DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
ZANIMLJIVA IZJAVA

‘Tko kaže da ćemo ispasti? Lako se može dogoditi da neokrznuti prođemo Hajduk, onda će vrata biti odškrinuta‘

Predsjednik novozagrebačkog prvoligaškog kluba Marinko Perić o raspletu sezone
Piše: Slavko KonopljakObjavljeno: 27. travanj 2022. 13:35

Nema toga što ti naš čovjek neće oprostiti, samo uspjeh nikada - prevrće Marinko Perić, predsjednik Hrvatskog dragovoljca, po svojim mislima još otkad je klub iz Sigeta ušao prvoligaško društvo.

- Jedan prijatelj, neću ga imenovati, prepoznat će se on ukoliko pročita ovaj razgovor, tada mi je kazao: “sada imaš jednog neprijatelja, a kad uđete u Prvu HNL, imat ćeš ih stotinu”. I bio je u pravu. Naime, mnogi prijatelji koji su se mi se kleli da će klubu financijski pomoći kao sponzori jednostavno su nam okrenuli leđa. Ostali smo praktički na vjetrometini, borili smo se s raznim financijskim “vjetrenjačama”, ali financijska crna rupa bila je preduboka i jednostavno nije bilo načina da se iz nje izvučemo. Stoga smo u zimskoj stanci bili primorani za radikalne igračke promjene. Rijeka je tu uskočila u pomoć i u tom pogledu bit ću im vječno zahvalan, ali istovremenu smo i mi njima pomogli jer su svi ti mladi igrači dobili priliku zaigrati na prvoligaškoj sceni, u suprotnom bi utakmice gledali s tribine, što za mladog igrača sigurno nije pravi put. Poslije prvenstva svi će se oni vratiti u Rijeku s pola sezone prvoligaškog iskustva više i skoro kao gotovi igrači. Dakle, Rijeka će dobiti najmanje pet-šest mladih igrača koji će u novom prvenstvu konkurirati za njihov udarni sastav - ističe predsjednik Hrvatskog dragovoljca Marinko Perić, s kojim smo razgovarali o svemu i svačemu prije završetka aktualnog prvenstva i utakmice s Hajdukom koja je na programu ovoga petka u Splitu.

image

Marinko Perić

DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Bogatiji za iskustvo

Jasno je bilo već na samom početku drugog dijela prvenstva da ćete u takvoj konstelaciji prvoligaški neiskusnog igračkog kadra, sa samo sedam bodova na kontu, teško zadržati prvoligaški status?

- Tko kaže da ćemo ispasti? Još teoretske šanse postoje, ako neokrznuti prođemo Split, a to se može lako dogoditi, vrata ostanka bit će malo odškrinuta. Jasno, tu se moraju poklopiti i negativni rezultati naših najbližih konkurenata.

Dobro, u najgorem scenariju Hrvatski dragovoljac je praktički već zakoračio u drugoligaško društvo. Recite nam što je klub, osim što je u blagajni generalni propuh, dobio ulaskom u prvoligaško društvo?

- Iskustvo! Da sada uđemo u Prvu HNL, zasigurno ne bismo radili takve pogreške i sigurno bismo zadržali status kluba iz našeg najvišeg ranga. Nadalje, afirmirali smo tri naša igrača, vratara Zvonimira Šubarića, koji je zasigurno postao jedan od najboljih vratara u HNL-u, s time da su ga prije samo godinu i pol dana tjerali iz kluba, a ja sam ga potom vratio u život, na što sam vrlo ponosan. Tu su još stoper Antun Vulikić i napadač Karlo Perić, sva trojica imaju nekoliko inozemnih i domaćih prvoligaških ponuda i najvjerojatnije će završetkom prvenstva napustiti Siget. Ukoliko se to dogodi bit će to prvi naši igrači, nakon Marcela Brozovića, koji su se prodali u inozemstvu. Da ne zaboravim, tu je još i stoper Bartul Markovina, koji je ovoga ljeta stigao iz trećeligaša Junaka iz Sinja i u zadnje dvije utakmice s Osijekom i Šibenikom pokazao je da će biti velika buduća perspektiva kluba.

Neću na tanki led

Ukoliko ćete se preseliti u staro drugoligaško društvo kakva će vam biti vizija kluba, ekspresni povratak u prvoligaško društvo ili, pak, stabilizacija kluba?

- Kako sam već istaknuo, s jednogodišnjim prvoligaškim iskustvom neću se više dati navući na tanki led. Tek kad posložimo sve stvari na svoje mjesto, od financija, radne zajednice, trenera i igrača, onda ćemo tek razmišljati o povratku u naše najviše društvo. Prije ne! Ali, veliki akcent dat ćemo i omladinskoj školi, koja je prije godinu dana bila u rasulu, danas je vrlo respektabilna, s odličnim trenerima, koja će izbaciti nekoliko juniorskih igrača (Kelava, L. Perić, Bradarić, A. Perić) u seniore. Dakle, konačno ćemo imati i igrače iz vlastitog inkubatora, tako da Hrvatski dragovoljac ima budućnost i za najveće rezultate - zaključio je predsjednik kluba, Marinko Perić.

Imamo 550.000 kuna duga i to ćemo ovih dana podmiriti

U kojem rangu natjecanja ćete igrati iduće sezone? Naime, niste dobili licencu HNS-a ni za Prvu, a ni za Drugu hrvatsku ligu...

- Licenca nije problem, dobit ćemo je sigurno. Imamo 550.000 kuna duga i to ćemo ovih dana podmiriti. Samo mi nije jasno kako je Dubrava Tim Kabel prošla s drugoligaškim uvjetima a igra na našem stadionu, a mi nismo?

18

bodova osvojio je HD-a u aktualnoj ligaškoj sezoni

HD DO KRAJA SEZONE

29/04/22.

Hajduk - Hrv. dragovoljac

06/05/22.

Hrv. dragovoljac - S. Belupo

13/05/22.

Hrv. dragovoljac - Gorica

21/05/22.

Rijeka - Hrv. dragovoljac

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 10:28