Stadion Podvornica se priprema za dolazak nogometaša splitskog Hajduka

 Luka Karamatić
FEŠTA U OPUZENU

Zbog dolaska Hajduka i berba mandarina bit će prekinuta! Najdraži gost stiže na proslavu velikog jubileja

Prodaja ulaznica ide vrlo dobro, očekuju se prepune tribine opuzenske Podvornice
Piše: L. KaramatićObjavljeno: 27. rujan 2022. 07:45

Utakmicu 6. kola 3. NL Jug momčad Neretvanca je odradila već u petak kada je poražena u Makarskoj od domaćina Zmaja 2:4. Opet trener četvrtoligaša Goran Galov može žaliti za propuštenim prilikama, ali kako to biva u nogometu, kada ne daš, primiš i na kraju Opuzenci pognute glave su napustili Makarsku.

Samo četiri boda ne zadovoljavaju ambicije kluba, koji će nakratko mislima odlutati od prvenstva jer danas povodom 90. rođendana Neretvanca gostuje omiljeni gost Podvornice - splitski Hajduk. Utakmica je zakazana u 15.30.

Uspomene iz prošlosti

Opuzen slavi 90 godina postojanja svog Neretvanca. Godine 1932. osnovan je klub koji će s vremenom postati simbol Opuzena, a svojim grbom, bijelim jedrom na neretvanskoj lađi na plavoj pozadini simbolički se povezuje s najvećim dalmatinskim klubom. Baš kao što će to činiti kroz cijelu svoju povijest, potpuno, bez zadrške i uvijek.

image

Plakat koji najavljuje današnju feštu

Luka Karamatić

Baš i kao one godine, sada već davne 1976. kada je 1. veljače jedna od najjačih momčadi Hajduka došla na Podvornicu jer su Opuzenci prikupili daleko najviše kupona u nagradnoj igri Slobodne Dalmacije - točno njih 51.226, a na tribinama su se tog zimskog dana skupila čak dva Opuzena. Bilo je preko 6.000 gledatelja. Ili kada je Gradska glazba Opuzen uoči prve utakmice Hajduka u grupnoj fazi Lige prvaka protiv Benfice 14. rujna 1994. svirajući prošla atletskom stazom Poljuda, pozdravivši grotlo prepunog stadiona.

Evociramo uspomene i na 2005. kada je Hajduk gostovao u Opuzenu s Nikom Kranjčarom u svibnju, u godini posljednjeg naslova prvaka Hrvatske. Kada god je Hajduk dolazio u Opuzen bile su to najave velikih ekipa i rezultata.

Prepune tribine

Dopredsjednik kluba Mirko Stojić uoči današnjeg dolaska Hajduka ističe.

- Hvala Hajduku, ne samo sada, nego na zadnjih nekoliko godina partnerstva jer su nam maksimalno na raspolaganju što je nama kao klubu nositelju kvalitete u dolini Neretve jako bitno. Hvala predsjedniku Lukši Jakobušiću i suradnicima na dolasku u Opuzen na proslavu 90 godina Plavih, a najveće hvala našoj publici koja nas godinama i kad ide i kada ne ide, maksimalno podražava. Broj naših članova je skoro 300 i taj broj je u porastu, što je dokaz da se prepoznaje dobar i sustavan rad. Hvala i svima njima, a svim navijačima i simpatizerima možemo obećati da će i dalje gledati jakog Neretvanca na svim poljima, što rezultatski, što organizacijski, a naglasak će nam biti suradnja zajedno s Gradom na infrastrukturi kakvu prošlogodišnji prvaci i zaslužuju.

Prodaja ulaznica ide vrlo dobro, očekuju se prepune tribine opuzenske Podvornice jer ne dolazi Hajduk svaki dan. Škole će raditi skraćeno, a na kratko će biti prekinuta i berba mandarina koja je u punom jeku. Jedino vremenska prognoza zabrinjava Opuzence, ali vjeruju da će proći bez kiše i nevremena.

Linker
24. travanj 2024 01:20