TOMISLAV KRISTO/CROPIX
MODRI ZADOVOLJNI

‘Imali smo duplo više utakmica od konkurenata, na proljeće ćemo pokazati zašto smo godinama prvaci!‘

Trener Kopić: Ako isključimo ispadanje iz Kupa, ovo je bila uspješna polusezona za Dinamo!
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 19. prosinac 2021. 18:19

Željko Kopić bio je nakon utakmice zadovoljan svime što je vidio.

- Bilo nam je jako bitno, ušli smo dobro od samog početka, držali smo se plana, energija je bila visoka, dobili smo puno duela. Teren nije bio optimalan za pas-igru, ali zaista sam zadovoljan pristupom, svi igrači s klupe su nam donijeli energiju, imamo razloga za zadovoljstvo. Uvijek je ta zadnja utakmica teška, ali pokazali smo puno profesionalnosti - rekao je Kopić i analizirao ukupni učinak u prvom dijelu sezone.

- Ako isključimo ispadanje iz Kupa, klupski ciljevi su ostvareni, u vrhu smo u prvenstvu, prezimili smo u Europskoj ligi, ispromovirali mlade igrače, ovo je uspješna polusezona.

Dino Perić zabio je za vodstvo nakon kornera.

- Uvijek je važno otići na odmor s pobjedom, zaokružili smo sezonu dobro, idemo se pripremiti za nastavak. Na kraju je to dobra polusezona, moram reći da smo odigrali puno utakmica. I meni je nekad puna kapa nogometa, a reprezentativci su u pogonu čitavu godinu, utakmice imaju svaka tri dana, zato i treba uživati u odmoru.

image
TOMISLAV KRISTO/CROPIX

A Komnen Andrić zabio je za potvrdu pobjede.

- Sve smo odradili što je trener tražio, ovo su najteže utakmice, svi su već glavama na odmoru. Inače, odigrali smo duplo više utakmica od konkurenata u HNL-u, iscrpljeni smo, imali smo taj pad i rezultatsku krizu, ali idemo se odmoriti i na proljeće ćemo pokazati zašto smo godinama prvaci. Rekao bih čak da je borba dosad bila nepravedna po broju utakmica, ali zato smo u Dinamu, nastavljamo u Europi, a HNL je najvažniji - zaključio je Andrić.

S druge strane, trener Sigećana Davor Mladina ovako je vidio utakmicu:

- Pa dobro, s obzirom na odnos snaga, dobro smo se i držali, imali smo i neke prilike kod 0:1 da dodatno zakompliciramo Dinamu posao. Nažalost, završilo je porazom, idućih dana sjest ću s predsjednikom da vidimo što ćemo dalje. Hoću li ostati? Vidjet ćemo, imam ugovor, imam dobar odnos s predsjednikom kluba, u nezavidnoj smo situaciji, nismo mogli dovesti igrače na početku sezone, sad je to spašavanje vojnika Ryana, kažem, vidjet ćemo u kojem će smjeru ići naša priča - kazao je Mladina.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. svibanj 2024 05:19