Ilustracija: grb Hajduka

 ANTE CIZMIC Cropix
JE LI MOGUĆE?

‘Vridilo se rodit‘ i grb Hajduka osvanuli na Franji Tuđmanu, a Split bez razmišljanja odbio reklamu iz Zagreba

Borba Dinama i Hajduka uoči derbija vodi se, izgleda, i na kopnu i u zraku...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 14. prosinac 2023. 13:00

Na zagrebačkom aerodromu Franjo Tuđman Hajduk ima svoju reklamu, veliku, zapaženu, morate je primijetiti jer je stacionirana iznad pokretnih stepenica na koje staju stotine tisuća putnika. U sredini reklame je veliki grb Hajduka, s jedne strane fotka simpatične bebice, dok se preko kompletne razvukla rečenica: Vridilo se rodit!

Pa kad se već u Zagrebu, u zračnoj luci reklamira Hajduk, saznali smo da je i Dinamo želio investirati u neku svoju reklamu postaviti je, osim na zagrebačku i u splitsku zračnu luku. Ali, na splitskom aerodromu Dinamova investicija nije naišla na plodno tlo. Dok je zg-aerodrom prihvatio Hajdukovu investiciju, splitski je modrom klubu poslao odbijenicu. U kojoj je prema našim informacijama između ostalog pisalo ovo; zračna luka ima diskrecijsko pravo odbiti vizuale iz bilo kojeg razloga‘. U svom mailu splitska zračna luka je navela - navijačke tenzije. U proširenom telefonskom objašnjenju, kako smo informirani, na splitskom aerodromu plaše se vandalizma.

Dakle, misle si u splitskoj zračnoj luci da bi netko mogao ‘napasti‘ reklamu s Dinamovim grbom i napraviti štetu. Na zagrebačkom aerodromu pak očito drže da Hajdukov grb neće izazvati nikakve navijačke tenzije, te se ne plaše da bi nekome moglo pasti napamet da napravi bilo kakvu štetu.

Evo, to je još jedan zgodni ‘štiklec‘ pred veliki nedjeljni derbi. U El Croatico uključile su se i zračne luke. Da se malo našalimo, borba Dinama i Hajduka vodi se i na kopnu i u zraku...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 15:40