Yassine Benrahou

 HNK HAJDUK/ROBERT MATIć Hnk Hajduk/robert Matić
ANALIZA IZ FRANCUSKE

‘Yassine može pomoći Hajduku, neupitan je njegov talent, ali jedna stvar ga je udaljila od većih klubova‘

Novinar Colin Delprat pratio je novo pojačanje Hajduka u posljednje tri godine u Nimesu
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 28. siječanj 2023. 14:35

Javio nam se iz Nimesa kolega Colin Delprat, novinar lista La Gazette de Nimes, koji je posljednje tri godine po službenom zadatku pratio novog igrača Hajduka Yassinea Benrahoua.

- Kad je stigao u Nimes u siječnju 2020. bio je iznimno važna karika za ostanak kluba u elitnom razredu te sezone, ali njegova je francuska era generalno gledajući razočaravajuća. Njegov je talent neupitan, no to na travnjaku nije stalno pokazivao niti je napredovao. Ta nedorečenost i problem s kontinuitetom udaljili su ga od igranja u većem klubu - objašnjava Delprat.

Kakav je Benrahou tip igrača?

- On je elegantan nogometaš, tehnički jako dobar, ali mora biti snažniji u duelima i češće pokušavati prijetiti suparničkim vratima. Dobar je dribler, živahan, slobodni udarci odličnom lijevom nogom su mu jača strana. Razumije igru i ima dobar osjećaj za pravodobno dodavanje, ali mora biti bolji u igri bez lopte i osvajati više lopti. Definitivno se mora popraviti u defenzivnom dijelu igre.

Pao je osjetno ove sezone u odnosu na prošlu?

- Otkako je klub potonuo prema dnu Ligue 2 želi otići. Trener nije imao povjerenja u njega jer je imao problema u novom načinu igre u kojem se momčad morala više braniti.

Kako to da je izabrao Hajduk?

- Tražio je klub niz mjeseci, ali predsjednik Nimesa odbijao je te ponude jer je želio vratiti novac koji je u njega uložio (1,5 milijuna eura, op.a.). Hajduk je za njega klub u kojem želi revitalizirati karijeru i šansa da se bori za vrh i zaigra u Europi. Ne radi se o koraku unatrag ili nekakvom napretku u njegovoj karijeri, samo o normalnoj promjeni sredine. Sada će biti u momčadi koja ima samopouzdanje i loptu više u svom posjedu nego što je imao Nimes. Vjerujem da može uspjeti, pomoći Hajduku svojom tehnikom - zaključio je Delprat.


POGLEDAJTE PRVU EPIZODU ‘VAR SOBE‘

Hoće li ‘dvorske borbe‘ ostaviti traga na igru Dinama? Ima li Ivan Leko momčad za napad na prvo mjesto? Zašto je Osijek ušao oslabljen u nastavak sezone? Tko će izboriti četvrto mjesto i europske nastupe? Odgovore na ta i mnoga druga pitanja pronađite u prvoj epizodi našeg novog podcasta ‘VAR soba‘ u kojem je gostovao Ilija Lončarević.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 02:34