TOM DUBRAVEC/CROPIX
MOŽDA ZAIGRA I - FUTACS

Vrijeme je za prvu Hajdukovu pobjedu ovog ljeta, ovo je vjerojatni sastav, Livaja opet nije u prvih 11?

Danas se igra novi pripremni dvoboj splitske momčadi, suparnik je MTK s početkom u 17.30 sati
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 05. srpanj 2023. 14:43

MTK, novi mađarski prvoligaš, klub velikog i poznatog imena, protivnik je Hajduku u trećoj pripremnoj utakmici u Ljubljani. Igra se u srijedu poslijepodne u 17.30 sati na stadionu Brava gdje se igrala i prva utakmica sa slovačkim Spartakom.

Očekuje se da će Ivan Leko izvesti istu startnu postavu koja je krenula i protiv Olimpije. Jedini je upitnik hoće li strateg Bijelih nastaviti uigravati momčad bez Livaje koji nema pravo nastupa u Superkupu ili će i najbolji golgeter HNL-a zauzeti svoje mjesto i kapetansku traku u početnom sastavu. Lučić je na vratima, Sigur i Melnjak na bekovima, Ferro i Šarlija kao stoperski tandem, Krovinović i Pukštas korektori vezne linije. Sahiti je na desnom krilu, Benrahou “desetka”, a Mlakar lijevo ako igra Livaja na centarforu. Ako nema Livaje, onda je Mlakar “devetka”, a Dajaku na lijevom krilu.

Trenersko razmišljanje

MTK je prošle sezone osvojio drugo mjesto u drugoligaškoj konkurenciji čime je direktno osigurao plasman u najviši rang. Informacije govore da su u odnosu na prošlu sezonu ostavili trenera Gabora Martona, ali bitno promijenili momčad ulaskom u Prvu ligu. Među onima koji su igrali prošle sezone jest i nekadašnji centarfor Bijelih Marko Futacs.

Od siječnja 2022. je Futacs u MTK, prošle sezone je zabio devet golova u 16 utakmica, ali zadnji je pogodak postigao krajem listopada prošle godine. Od tada je propustio pet i pol mjeseci ubilježivši tek pet nastupa sa skromnim ulascima s klupe u zadnjih mjesec dana prošle sezone.


Ne ulazi utakmica s MTK u nikakvu tablicu, ne zbrajaju se bodovi, ali dobro bi došla jedna pobjeda. Bijeli imaju tri utakmice bez pobjede na pripremama. Nije rezultat primaran, prošli smo više od 20 sezona s trening kampovima, jasno je kako treneri razmišljaju i koji je glavni cilj. Međutim, pobjednički mentalitet za novu sezonu ne stvara se s neriješenim rezultatima i porazima. Pobjede su bitne za ukupno ozračje, ne samo u službenim susretima, nego i na pripremama. Još jednom ćemo podsjetiti kako su Bijeli prošle sezone odradili pripreme bez pobjede. Četiri utakmice su odigrali u Austriji, upisali dva poraza i dva remija. S tim teretom ušli su u novu sezonu gdje su na početku gubili važne utakmice. Dvaput od Dinama, dvaput od Villarreala, po jednom od Vitorije i Osijeka. Šest poraza su zabilježili u samo mjesec i pol na početku sezone.

Može se jasno reći, kako su krenuli na pripremama, tako su i nastavili. Da ne bi i ove godine slično ponovili, naglasit ćemo, vrijeme je za pobjedu. MTK, novi mađarski prvoligaš, idealan je suparnik za prekid serije. Protivnici su ovog ljeta bitno slabiji, ali ambicije Hajduka pred novu sezonu uvijek su iste. I traže pozitivno ozračje koje se samo pobjedama stvara.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 22:20