Laszlo Kleinheisler
 

 BOZIDAR VUKICEVIC Cropix
OD STARTERA DO KLUPE

Zimsko pojačanje Hajduka nikoga nije oduševilo u prvim utakmicama: ‘Gledali smo ga u puno boljim izdanjima‘

‘Najavio sam da će biti bonus za proljetni Hajduk, ali trebat će mu još vremena za povratak u formu‘
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 21. veljača 2024. 14:55

Laszlo Kleinheisler drugu utakmicu zaredom počeo je s klupe. Protiv Slavena Belupa i Rudeša ušao je u igru, proveo 34, odnosno, 19 minuta na travnjaku u pobjedama Bijelih. Dvaput je na početku proljeća imao status prvotimca, u dvobojima s Rijekom i Osijekom gdje su Splićani uzeli tek jedan bod. Karoglan je potom svoje zimsko pojačanje posjeo pored sebe i pitanje je kako će se Kleinheisler vratiti u prvu postavu.

- U startu, pri dolasku Kleinheislera, najavio sam da će biti bonus kvalitete za proljetni Hajduk, ali očito je da će mu trebati još vremena za povratak u formu. Stanka u Panathinaikosu očito je ostavila duboki trag - kazao je Jurica Vranješ.

Svi su od Kleinheislera očekivali više, nadali se da će biti igrač u izdanjima kakvog smo ga gledali u dresu Osijeka, međutim...

- Moram priznati da nije zasad na toj osječkoj razini. Primjerice, netipično je za njega da je imao puno izgubljenih lopti u dva početna susreta proljeća s Rijekom i Osijekom. Gledali smo Laciku u puno boljim izdanjima - dodao je Vranješ.

image
IVAN PERIC Cropix

Već na pripremama Karoglanov pomoćnik Jure Ivanković istaknuo je kako se Kleinheisler mora više koncentrirati na obrambene zadaće. Zamjeralo se bivšem Osječaninu manjak defenzivne, obvezne igre. Očito je da taj segment nije popravio koliko se od njega tražilo, a pritom nije u ofenzivnom dijelu pružio doprinos koji bi podigao momčad. U međuvremenu je Hajduk ušao u novu seriju pobjeda, a Kleinheisler preselio na klupu. Ali, na Poljud nije došao da bi sjedio na klupi jer zbog identičnog statusa je i preselio na posudbu iz Atene. Kod trenera Ivana Jovanovića u Panathinaikosu dobio je tek 19 minuta kroz dva nastupa u prvenstvu prošle jeseni. Uglavnom nije ni bio u kadru, jasno je zašto je došao na posudbu u Hajduk. Gledamo li samo "golu" minutažu, napredovao je na Poljudu, odigrao je u četiri susreta više nego kompletnu jesen u Panathinaikosu, ali dva susreta zaredom na klupi u trenutku kad momčad niže pobjede ne obećavaju puno.

Međutim, nije prvi put da se Kleinheisler našao na klupi, već je i kod Bjelice prošao sličnu situaciju. Pred dvije godine imao je "hlađenje" u dva HNL dvoboja jer u prethodnih osam susreta nije imao ni asistenciju, ni pogodak. Bjelica je Kleinheislera postavljao na poziciju korektora, zatim ofenzivnog veznjaka, ali nije pomoglo. Nakon dva ulaska s klupe, tri susreta je u proljeće 2022. počeo u ulozi startera, da bi se potom ponovno vratio na klupu gdje je dočekao kraj sezone. "Miksanje" pričuve i prvotimca nije dalo rezultata, Kleinheisler je te sezone zadnji pogodak postigao u prosincu, kompletno proljeće odigrao je bez asistencije i zgoditka.

U Hajduku je dočekan s velikim očekivanjima, ali na početku nije opravdao status. Igrač koji je na dvije utakmice završnice Europskog prvenstva u dresu reprezentacije Mađarske bio proglašen "man of the match" (2016. i 2020.) u nogama ima golem potencijal. Doveden je da bi primarno pokrio poziciju lijevog krila, kako je u dolasku naglasio sportski direktor Nikoličius, ali u međuvremenu je stigao i Brekalo.

Kleinheisleru je ostala uloga lijevog veznog ili korektora, ali zasad su Kalik i Krovinović dobili prednost na tim pozicijama. Morat će iskusni 30-godišnjak više zapeti ne bi li u Hajduku napravio ono zbog čega je stigao na Poljud. Da bi prebrisao polusezonu promatrača u Panathinaikosu. Pritom će vremena za adaptaciju imati vrlo malo jer posudba traje samo do kraja sezone, a u Hajduku koji se bori za naslov prvaka konkurencija ne trpi prosječna izdanja i dugo adaptiranje.

KLEINHEISLEROVE ČETIRI

PRVA UTAKMICA

- 28. siječnja, Hajduk - Rijeka 1:2, startao i odigrao 90 minuta, bez gola i asistencije

DRUGA UTAKMICA

- 3. veljače, Osijek - Hajduk 1:1, startao i odigrao 77 minuta, bez gola i asistencije

TREĆA UTAKMICA

- 11. veljače, Hajduk - Slaven Belupo 4:0, ušao s klupe i odigrao 34 minute, bez gola i asistencije

ČETVRTA UTAKMICA

- 17. veljače, Rudeš - Hajduk 0:2, ušao s klupe i odigrao 19 minuta, bez gola i asistencije

Povratak Uremovića

Hajduku kalendar u idućoj prvenstvenoj rundi donosi gostovanje kod Varaždina, a utakmica se igra u subotu s početkom u 15 sati na stadionu Varteksa. Nikola Šafarić, sportski direktor i trener varaždinske momčadi, protiv Hajduka neće moći računati na Mitrovskog i Vukčevića, koji su u dvoboju s Dinamom dobili treće žute kartone, dok će Hajduk opet moći računati na Filipa Uremovića, koji je zbog tri žuta kartona preskočio gostovanje kod Rudeša u Zagrebu. (jr)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 16:34