Dragan Tadić (stoji lijevo) dok je bio pomoćni, a Elvis Scoria glavni trenr Rijeke

 TEA CIMAS/CROPIX
NEOČEKIVANA VIJEST

Nova smjena trenera u HNL-u: Novi strateg stiže iz Rijeke, zajedno s još četvoricom igrača!

Ako je ovo suradnja na korist i mog bivšeg kluba i Rijeke, nemam se pravo ljutiti, kaže bivši trener
Piše: Slavko KonopljakObjavljeno: 12. siječanj 2022. 17:05

Vijest je u Sigetu odjeknula poput bombe, ne one koja je prije nekoliko dana raznijela bankomat u susjednom Trnskom, već je "puknula" trenerska smjena.

Dragan Tadić (48), donedavni trener juniora prvoligaša Rijeke, novi je trener Hrvatskog dragovoljca. Tadić je na tom mjestu zamijenio Davora Mladinu, koji je pak nakon šest prvoligaških kola u kojima Crni nisu uknjižili ni bod, zamijenio Miroslava Kuljanca, sada sportskog direktora kluba, i u 14 kola osvojio sedam bodova. Premda je predsjednik kluba Marinko Perić tu smjenu odavno najavio, ali u nešto blažem obliku, sada se, neočekivano, ipak obistinila.

O svojoj smjeni sada već bivši trener Hrvatskog dragovoljca saznao je u utorak u kasnim večernjim satima tako da, kada smo ga danas kontaktirali, nije bio iznenađen.

- Ako je ovo suradnja na obostranu korist i Hrvatskog dragovoljca i Rijeke, ja se tu nemam pravo ljutiti zbog moje smjene. Jasno, ne olako, ali moram prihvatiti situaciju takva kakva jest. Vjerujem samo da će s novim trenerom, kojem želim puno sreće, sve biti bolje i da će Hrvatski dragovoljac ostati u ligi, kratko je prokomentirao svoju smjenu sada već bivši trener Crnih Davor Mladina.

image

Davor Mladina

DAMIR KRAJAC/CROPIX

Dragan Tadić je dobro poznato ime u hrvatskim, a posebno u riječkim nogometnim krugovima. Navijači s Kantride ga pamte kao prvotimca koji je ostavio dubok trag osvojivši s Rijekom dva Kupa Hrvatske. Poslije bogate nogometne karijere i odigranih preko 500 utakmica. Tadić se posvetio trenerskom radu. Počeo je kao pomoćnik Elvisa Scorije na klupi Rijeke i Slavena Belupa da bi ga trenerski put najprije odveo u Opatiju, a potom u Katar, gdje je proveo u klubu Al Mesaimeer pet godina. U Hrvatsku se vratio početkom prošle godine, a zadnjih šest mjeseci bio je trener juniora Rijeke.

- Htio bih se zahvaliti Rijeci na tom pozivu, za mene je to bila izuzetna čast jer sam dijete kluba od omladinskog pogona, preko prve momčadi, pa do uloge pomoćnog trenera - istaknuo je novi trener Hrvatskog dragovoljca Dragan Tadić. Rijeka vas šalje na posudbu u Siget ili…

- Ne! S Rijekom sam raskinuo ugovor i prema njoj nemam nikakve obveze. Dakle, samostalni sam strijelac.

Kako ste se odlučili, recimo iz debele zavjetrine, na vjetrometinu, odnosno za klub kojem je poslije jesenskog dijela prvenstva glava duboko pod vodom? Nije li to za vas s malo trenerskog hrvatskog iskustva prevelika avantura?

- Pa, ne bih rekao da je to za mene avantura, već kao jedan veliki izazov. Prije svega u Siget sam stigao na poziv predsjednika Marinka Perića, koji mi je prije dolaska obećao najprije trenersku samostalnost, a potom i podršku.

Mislite da Hrvatski dragovoljac može zadržati prvoligaški status?

- Teško je unaprijed prognozirati, jer budućnost ne postoji već samo sadašnjost, stoga mi idemo iz dana u dan.

Gotovo cijela momčad iz prošle jeseni napustila je Siget, a ostali igrači su trenutačno zbog koronavirusa u izolaciji, dakle svlačionica je prazna, kada startate s radom?

- Danas! S onim igračima koji mogu trenirati. Danas su stigla četvorica iz Rijeke, a danas očekujemo još nekoliko novih igrača s kojima ćemo krenuti s normalnim radom dok se ne priključe i oni iz izolacije. Stoga ćemo morati već ugovorenu utakmicu s trećeligašem Karlovcem 1919 odgoditi, a za kontrolu ostaju nam samo utakmice sa Zrinskim, Varaždinom i Interom iz Zaprešića - zaključio je novi trener HD-a Dragan Tadić, kojem ostaju pomoćnici Ivan Parlov i Darko Staneković.

S novim trenerom Tadićem s Kvarnera su stigla, zasad, četiri igrača, Matija Frigan (dosad na posudbi u Orijentu), Ivan Smolčić (bio na posudbi u Orijentu do prošlog ljeta), Bernard Karrica (nekadašnji igrač druge momčadi Dinama) i Mato Stanić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 03:41