spriječio je moguću opasnu kontru, te će zbog toga propustiti nadolazeći derbi s Dinamom.

84. ⇔ Izmjene u Lokomotivi.

Izlaze Šotiček i Bartolec, a u igri su Čop i Žilinski.

84. Pokušao je Goričan iz daljine, direktno u Lučića.

78. ? Drugi žuti i isključujući crveni karton zaradio je Goran Karoglan.

75. ⚽ GOOOOL! Hajduk je zabio, rezultat je 1:1! Poslan je ubačaj s desne strane, u duelu su bili Livaja i Živković, lopta se od Lokomotivinog stopera odbila točno pred Benrahoua koji zabija za izjednačenje.

image

slavlje Hajduka za 1:1

RONALD GORSIC Cropix

70. ⇔ Promjene u Hajduku.

Izlaze Sahiti i Dajaku, a ulaze Benrahou i Odjidja-Ofoe

image


RONALD GORSIC Cropix

69. Nova opsada Lokomotivinog gola, u jednom trenutku srušen je i Kalik u šesnaestercu, ali glavni sudac Dario Bel nije ništa svirao.

65. ⚠ Pogodak Dajakua poništen je zbog opravdanog zaleđa.

61. ⇔ Promjena u Lokomotivi.

Iz igre izlazi Mudražija, a na terenu je sada Krivak.

59. ? Žuti karton za Šotičeka.

57. ? Žuti karton zaradio je i pomoćni trener Hajduka, Goran Karoglan.

54. ⇔ Prva izmjena u momčadi Hajduka.

Iz igre izlazi Filip Krovinović, a na terenu je sada Anthony Kalik.

53. ? Žuti karton zaradio je Robert Mudražija.

50. Prilika za Lokomotivu. Kontru je povukao Šotiček i odlučio sam riješiti situaciju, ali njegov udarac nije bio precizan.

Saznali smo i službenu brojku gledatelja na utakmici, Kranjčevićevu je posjetilo 4829 navijača.

image
RONALD GORSIC Cropix

46. Počelo je drugo poluvrijeme.

? Iako se živa u Kranjčevićevoj ulici spustila do nule, ispunjene tribine većim dijelom prvog poluvremena grijale su se "run and gun" nogometom. Prilike su sijevale s obje strane, a s većim zadovoljstvom na odmor odlazi domaćin. Mudražija je teledirigiranim ubačajem pogodio Goričana "u trepavicu", a on se majstorski glavom iskupio za propuštenu priliku s početka utakmice. Splićani su imali prilike za povratak u egal, ali dobar dan u uredu zasad ima i Čavlina koji je u prvih 45 minuta zaključao vrata. Trenutačan pogled na semafor sugerira da je Lokomotiva na putu prema prvoj domaćoj pobjedi protiv Hajduka nakon tri i pol godine, ali i da Mislav Karoglan mora podići glas u svlačionici na odmoru želi li izbjeći prvi poraz na klupi.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45. ? Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

44. Raste pritisak Hajduka, Bijeli pletu mrežu oko gola Lokomotive, ali konkretnog udarca nije bilo.

39. Mala greška u komunikaciji u obrani Hajduka. Lučić je istrčao s gola i tako iznenadio Šarliju, ali se branič Bijelih snašao u situaciji.

37. Nakon furioznih pola sata utakmica se malo primirila.

image

Mihael Zaper i Marin Šotiček

RONALD GORSIC Cropix

30. ? Žuti karton zaradio je Bartolec.

28. Kakva obrana Čavline! Sahiti je prizemno centrirao, na loptu je stigao Livaja, ali vratar Lokomotive sjajno brani taj pokušaj.

27. Prijeti odmah Pukštas s druge strane, njegov udarac prošao je malo pokraj desne vratnice.

25. ⚽ GOOOOL! Lokomotiva je povela, rezultat je 1:0! Mudražija je ubacio, a Goričan sjajno pobjegao obrani i iz drugog plana zabio za vodstvo.

Hajduk ima veliku podršku Torcide u Kranjčevićevoj.

image


RONALD GORSIC Cropix

22. Prijetio je i Tuci nakon kornera, lopta je pogodila vratnicu.

20. Ubacio je Leovac prizemno s lijeve strane, loptu je dočekao Žaper i umalo skrenuo u vlastitu mrežu.

19. Velika prilika za Hajduk! Dajaku je prizemno centrirao, loptu je dočekao Pukštas i pucao, međutim Čavlina koljenom brani.

13. Sada je dobru situaciju imao Tuci, ali nije uspio zahvatiti prenesenu loptu pred golom Hajduka.

10. Prvi udarac Hajduka izvana je uputio Krovinović, lopta odlazi pored gola.

Tehnički direktor Lokomotive Igor Cvetković dobio je posebno priznanje prije početka utakmice.

image

Igor Cvetković i Silvijo Čabraja

RONALD GORSIC Cropix

5. Velika prilika za Lokomotivu! Primio je loptu Goričan i ostao sam na lijevoj strani, ostalo je samo matirati Lučića koji brani veliku šansu za domaćine.

4. ? Žuti karton zaradio je Diallo.

image

Vladan Bubanja i Ismael Diallo

RONALD GORSIC Cropix

1. Počela je utakmica.

Otpao Kalinić

Lovre Kalinić nije s momčadi Hajduka, "kapetan s klupe" ovaj put ne može biti ni među pričuvama jer je ozlijedio mišić potkoljenice, zbog ozljede lista morao je na pregled i preskače susret protiv Lokomotive u Zagrebu. VIŠE PROČITAJTE OVDJE

Bijeli moraju biti oprezni

Hajdukovci moraju biti oprezni s obzirom na to da pojedinim igračima prijeti treći akumulirani žuti karton, čime treneru ne bi bili na raspolaganju za veliki derbi s Dinamom. U Hajduku po dvije opomene imaju Zvonimir Šarlija, Emir Sahiti, Niko Sigur, Ivan Dolček i Anthony Kalik.

Kranjčevićeva je rasprodana

Kranjčevićeva će biti ispunjena do posljednjeg mjesta. Dan uoči dvoboja Lokomotive i Hajduka, naime, bile su rasprodane sve ulaznice i na tribinama oronulog stadiona u centru Zagreba očekuje se oko 5000 gledatelja. Podsjetimo, kapacitet zapadne tribine je 3560 gledatelja, dok istok prima 1400 gledatelja...

Lokomotiva je Hajduku prepustila za prodaju u Splitu tisuću ulaznica za tribinu istok, a još 400 ulaznica za taj sektor stadiona bilo je u prodaji na blagajnama Kranjčevićeve. Do četvrtka je za zapadnu tribinu na blagajnama bilo prodano 1500 ulaznica, a iz Lokomotive je došla informacija da imaju i tisuću pretplatnika s godišnjim ulaznicama, koji su također podignuli svoje ulaznice.

Nadalje, Stručni stožer, igrači i radna zajednica kluba s Kajzerice imali su za ovu utakmicu na raspolaganju 500 ulaznica. Preostalo je bilo, dakle, oko 600 ulaznica, koje su "planule" u četvrtak popodne.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 14:38