Filip Čuić

 VLADIMIR DUGANDZIC
NOVI REMI

Zamijenio Livaju pa odmah zabio i spasio Hajduk od poraza, Leko s jednim igračem odradio dugačak razgovor

Treći remi u petom pripremnom dvoboju za splitski sastav, najjači aduti očekuju se u subotu
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 07. srpanj 2023. 19:29

RADOMLJE – HAJDUK 1:1 (0:0)

DOMŽALE – Stadion Domžale. Gledatelja 100. Sudac: Jelenko Jadrič. Pomoćnici: Vidergar i Pirman (svi Slovenija).

STRIJELCI: 1-0 Kukovec (48), 1-1 Čuić (62)

RADOMLJE (3-4-2-1): Baš – Ševelj, Korun, Merdović (od 46. Davidović) Hrvoj, Darly, Gnjatič, Marković – Nuhanović, Krolo – Kukovec. (od 71. su igrali Stankovič, Jazbec, B.Grgić, Pogačar, Bilić, Malenšek, Štorman,Žaler, Posavac). TRENER: Oliver Bogatinov.

HAJDUK (4-2-3-1): Silić (od 46. Buljan) - Đolonga, Vušković, Prpić, Hrgović – Grgić (od 46. Capan), Lauš (od 71. Čubelić) – Brajković (od 76. Dajaku), Kalik (od 71. Benrahou), Šošić (od 60. Sahiti) – Livaja (od 60. Čuić). TRENER: Ivan Leko.


Sa svojim klubom-partnerom odigrali su Bijeli test utakmicu u Domžalama, pretposljednju na pripremama u Sloveniji. Zabilježili su treći remi u petom pripremnom dvoboju u kojem je očekivano istrčala pričuvna ekipa, ali važnost momčadi pružio je Marko Livaja. Leko je za subotu protiv Trabzona ostavio najjače adute, igrače za koje smatra da bi trebali iznijeti teret ambicija u Superkupu, a suspenzija je Livaju premjestila u društvo igrača čije je sposobnosti Leko testirao u predgrađu Ljubljane. U startnoj postavi prvi put na pripremama našao se i Luka Vušković koji je do sada imao tek jedno poluvrijeme protiv Spartaka iz Trnave.

U Domžalama se igralo se po velikoj vrućini, na tribinama je kao i protiv MTK-a ponovno bio predsjednik Lukša Jakobušić, a uzbuđenja nije bilo sve do 34. minute kada je Roko Brajković u gužvi s dva metra nogom poslao loptu u gredu. Do tada je u dva navrata prostor osvajao Hrgović, ali bez ozbiljnije prijetnje za vrata Luke Baša. Pet minuta kasnije prošao je Kalik po desnoj strani, njegov šut kratko je odbio vratar Radomlja, a Brajković je iz drugog pokušaja slabo zahvatio loptu koju je ispred njega pokupio čuvar mreže Zelenih. Hajduk je dominirao, Radomlje je u prvom dijelu rijetko prelazilo na polovicu Crveno-plavih, ali u zadnjim sekundama prvog dijela sjajnu prigodu imao je Ivan Krolo, hajdukovac na posudbi među Zelenima. Kontranapad je prošao po desnoj strani obrane Bijelih, povratna je servirana Kroli u čiji je šut na 12 metara blokom ušao Hrgovića spasivši Silića većih neugodnosti. Ali, ukupno gledajući, prvo poluvrijeme ponudilo je siromašan nogomet, a možda objašnjenje leži u činjenici da je Livaja rijetko bio u kontaktu s loptom.

Leko je na poluvremenu dugo razgovarao sa Dajakuom objašnjavajući 22-godišnjem napadaču kako bi se trebao kretati, što bi trebao raditi u ofenzivnoj liniji, a Radomlje je u drugom dijelu promijenilo sustav, s 3-4-2-1 prešli su u 4-3-3. Do vodstva su Zeleni došli u 48. minuti iz jednostavne akcije. Korner je izveo Nuhanović, lopta je preletjela kompletnu obranu Hajduka, stigla do Kukovca koji je neometan s 12 metara zahvatio u zraku pogodivši iz poluvoleja lijevi kut Buljanove mreže. Zaprijetio je potom udarcem s 18 metara i Krolo, ali točno u Buljana. Hajduk je preokrenuo igru ulaskom Sahitija i Filipa Čuića. Prvo je Sahiti ubacio, a Čuić u petercu postavio nogu za 1:1 u 62. minuti. Nepunih 60 sekundi kasnije ponovno je pucao Čuić, ali ispružio se Baš. Moglo je i Radomlje do drugog pogotka u 67. minuti po sitom receptu, ali Nuhanović je šutirao pored vrata. Opet je Čuić u 79. minuti imao prigodu, ali obranio je Baš u situaciji "jedan na jedan". Noel Bilić je ispružio Buljana u 80.minuti, udarac Sahitija prohujao je iznad grede pet minuta kasnije i to je bilo sve u skromnom nogometnom poslijepodnevu u Domžalama.

Linker
01. svibanj 2024 06:18