Bruno Durdov slavi pogodak

 DUJE KLARIC Cropix
SPORTSKO JUTRO

VIDEO: ‘On je trebao biti na tom popisu Hrvatske, zaslužio je, ali treba imati hrabrosti poslati mu poziv‘

‘Trebali bismo se riješiti tog načina razmišljanja koji vlada u našem nogometu, to moramo mijenjati‘
Piše: SNObjavljeno: 08. listopad 2024. 10:59

Sportska televizija (SPTV) i Sportske novosti zajedno rade emisiju "Sportsko jutro" koja se na SPTV emitira od 11 sati, dok reprizu emisije možete pogledati na istom programu od 19 sati. "Sportsko jutro" emitira se svakim radnim danom u dva navedena termina.

U najnovijem izdanju "Sportskog jutra" gostovali su Tomislav Juranović (novinar Jutarnjeg lista) i Davorin Olivari (novinar Sportskih novosti). S obzirom na to da hrvatsku nogometnu reprezentaciju u nadolazećim danima čekaju novi izazovi u Ligi nacija, protiv Škotske i Poljske, popis Vatrenih bio je jedna od udarnih tema. Međutim, puno pažnje privukla je i lista U21 reprezentativaca, kod izbornika Ivice Olića, na kojoj nema Brune Durdova. Mlada zvijezda Hajduka, koja će u prosincu proslaviti 17. rođendan, zaigrat će za U19 nacionalnu vrstu.

- Kod nas se mladi dečki teško probijaju do reprezentativnog poziva. Očito prevladava neko staro mišljenje: "Ajde, ima vremena za njih, doći će pravi trenutak". Tu se nadovezuje i Dalićeva rečenica koju stalno ponavlja: "U reprezentaciju se teško ulazi, iz nje se teško ispada". Mladi Durdov je bljesnuo poput kometa, pokazao je da se radi o bogomdanom talentu. Vidi se da dečko ima sve ono što bi nogometaš trebao imati. Posebno je bitno da ga jedan trener poput Gattusa stavlja u udarni sastav. Gotovo sam siguran da taj tip trenera poput njega sigurno ide na rezultat, ne zanimaju ga razvojni programi. Ne bi Durdova stavio u udarni sastav da se ne radi o vrijednom igraču. To dokazuje njegovu vrijednost. Tog bi dečka trebalo priključiti U21 reprezentaciji, međutim, Olićev popis je objavljen puno ranije. Sve je kulminiralo nakon gola Šibeniku prošlog vikenda - rekao je Olivari u uvodu.

Na temu "Durdov i reprezentacija", nadovezao se i Juranović.

- "Malom" Durdovu bi ovo definitivno bio velik poticaj. Olić vjerojatno već ima sastav u glavi, ali uzmimo u obzir da Šotiček, koji je desno krilo, ne igra baš u Baselu. Međutim, trebali bismo se riješiti tog nekog našeg "mindseta" koji vlada u našem nogometu. Recimo, Martina Baturinu, koji ima preko 100 nastupa za Dinamo, smatramo mladim igračem. S druge strane, mislim da se ovo Hajduku čak dogodilo zbog manjka novca. Da je Hajduk imao više novca u blagajni, siguran sam da bi mjesto Durdovu, ali i Prpiću ili Hrgoviću, zatvorili Benrahoui i Bambe. Svaka čast dotičnima, ali pokazalo se da jedna prilika ne stvara lopova, nego lijepe priče. Što se tiče popisa, mislim da je Olić trebao honorirati činjenicu da je dečko zabio tri gola u zadnje tri utakmice. Također, ako je i Pongračić ozlijeđen, zašto "mali" Luka Vušković ne bi dobio priliku među Vatrenima? Ne mora biti starter, ali da bude na okupljanju. Danas se u nogometu na igrače od 17-18 godina gleda kao mlade, na igrače od 21 godine gleda se kao gotove "proizvode". Tu bi trebalo kompletno mijenjati naš način razmišljanja.

Kako su naši novinari komentirali Dalićevu izjavu o SHNL-u, što su rekli o Luki Sučiću i suđenju u hrvatskoj ligi, ali i ostalim temama, pogledajte u novom izdanju "Sportskog jutra".

Linker
08. listopad 2024 10:59