NIKOLA BRBOLEZA Cropix
IZVANREDNA PRESICA

Žestok odgovor predsjednika Hajduka: ‘Kalinić je izmanipuliran, ovo je napad! Prešao je ljudske granice‘

Ivan Bilić je održao konferenciju za medije i odgovorio na tvrdnje bivšeg sportskog direktora
Piše: SNObjavljeno: 11. rujan 2024. 18:28

Nije dugo trebalo da Ivan Bilić odgovori Nikoli Kaliniću. Nakon što je bivši sportski direktor Hajduka jutros održao konferenciju za medije isto je od 18 sati napravio i predsjednik kluba.

- Nisu mi dragi uvjeti u kojima smo se susreli ni da imamo ovakvu konferenciju. Želio bih reći tri stvari koje su meni bitne. Nije mi drago jer imam osjećaj da je današnja konferencija iskorištena za niske razloge. Neću se spuštati na taj nivo i imam osjećaj da je izmanipuliran te da se dogodio napad na model kluba. Neću ulaziti u puno detalja koji nisu potrebni. Dogodio se napad na model upravljanja klubom. U nizu situacija je Nikola prešao granice, ljudske i profesionalne - rekao je na početku Bilić.

Predsjednik Hajduka je objasnio zašto je Kalinić smijenjen.

- Angažman i smjena Nikole Kalinića je isključivo moja odluka. Jedinu stvar koju je NO trebao odobravati su financijski uvjeti ugovora. Nažalost odluka o angažmanu se pokazala mojom greškom. Razlog smjene su ti da Nikola nije ispunio ciljeve. Tajming nikad nije dobar, a sad smo pronašli zamjenu za Nikolu i to je jedini razlog tajminga.

Komentirao je i navode da je satavljao liste igrača koji trebaju otići iz kluba.

- Bilo kakvo dodatno remećenje mira nije potrebno. Nije istina da sam ja sastavljao bilo kakve liste, to je u domeni sportskog direktora.

- Nije mi drago što je spominjao imena naših kapetana posebice jer je jedan od njih naš najbolji igrač. Želim naglasiti kako trener i svi igrači imaju potpunu podršku od svih nas. Model Hajduka je jednostavan. Nitko nema apsolutnu odluku ni u čemu. Za to smo se borili.

image
NIKOLA BRBOLEZA Cropix

- Pred mene su došla samo dva igrača koji su prošli i mene i Nadzorni odbor, ali nažalost nije došlo do transfera zbog pregovora s klubovima.

Bilić je rekao da neće tužiti Nikolu Kalinića, ali i da Aljoša Pavelin ne vodi klub iz smjene.

- Bio sam uvjeren da u njemu imamo dugoročnog sportskog direktora, postojao je plan i dodatne edukacije, kao i angažman ljudi koji su mu trebali pomoći. Ono što se kasnije dogodilo mislim da je rezultat velikog pritiska.

- Objavit ćemo ime novog sportskog direktora kad potpišemo ugovor s njim. Imali smo namjeru predstaviti ga u sljedećih tjedan-dva.

Novinare su zanimali igrači koje je Kalinić spominjao pa je Bilić opet morao odgovoriti na pitanje o njima.

- Što se tiče imena koje je Kalinić spominjao, ja nisam sastavljao nikakve transfer liste, to je u domeni sportskog direktora. Postoje liste igrača s kojima se razgovara, koji žele otići, ostati i drugo. Uprava se ne miješa i ne može predlagati neko ime za takvu listu. Nisam u tome sudjelovao i nije istina. Nije istina i da sam rekao da su kapetani glavni problem - rekao je Bilić i nastavio:

- Nikola je hajdukovac i vjeruje u to što misli. U jučerašnjem razgovoru je neke druge stvari rekao pa je rekao da će njegova presica biti nakon Dinama, a onda je rekao da će biti kod njega par novinara i onda se sve pretvorilo u lajv presicu. Žao mi je da se to tako dogodilo i moja je pogreška što sam imao neka očekivanja drugačija od Nikole.

- U Poljsku je putovao Nikola, putovao sam ja i putovao je vođa skauta. Putovali smo tamo zbog jednog trenera, a ukupno smo imali listu od 150 trenera koju je sastavila skautska služba - odgovorio je Bilić na pitanje novinaru Dabeliću zahvalivši mu na tome što je umiješan u puno toga što mu trenutno predstavlja problem.

- Nenormalno je da mi čekamo sportskog direktora da on dođe i sastavlja listu. Tako da smo mi imali neku listu.

- Apsolutnu odgovornost za dovođenje trenera i za budžet je imao sportski direktor.

image
NIKOLA BRBOLEZA Cropix

Kakav je status Gennara Gattusa i je li istina da ne komunicira s njim:

- Ja očekujem da trener ispunjava svoj ugovor koji traje dvije godine. Ova odluka oko sportskog direktora nema veze s trenerom. Informacije koje ja imam je to da je on jako motiviran na sljedeću utakmicu i nadam se da će iskoristiti i ovu situaciju za dodatno motiviranje momčadi. Novi sportski direktor nema nikakvo pravo da mijenja status trenera.

- Ja sam na nivou koji je dva iznad njega. Ja sam svakodnevno komunicirao sa sportskim direktorom, nemam apsolutno nikakvog razloga da pričam s trenerom jer mu nemam ništa reći sa sportskog aspekta jer se u to ne miješam. E sad, mislim da to nije bilo prije mjesec dana, pričali smo prije desetak dana.

- Nadam se da ćemo sutra potpisati ugovor s novim sportskim direktorom, a sljedećeg tjedna organizirati njegovo predstavljanje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. rujan 2024 19:00