BOZIDAR VUKICEVIC Cropix
KOGA UOPĆE IZDVOJITI?

Zabrinuto lice Jakobušića, baš onako kako je izgledalo nebo bila je i igra Hajduka, a jedna činjenica puno govori

Sporo, bez dubine, s ponešto ideje, ali i toliko teške realizacije. Puno rada čeka Karoglana
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 31. listopad 2023. 18:51

Tijekom drugog poluvremena utakmice u Pločama uhvatili smo zabrinuto lice Lukše Jakobušića na terasi igrališta u Pločama. Hajduk se mučio na 0:0 sa čvrstim domaćinom, Bijeli su još jednom pokazali da nemaju rješenja za tvrde obrane, ali potvrdili su da nemaju klasu koja bi lakoćom riješila utakmice.

Nakon Koprivnice i Ploča može Karoglan biti zadovoljan s pobjedama, može i Jakobušić malo odahnuti, ali kada pogleda kako izgleda Hajduk, kako nema rješenja u susretima protiv suparnika koji su klasom ipak ispod njegove momčadi, jasno je da mu pobjede protiv Belupa i posebno kontra Jadrana ne ulijevaju veliki optimizam.

Dapače, ozljeda Melnjaka mora zabrinuti sve u klubu. Koliko je igra u Pločama bila neuvjerljiva, toliko su se tmurni oblaci još više skupili uslijed ozljede standardnog lijevog beka. U Pločama je Hajduk pobijedio, ali nije igrački napredovao. Prigodu su dobili i poneki igrači koji nemaju inače bitnu minutažu, ali koga izdvojiti u sivom izdanju. Baš onako kako je izgledalo nebo iznad Ploča bila je i igra Hajduka. Sama činjenica da se utakmica Kupa prelomila autogolom, puno govori. Zato ne čudi zabrinuto lice Jakobušića. Hajduk pobjeđuje, ali daleko su izdanja Bijelih od uvjerljivih.

Trebat će i protiv Rudeša dobro zapeti, i to bez Livaje, Krovinovića i Melnjaka. Hajduk je u četvrtfinalu Kupa, to je najveći profit koji su donijeli iz Ploča, ali vraćaju se prvenstvu, puno jačim obvezama. Rudeš, pa Osijek na Pampasu dva su dvoboja koja će nam puno reći o današnjem Hajduku. Sporo, bez dubine, s ponešto ideje, ali i toliko teške realizacije. Puno rada čeka Karoglana, a zasad mu je rezultat veliki saveznik.

Linker
16. rujan 2024 21:16