Foto: Cropix, Profimedia/Ilustracija: SN
NAJVEĆI TRANSFER

Vušković na ljeto napušta Poljud? Hajduk ima više ponuda, a Manchester City ima žestokog konkurenta

Kad su takva imena u pitanju, jedino što možeš je početi pripremati teren za najveći transfer u povijesti kluba
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 20. ožujak 2023. 12:52

Hajduk na stolu ima nekoliko ponuda za Luku Vuškovića (16). Ugledni The Athletic piše da je Manchester City ponudio 12 milijuna eura - 10 fiksnih, te još dva kroz bonuse. Vjerojatno su te brojke otprilike točne. Kao što je točna informacija da Hajduk ponudu za sada nije ni prihvatio.

Hajduk još uvijek samo skuplja ponude, a u redu za mladog dragulja jednako čvrsto stoji i PSG, kao i mnogi europski klubovi. Međutim, kad se javi City i PSG, onda ostali imaju tek teoretske šanse. Milan je zimus ponudio sedam milijuna fiksno, dosta toga kroz bonuse, kao i postotak od sljedećeg transfera. I bio je glatko odbijen...

Hajduk nema zašto žuriti, Vušković do 1. srpnja ionako ne može otići s Poljuda, jer tada počinje ljetni prijelazni rok. Hajduk ne treba biti u panici da će City povući ponudu, jer se to neće dogoditi. Veliki klubovi dobro znaju zašto nekoga žele i to je stav koji se ne može promijeniti preko noći. Hajduk je u poziciji da može "licitirati" do konca lipnja, pa i do konca kolovoza, kada se prijelazni rok zatvara.

image

Luka Vušković

VLADIMIR DUGANDZIC Cropix

Hajdukov predsjednik Lukša Jakobušić nedavno je javno kazao da je kod Luke Vuškovića sve moguće. Može ostati na Poljudu, ali može i otići. I to iz nekoliko razloga - zbog ponude koja se "ne može odbiti", ili zbog stava samog igrača, odnosno zbog obitelji da želi ići. Sada na stolu ima ponudu koju "ne može odbiti".

Realno je stoga razmišljati da će Vušković na ljeto otići u inozemstvo. Za 10, 12 ili 15 milijuna eura... To su ponude kojima Hajduk ne može parirati. U Hrvatskoj si takav luksuz može dozvoliti samo Dinamo. A Dinamo je takvu privilegiju stekao tako što je godinama transferirao igrače koji su tek zakoračili u seniorski nogomet (Kovačić, Brekalo, Sosa, Jedvaj, Halilović...).

Ne dogodi li se neki veliki obrat, Luka Vušković na jesen će biti igrač Manchester Cityja ili PSG-a. Njihovim budžetima za "igrače budućnosti" nitko ne može parirati, a Hajduk s Vuškovićem ima ugovor do ljeta 2026., što mu daje dovoljno prostora za bilo kakav manevar.

Bi li Hajduku valjalo zadržati Vuškovića još sezonu ili dvije? Vjerojatno bi, ali zar i Borussia Dortmund ne bi zadržala Bellinghama da može? Postoje ponude kojima ne možeš parirati.

Kada dolaze iz Cityja ili PSG-a, tada znaš što te čeka. Jedino što možeš je početi u miru pripremati teren za najveći transfer u povijesti kluba. I eventualno se okrenuti modelu "Joško Gvardiol". Dakle, prodati ga za veliki novac, a dogovoriti da još godinu dana ostane na Poljudu. To bi bio idealan scenarij za sve, samo što takvih scenarija u nogometnom svijetu nema puno...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 04:00