DAMIR KRAJAC Cropix
ZASLUŽUJE I VIŠE

Zvijezda od ‘milijun eura‘ mijenja maksimirsku zbilju, on je tsunami koji je pokrenuo Dinamove ambicije

Centarfor u kojem mnogi vide ‘nogometnog doktora‘ još je jednom bio presudan za maksimirsku momčad
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 02. travanj 2024. 16:36

Za Brunu Petkovića kažu da je nogometni doktor. Nakon svake utakmice u kojoj biva ponajbolji igrač, strijelac ili asistent, društvenim mrežama se šire njegove fotošopirane fotografije u bijeloj liječničkoj odori sa stetoskopom oko vrata. Tako je bilo i prošle subote, nakon utakmice s Hajdukom na Poljudu. Uz samo jednu riječ:

“Doktore”.

Petković je svojim majstorskim pogotkom donio dosad najvažniji Dinamov trijumf sezone. Taj pogodak ostavio je Modre u utrci za naslovom prvaka, donio nevjerojatan zamah za finiš HNL-a i polufinale Kupa.

Petković igra svoju najbolju sezonu otkako je u plavom dresu. U 33 odigrane utakmice postigao je 17 pogodaka i 8 puta bio je asistent. Ako se sjećate, početkom sezone dosta se raspravljalo o tome hoće li uopće ostati u plavom domu. Posebno je bila intrigantna ona priča o njegovom odlasku u Trabzonspor dok je trener tog turskog kluba bio Nenad Bjelica. Bili smo na ljetnim pripremama Modrih na Brdu kod Kranja, gdje se istovremeno pripremao i turski klub. Stigao je ogroman broj turskih kolega, svi su se samo raspitivali o moguće dolasku Petkovića u Trabzonspor.

‘Bio sam prijeko potreban Dinamu‘

Zanimljivo, iako je uvijek kotirao kao jedan od krucijalnih figura u plavoj momčadi, nije imao ugovor adekvatan tom statusu. Stalno se licitiralo hoće li produžiti ugovor s Dinamom. Na kraju, 15. rujna prošle godine, dan prije utakmice s Slaven Belupom, Petković je produžio ugovor, potpisao je do ljeta 2025. godine.

Još nam je u živom sjećanju taj dan kad su u Maksimiru organizirali press-konferenciju. Priča je bila jedan veliki povratak i jedan veliki ostanak. U glavnim ulogama bili su Arijan Ademi i Bruno Petković, najveća imena maksimirskog kluba. Aki je predstavio Petka, Petko je Akija...

- Želim da nastavimo ovu romantiku pa ću obznaniti najbolju vijest za sve Dinamove navijače - Petković je produljio ugovor i ostaje s nama!

To je kazao Ademi, a Petković se nadovezao.

- Postojala je opcija Trabzonspor, naš bivši trener Bjelica bio je jako korektan prema meni i na tome sam mu zahvalan, ali bio sam prijeko potreban Dinamu i mislim da sam donio jako dobru odluku.

image
BOZIDAR VUKICEVIC Cropix

Dan nakon toga, na utakmici s Farmaceutima, Petković je kao kapetan zabio pogodak, a bio je i asistent u pobjedi Dinama od 3:0. Kakvi su bili parametri ugovora? Službenih, naravno, nikad nema, ali naši izvori su nam kazali da je potpisao na milijun eura godišnje + neke bonuse zavisno od učinka. Također, ugovor je imao i klauzulu, bila je ispisana i njegova otkupna cijena od 2,5 milijuna eura, koji vrijedi tek od ovog ljeta, dakle, nakon završetka ove sezone. Drugim riječima, ako nakon konca ove sezone netko za njega ponudi tu cifru, Petković može otići iz plavog kluba ukoliko to želi. Međutim, baš nakon tog potpisa, Petković se ozlijedio. Probao je na svoje inzistiranje igrati protiv Hajduka na Poljudu, izdržao je 44 minute u plavom porazu od 0:1. Nakon toga je s terena izbivao skoro dva mjeseca.

Krenula je bajka

Međutim, kad se vratio, krenula je njegova bajka. U plavom dresu je od tog produljenja ugovora ili, ako hoćete, nakon povratka zbog ozljede u 22 utakmice, postigao 13 pogodaka i upisao 4 asistencije. Napadač od “milijun eura” promijenio je maksimirsku zbilju, mijenja maksimirsku zbilju, bio je tsunami koji je pokrenuo Dinamove ambicije i doveo ZG-klub u situaciju da se bori za duplu krunu. Također, postigao je dva pogotka u Dinamovoj pobjedi protiv Ballkanija u Maksimiru (3:0), kad je osigurano europsko proljeće u Konferencijskoj ligi, a njegov gol iz jedanaesterca u Sevilli protiv Betisa za pobjedu od 1:0 bio je najvažniji u još jednom velikom europskom trijumfu. I sad, eto, golom u Splitu održao je Modre u trci za titulom. Zavrijedio je više od svojih “milju eura”.

Sve utakmice SuperSport HNL-a možete gledati samo na MAXSport kanalu.

PETKOVIĆ NAKON PRODULJENJA 15. RUJNA 2023.

8. KOLO: Dinamo - S. Belupo 3:0

(asist za 1:0, gol za 2:0)

KL: Dinamo - Astana 5:1

(gol za 1:0, gol za 2:0)

10. KOLO: Hajduk - Dinamo 1:0

(bez učinka)

16. KOLO: Dinamo - Osijek 2:1

(bez učinka)

KL: Astana - Dinamo 0:2

(bez učinka)

17. KOLO: S. Belupo - Dinamo 0:2

(gol za 0:1)

18. KOLO: Dinamo - Rudeš 1:0

(bez učinka)

KL: Dinamo - Ballkani 3-0

(gol za 2:0, gol za 3:0)

19. KOLO: Dinamo - Hajduk 0:0

(bez učinka)

4. KOLO: Dinamo - Lokomotiva 0:3

(bez učinka)

20. KOLO: Istra 1961 - Dinamo 0:1

(bez učinka)

21. KOLO: Dinamo - Gorica 2:0

(asist za 1:0)

22. KOLO: Lokomotiva - Dinamo 2:2

(gol za 1:1, gol za 2:2)

KL: Betis - Dinamo 0:1

(gol za 0:1)

23. KOLO: Dinamo - Varaždin 1:0

(gol za 1:0)

KL: Dinamo - Betis 1:1

(bez učinka)

24. KOLO: Dinamo - Rijeka 1:0

(bez učinka)

25. KOLO: Osijek - Dinamo 1:1

(bez učinka)

KL: Dinamo - PAOK 2:0

(gol za 1:0, gol za 2:0)

KL: PAOK - Dinamo 5:1

(asist za 3:1)

27. KOLO: Rudeš - Dinamo 0:3

(asist za 0:2)

28. KOLO: Hajduk - Dinamo 0:1

(gol za 0:1)

UKUPNO

22 nastupa,13 golova, 4 asistencije


POGLEDAJTE NOVU VAR SOBU:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 22:03