Nenad Bjelica najavio je dvoboj s Hajdukom

 NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix
OSIJEKOV ZAVRŠNI JURIŠ

‘Vjerujem da ćemo biti bolji od Hajduka!‘ Evo kako je Bjelica najavio veliki okršaj s Livajom i društvom

Osijek je radni tjedan odradio bez dvojice reprezentativaca i još četvorice ozlijeđenih nogometaša
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 25. ožujak 2022. 19:31

Usjeni reprezentativnih utakmica u Gradskom vrtu se spremaju na završni juriš, za posljednjih 720 minuta sezone. Dvojica reprezentativaca, Ivica Ivušić i Mile Škorić, nisu i jedini koji izostaju s treninga. Antonio Mance još uvijek radi odvojeno od momčadi i postupno mu se podiže intenzitet treninga, dok tandem desnih bočnih Mate Miloš i Karlo Bartolec niže krugove još uvijek bez lopte. Sitnijih zdravstvenih problema ima i Petar Brlek, koji je zbog toga dobio “ispričnicu”.

Dovoljan broj

Unatoč izostancima, Nenad Bjelica i dalje u trenažnom procesu ima dovoljan broj igrača. Trening je završio međusobnim utakmicama igrača podijeljenih u tri momčadi. Po običaju, na svakom se treningu osjeti natjecateljski naboj jer svaki trening donosi nagradu ili kaznu. Ovaj puta su oni iz najlošije momčadi od pomoćnog terena do svlačionice morali na leđima nositi pobjednike.

"Realno je da Mance, Bartolec i Miloš od idućeg tjedna opet budu u normalnom treningu s ekipom, a još ćemo vidjeti hoće li biti spremni za Hajduk. Brleku smo dali tjedan odmora jer ima manjih problema s koljenom. Dobio je terapiju i vjerujem da ćemo odmah na početku idućeg tjedna biti kompletni osim dvojice reprezentativaca", veli Bjelica.

image
TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix

Ozlijeđeni bi se do idućeg tjedna morali oporaviti, Ivušić i Škorić suigračima bi se trebali priključiti u četvrtak, pa će trener Osijeka pred nastavak prvenstvene utrke opet imati “slatke brige”. U prvoj utakmici u završnici prvenstva neće moći računati tek na kartoniranog Leovca.

"To smo i željeli. Imati široki kadar je za trenera slatki problem jer moraš tri-četiri profesionalca ostaviti izvan kadra, a još osmorica ne igraju od početka. Ali, momčad koja se želi boriti za najviše ciljeve mora imati alternative, a nogometaši koji igraju čitavo vrijeme moraju imati pritisak onih koji čekaju svoju šansu. To nas sve skupa pravi boljima", kaže Bjelica.

Sve bolja prilagodba

Prvenstvena stanka dogodila se nakon što je Osijek na Šubićevcu odigrao najbolju utakmicu polusezone, no ipak će dobro doći Bijelo-plavima. Prije svega da se igrači koji su se momčadi priključili tek nakon priprema (Caktaš, Lovrić, Leovac, Mance i Grgić) i koji su u hodu morali hvatati zahtjeve u Gradskom vrtu još više prilagode.

"Mi smo u ovom prijelaznom roku doveli osam novih igrača, a sedam ih je otišlo. Sa svakim novim danom koji ti igrači provode s nama mi profitiramo, a oni su adaptiraniji na grupu i na način treninga. Zbog toga vjerujem kako ćemo u ovom finišu sezone biti na visokoj razini. Nema razloga da bude drugačije", veli strateg Bijelo-plavih.

image
VLADO KOS/CROPIX Cropix

Osijek je u nizu od četiri prvenstvene utakmice bez primljenog gola, a napokon je na Šubićevcu i napad proradio.

"Još uvijek je to bilo na 30 posto iskorištenih šansi. Protiv Lokomotive i protiv Gorice smo bili na nula posto iskorištenih prilika. Dižemo se, nadamo se da će nam u posljednjih osam prvenstvenih kola trebati manje šansi da zabijemo gol, ali raduje da ih stvaramo, da imamo raznovrsne strijelce i vjerujem da ćemo biti efikasniji u periodu koji je pred nama."

Danas protiv Cibalije

Uoči polufinala Kupa protiv Rijeke, na pitanje je li to za Osijek najvažnija utakmica sezone, Bjelica je odgovorio kako takve utakmice tek slijede. Je li i utakmica protiv Hajduka jedna od tih?

"Hajduk je direktan konkurent u borbi za vrh, ali znamo što nam donosi pobjeda i sve ćemo učiniti da je i ostvarimo. U dobroj su formi, protiv nezgodne Lokomotive odigrali su sjajno. Poštujemo ih maksimalno, ali vjerujemo u svoju kvalitetu i da ćemo biti bolji od njih", kaže trener Osijeka.

image
VLADO KOS/CROPIX Cropix

Momčad Nenada Bjelice tjedan će zaključiti u petak prijateljskom utakmicom protiv Cibalije. Bijelo-plavi provjeru protiv lokalnog rivala neće, međutim, imati u Gradskom vrtu, nego u baranjskom Grabovcu, na kojem su nogometaši Osijeka nerijetko znali trenirati. Razlog je što se ovih dana mijenjao dio travnjaka u Gradskom vrtu, pa igrači još ne izlaze na njega. Gledatelji, međutim, neće biti na gubitku. Utakmica bi ionako bila zatvorena za gledatelje, a istovremeno je osiguran prijenos na klupskom YouTube kanalu. Utakmica počinje u 11 sati.

"Igrači će dobiti po 45 minuta, nakon čega će dobiti tri dana slobodno. Ovaj smo tjedan iskoristili da malo odmorimo i glavu i fizički nakon napornog perioda koji je iza nas. I od utorka se počinjemo pripremati za Hajduk", kazao je Bjelica.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. svibanj 2024 18:33