Bivši trener Hajduka Valdas Dambrauskas i aktualni sportski direktor Mindaugas Nikoličius

 TOM DUBRAVEC/CROPIX
BIVŠI IGRAČI

Vulić: Boli me glava od tih laptop trenera; Pudar i Kalinić: Najveći krivac za ovu krizu je Nikoličius!

Nekadašnji igrač i trener Hajduka: Najviše me boli što šef tolerira ponašanje Livaje izvan terena...
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 13. rujan 2022. 17:27

Nakon smjene Valdasa Dambrauskasa na Poljudu je opet zavladalo nestabilno stanje, kormilo prve momčadi privremeno je preuzeo Mislav Karoglan. I to s nadom da će pobjedama u dva susreta na Poljudu protiv Rijeke i Istre 1961, makar za određeno vrijeme, možda do zimske stanke, cementirati svoju poziciju prvog trenera.

Već ta mogućnost otkriva nespremnost sportskog direktora Mindaugasa Nikolilčiusa da nađe zamjenu za litavskog trenera, pa je postavljanjem Karoglana sebi vrlo vjerojatno dao priliku da do početka zimskih priprema angažira trenera dostojnog reputacije Hajduka. Bilo bi lijepo, u prvom redu za predsjednika Lukšu Jakobušića, da Karoglan pokaže prave sposobnosti i sve uvjeri u svoje kapacitete premda je to klimava oklada.

A to da je Hajduk zaista veliki favorit najprije u jadranskom derbiju protiv Rijeke i onda Istre 1961, potpuno je logično, pogotovo u odnosu na siromašni start Rijeke, koja je dosad od 24 moguća boda izgubila rekordnih 19 i drži zadnje mjesto na tablici. Ali ostavimo najavu jadranskog derbija, evo što kažu veterani Hajduka.

Hrvoje Vejić, bivši kapetan Hajduka, kaže da je očekivao da će Dambrauskas imati povjerenje za još barem godinu dana.

- Momčad je pod njim imala jako dobre rezultate. Osvojio je drugo mjesto i kup, kao što je svojevremeno Tramezzani ispunio zadatak osiguravši Hajduku nastupa u Europi, ali su oba naglo smijenjeni.

Ivan Pudar smatra da je veća odgovornost na sportskom direktoru Nikoličiusu.

image

Ivan Pudar

JOSKO PONOS Cropix

- On je taj koji nije osigurao adekvatne igrače za popunu kadra. Kralj sporta, pa i nogometa je rezultat. Mi smo to imali, sada je naišla kriza, ja bih najprije ‘za zdravlje‘ upitao Nikoličiusa.

Ivan Kalinić, bivši igrač i trener bijelih, smatra da se čak i predugo čekalo sa smjenom.

- Poslije loših rezultata na pripremama, pa izgubljenog Superkupa, eliminacije iz Europe, konačno i teškog poraza od Dinama i Osijeka, Dambrauskasu je trebalo zahvaliti. Ali ga je trebalo poslati iz Hajduka u paketu sa Nikoličiusom. Najbolnija mi je od svega spoznaja da predsjednik tolerira Livajino ponašanje izvan terena.

Za Dražena Mužinića, veliko srce Hajduka, ovo je "ništa, pardon, prava tragedija".

- Boli me da se mlade igrače rastura, da se dovode igrači na posudbu, što znači da se ide na rezultat, a to je kratkoročna juriš politika. Posebno bih tražio od sportskog direktora da objavi račune: koliko Hajduka koštaju svi dovedeni igrači.

Zoran Vulić rekao nam je da ga "boli glava od tih takozvanih laptop trenera".

image

Zoran Vulić u poljudskoj loži

PAUN PAUNOVIC Cropix

- Pa tko može iz kompjutora doživjeti iskustvo rada s trenerima kao što su Biće Mladinić, Tomislav Ivić, Špaco Poklepović, Pero Nadoveza, Joško Skoblar? Tu se stječe pravo znanje. I još nešto: koliko je već trenera doveo Nikoličius?

Bez komentara je ostao Ivica Šurjak, dok je Ivan Gudelj, jedan od omiljenih igrača i trenera mladih kadrova, ustvrdio da je šteta što nema kontinuiteta o kojem se toliko govorilo.

- Nisam unutra pa da znam što se dogodilo, jesu li možda pukli neki odnosi trenera s igračima. Ali Dambrauskas je imao izvanredne rezultate u prošloj sezoni, osvojen je i kup i trebalo je to honorirati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. travanj 2024 14:26