VOJKO BASIC Cropix
ŽESTOKI OKRŠAJ

VIDEO: Švicarci šokirani ponašanjem dijela Hajdukovih navijača, policija sprječavala kaos: ‘Ajmo ustaše!‘

‘Potpuno je nevjerojatno čuti ovu vrstu pozivanja na fašizam na ulicama‘.
Piše: SNObjavljeno: 25. travanj 2023. 20:18

Ženevska policija izvijestila je tamošnje medije o tučnjavi između hrvatskih i domaćih ultrasa, a kasnije i s policijom tijekom finala juniorske Lige prvaka u kojemu je Hajduk poražen od AZ-a (5:0). Neredi su počeli prije utakmice i unutar stadiona, a navodno se nastavila i nakon posljednjeg zvižduka na ulici, kako piše ženevska Tribuna.

- Već u petak oko 17.30 došlo je do tučnjave s lokalnim pristašama Servetta. Morali smo upotrijebiti gumene metke, nakon čega je vrlo brzo došlo do smirenja - napisao je u priopćenju glasnogovornik policije Alexandre Brahier.

image
VOJKO BASIC Cropix

Za vrijeme finala na stadionu je bilo 10.000 ljudi, od čega 7.000 Hrvata. Neki od njih ostali su u Ženevi tijekom vikenda, a neki su se vratili iz Hrvatske radi finala.

Prema videu koji je GHI objavio na društvenim mrežama a možete pogledati OVDJE, navijači su na ulicama skandirali: "Ajmo ustaše, ustaše, slovo U, slovo U, po kapi se šeće, ubit ćemo, zaklat ćemo tko s nama neće" - čulo se na videu.

Potpuno je nevjerojatno čuti ovu vrstu pozivanja na fašizam na ulicama, komentira Johanne Gurfinkiel, glavni tajnik Cicada. Nismo navikli na ovakve demonstracije pune mržnje u srcu Ženeve. Tužno je to što još uvijek nemamo pravnu osnovu za intervenciju.

Linker
06. svibanj 2024 06:24