Robert Matić/hajduk.hr
ZAVRŠILE PRIPREME

Zaigrao i Marko Livaja, Hajduk prvi put ostao bez pobjede, ali protiv momčadi koja je igrala Europu!

Bijele sljedeće nedjelje čeka prvenstvena premijera sa Šibenikom na Poljudu
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 15. siječanj 2023. 14:08

HAJDUK – SLOVACKO 1:1 (1:1) 1-0 Krovinović (7), 1-1 Kim Seung (22)

POREČ – Igralište SC Zelena laguna. Gledatelja 300. Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar). Pomoćnici: Dizdarević i Jakičić.

HAJDUK (3-5-1-1): Sentić – Awaziem, Borevković (od 85. Simić), Melnjak – Mikanović (od 66. Lovrencsics), Kalik, Grgić (od 77. Fossati), Krovinović, Brajković (od 66. Prpić) – Livaja – Mlakar (od 77. Pukštas). TRENER: Ivan Leko.

SLOVACKO (4-3-3): Nguyen – Tomič, Brečka, Hofmann, Kalabiška – Petržela, Kohut, Havlik – Kim Seung, Vecheta, Sinjavski (Od 60. minute su igrali: Kadlec, Šimko, Holzer, Travnik, Doski, Mihalik, Šašinka, Reinberk, Juroška, Daniček, Borek, Frystak, Juroška, Brandner) TRENER: Martin Svedik.



U četvrtoj, posljednjoj utakmici, na priprema u Istri hajdukovci su odigrali remi sa Slovackim, češkim prvoligašem iz sredine poretka nacionalne lige. Slovacko je prošle jeseni igralo skupinu Konferencijske lige i pritom se mora reći da su se pokazali kao najjači protivnik na zimskim pripremama.

Sa tri pobjede i tim jednim neriješenim okončali su Bijeli pripreme uz naglasak da se u zadnjem dvoboju vidno primjetio umor nakon 11-odnevnih priprema. Imali su Bijeli svježine za jedno poluvrijeme, a onda su očito misli već bili u autobusu za Split koji je sa "upaljenim motorom" čekao pored terena na putu od Poreča prema Funtani.

U sportskom kompleksu Zelene lagune skupilo se 300-injak navijača Bijelih koji su u sivo maglovito jutro došli ispratiti svoje ljubimce sa zimskih priprema. Prohladni, pravi zimski dan, sa nebom punim gustih oblaka iz kojih su aktere "počastile" i rijetke kapi kiše. Smračilo se, pa je u podne kada je počinjala utakmaca izgledalo kao da će svaki trenutak pasti mrak i morali su se upaliti reflektori da bi igrači imali potrebnu vidljivost na travnjaku.

Prvo je poluvrijeme okončano u "egalu", ali puno je opasniji bio Hajduk.

Poveli su Bijeli preko Krovinovića iz preciznog udarca sa vrha kaznenog prostora. Livaja je gurnuo loptu u prostor za Mlakara, nakratko je odbila obrana Slovackog, ali prihvatio je Krovinović i odmjerenim plasiranom udarcem sa ruba šesneaesterca pogodio suprotni, lijevi donji kut za 1:0. Pored pogotka Bijeli su u prvom dijelu kreirali još nekoliko prigoda među kojima su najbolju u 35. minuti stvorili Livaja i Kalika. Ostavio je veznjak petom loptu za kapetana, izašao je Livaja sam na 12 metara, zapucao, ali nogom je obranio vratar Slovackog.

Opasni su hajdukovci bili iz prekida, već u 3. minuti je Krovinović nabacio za Awaziema iz kornera, a Nigerijac je u skoku glavom neometan šutirao sa pet metara. Pravi "zicer", ali neprecizan je bio stoper Bijelih. Deset minuta kasnije Krovinović je iz kornera nabacio za Melnjaka, spretno je glavom šutirao stoper Bijelih, ali iščupao je Nguyen loptu iz prvog kuta. Pokušavali su hajdukovci do drugog pogotka i udarcima sa distance, šutirao je u 16.minuti Mikanović, opasno ponovno u prvi kut, ali nije se dao iznenaditi vratar sa vijetnamskom i češkom putovnicom.

Slovacko je poravnalo preko Kim Seunga nakon akcije koja je prošla po desnoj strani. Tomič je projurio pored stopera i beka Bijelih, ubacio povratnu za brzonogog 22-ogodišnjeg Korejca koji je pobjegao središnjim braničima i loptu sa sedam metara pospremio u mrežu za 1:1, rezultatom s kojim se otišlo na poluvrijeme.

U drugom dijelu puno opasniji Česi, već u 46. minuti visoki Kalabiška izašao je sam pred Sentića, ali udarcem sa sedam metara pogodio je tek objekte iza splitske mreže. Visoko i neprecizno. Osam minuta kasnije opet su Česi bili pred petercem Hajduka, Hofmann je glavom vratio loptu sa druge vratnice, ali Vecheta je šutirao iznad grede. Ali, sa nizom izmjena "razvodnili" su se i napadi češke momčadi. S obje strane "mrvila" se igra, bez prilika, rastrzano i nepovezano. U 89. minuti u kontaktu su bili Pukštas i vratar Slovackog, prošao je mladi hajdukovac pored Nguyena, ali Vidulin je dosudio prekršaj i splasnulo je kratko uzbuđenje na tribinima. Na kraju, ipak remi u susretu gdje su obje momčadi jedva dočekale kraj u oblačnom i sivom istarskom jutru.

Bijeli su se oprostili od Istre, a u nedjelju imaju prvenstvenu premijeru sa Šibenikom na Poljudu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 08:59