Mahmoud Abdallahi postize zgoditak za Istru protiv Hajduka

 JAKOV PRKIC Cropix
POZNATO LICE

Vijest iz Španjolske ekspresno demantirana: Hajduk ipak ne radi na transferu bivšeg HNL veznjaka?

Prema navodima španjolskih medija Bijeli su ponudili milijun eura za igrača, ali to izgleda nije istina
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 24. srpanj 2022. 22:27

Pojedini španjolski mediji plasirali su informaciju da je Hajduk htio dovesti igrača kojeg znamo s HNL terena Abdallahija Mahmouda, ali u tome nije uspio jer Alaves je odbio ponudu.

Radi se o 22-godišnjem Mauritancu koji je prošle sezone igrao na posudbi u Istri 1961. U HNL-u je imao 23 utakmice, tri pogotka i dvije asistencije. Još tri nastupa i jedan gol dodao je u Hrvatskom kupu. Klasičan je veznjak, kojem najviše odgovara pozicija zadnjeg veznog, iako može djelovati i kao "osmica". Bio je značajan za Puljane, a vratio se u Alaves koji je ispao iz prve u drugu španjolsku ligu. Prema tim navodima Hajduk je ponudio milijun eura za igrača koji ima ugovor s klubom iz baskijske Vitorije do 2025. godine.

Po transfermarktu njegova je vrijednost procijenjena na 800 tisuća eura, ispada da je ponuda Hajduka išla iznad toga, ali da nije bila dovoljna. Što Alaves planira s njime pitanje je, možda dobije šansu kod njih, iako ga sada vode kao člana B ekipe. Ima 187 centimetara, okretan je i spretan, ako navedene vijesti točne očito je da ga cijene.

image

Mahmoud Abdallahi u dresu Istre

MIRKO FERLIN/CROPIX Cropix

Novo: Hajduk ne radi na tom transferu

Unatoč tvrdnjama iz Španjolske, Splićani ne rade na transferu bivšeg veznjaka Istre 1961, a pogotovo za Mauritanca ne nude milijun eura kao što su se pojavile vijesti u nekim medijima iz Španjolske.

Čak i tamo na Pirinejima su te glasine brzo demantirane, a takve informacije je dobila i Slobodna Dalmacija. Dapače, Hajduk uopće i nije u utrci za uslugama ovog mladog nogometaša, nije zainteresiran za Mahmouda koji je, mora se priznati, imao i nekih zapaženih prošlosezonskih partija u žuto-zelenom dresu. (Piše: Frane Vulas, Slobodna Dalmacija)

Linker
03. svibanj 2024 11:20