TOMISLAV KRISTO/CROPIX Cropix
RUTINSKA POBJEDA MODRIH

VIDEO: Dinamo na krilima Perića i Andrića slavio u Kranjčevićevoj i izbio na vrh ljestvice, pogledajte golove

Nogometaši Dinama pobijedili su Hrvatski dragovoljac s 2:0 u Kranjčevićevoj u 20. kolu Prve HNL
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 19. prosinac 2021. 15:52

HRVATSKI DRAGOVOLJAC - DINAMO 0:2 (Perić 18', Andrić 68')

HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Šubarić - Ćosić, Lukić, Vulikić - Majstrovović, Roca (od 46. Vuco), Mioč, Mamić (od 46. Bagadur) - Turčin (od 40. Franić), Štrkalj (od 65. Perić), Petković (od 78. Beloša Fijan).

Trener: Davor Mladina.

DINAMO: Livaković - Lauritsen, Šutalo, Perić - Ristovski, Gojak (od 70. Tolić), Mišić, Štefulj (od 46. Franjić) - Špikić (od 62. Bulat), Andrić (od 71.Jurić), Oršić (od 81. Menalo).

Trener: Željko Kopić.

_______________________________________________________________

Dinamo je odradio posao pobjednički (2:0), četvrtu utakmicu nizu nije primio gol i ipak spokojno odlazi na zimsku stanku. Nije Željko Kopić imao u momčadi Petkovića, Theophilea i Ivanušeca, od standardnih igrača, odmarao je i Ademija, ali svejedno je pronašao momčad koja je više-manje rutinski upisala nova tri boda u Kranjčevićevoj.

Dva pogotka, greda i stativa. To je bio Dinamov učinak u prvih 20 minuta, a vodili su gosti samo 1:0. Prvi pogodak Andrića poništen je zbog zaleđa, onda je na ubacivanje Špikića upravo Andrić iz voleja protresao gredu. Oršić je u toj akciji tražio igranje rukom Vulikića pri Špikićevom ubačaju, međutim, sudac Kulušić i VAR soba nisu pronašli razlog za kazneni udarac. A i nije prošlo dugo do Dinamova vodstva. Primijetili smo i kod prvog ubacivanja iz kuta da Dinamo ima zanimljivu ideju. Oršić centrira pred sam gol, gdje se nalazi hrpa igrača. Prvi put nije upalilo, ovaj put jest. Izbrojali smo čak 12 igrača obje momčadi pred Šubarićem, koji nije mogao istrčati, ostao je 'ukopan' na crti. Oršić je bio precizan, lopta na glavu Perića koji je zabio. Već tri minute poslije raspoloženi Oršić s vrha šesnaesterca pogodio je stativu, Šubarić je samo pogledom ispratio loptu.

Dominirao je Dinamo, Sigećani su teško spajali nekoliko dodavanja i rijetko prijetili, ali onda su ipak malo došli do daha, približili se u nekoliko navrata Livakoviću, ali izostala je završnica. Najbliže su bili kad se Majstorović na desnoj strani izborio za prostor, odigrao povratnu loptu na 13-14 metara, a Štrkalj umjesto da ugrozi vrata, okliznuo se i upropastio izglednu priliku. U 39. minuti Dinamo je opet zabio. Lijepo je Oršić proigrao Štefulja, on s lijeve strane precizno na drugoj stativi pronašao Špikića koji je poentirao. Odmah je gol poništen zbog zaleđa, međutim, provjera iz VAR sobe ipak nije bila rutinska. Trajala je više od četiri minute, svi su već na stadionu počeli negodovati, od igrača i klupa, do gledatelja koji su već zviždali. Dugo, predugo je sve to opet trajalo, na kraju ipak - zaleđe. Dinamo je triput zabio, a i dalje vodio samo 1:0.

Bez obzira na minimalno vodstvo, ništa nije ukazivalo da bi Dinamo mogao u Kranjčevićevoj ući u bilokakvu zonu nemirnog leta, ali Mioč je u 53. minuti odapeo s 20-ak metara i natjerao Livakovića na pravu intervenciju, na ozbiljnu obranu. Kao upozorenje da ipak nije sve riješeno i da Dinamo ne smije puštati nogu s gasa. U 61. minuti BBB-ovci su s istočne tribine zasuli travnjak s nekoliko baklji i na nekoliko minuta prekinuli susret. Kao da je taj prekid godio njihovim ljubimcima, tek što se utakmica nastavila, maksimirski Žuti su povisili vodstvo. Neoprezna je bila obrana Sigećana, Andrić je to iskoristio i riješio utakmicu, bilo je tada jasno da Kopićeva momčad neće na kraju jeseni prosuti bodove.

Zabilježimo i da je Mislav Oršić napustio travnjak uz glasni pljesak glavne tribine, nije bio strijelac, ali je bio najbolji pojedinac, dvostruki asistent. Baš je proigrao na samom kraju jeseni...


PRIJENOS UŽIVO:

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

86' - Utakmica ulazi u samu završnicu. Dojam je da domaćini teško mogu zagorčati život Dinamu u posljednjim minutama.

77' - Utakmica ulazi u završnu fazu, a Dinamo sigurno drži vodstvo 2:0. Ukoliko Modri dođu do pobjede, izbit će na vrh prvenstvene ljestvice, makar privremeno. Imat će isti broj bodova (40), kao i drugoplasirana Rijeka, ali uz utakmicu manje.

68' - GOOOL! Dinamo vodi 2:0, zabio je Andrić. Nakon pogreške igrača Hrvatskog dragovoljca Oršić je sjajno proigrao Andrića, koji je zaobišao golmana i poslao loptu u mrežu.

66' - Dobra akcija Dinama po desnoj strani. Povukao je Gojak, ubacio, ali lopta odlazi iza leđa Oršiću.

image
TOMISLAV KRISTO/CROPIX Cropix

64' - Što se tiče ozbiljnijih prijetnji u drugom poluvremenu bolji je Hrvatski dragovoljac, dok se Dinamo zadovoljio dominacijom u posjedu lopte.

58' - Još jedna prilika za Hrvatski dragovoljac, Pokušao je sada Štrkalj iz okreta, ali Livaković nije imao nikakvih problema.

image
TOMISLAV KRISTO/CROPIX Cropix

53' - Odličan dalekometni udarac Mioča, ali Livaković brani sjajnom paradom.

50' - Dinamo nastavlja s dominacijom u posjedu lopte i u nastavku protiv domaćina koji je u drugu polovicu igre startao s Vucom umjesto Roce.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

image
TOMISLAV KRISTO/CROPIX Cropix

45+6 - Kraj prvog dijela! Dinamo vodi 0:1 golom Perića iz kornera, a Modri su pogodili i dva puta u okvir gola i još dva u gol, no to je poništeno zbog zaleđa.

45+3 - Pucao je sada Petković, ali pored Livakovićevog gola.

45 - Igrat će se još šest minuta nadoknade.

image
TOMISLAV KRISTO/CROPIX Cropix

40 - Izašao je ozlijeđeni Turčin, a ušao Franić.

39 - Dinamo je zabio sa 2:0, ali još jednom je gol poništen zbog zaleđa nakon više od četiri minute provjeravanja

35 - Zaprijetio je sada Dragovoljac, ali nije bilo preciznosti u završnici. Turčin se poskliznuo, a na kraju i ozlijedio pa mu je pružena liječnička pomoć.

30 - Dinamo u zadnje tri utakmice nije primio gol, a u sve tri je pobijedio. Sada je na putu da taj niz i nastavi.

25 - Igrači Dragovoljca su sada tražili penal jer su smatrali da je Lauritsen igrao rukom u šesnaestercu nakon ubačaja, ali njihova molba nije uvažena.

20 - Oršić je sada opalio po golu, ali je pogodio vratnicu od koje se lopta odbila u ruke golmana Dragovoljca.

18 - GOOOL! Dino Perić je zabio glavom nakon kornera. Dinamo je očito vježbao udarce iz kuta, a ovaj gol Perića i postavljanje igrača morate vidjeti.

15 - Ponovno prijeti Dinamo! Špikić je centrirao i pronašao Andrića koji pokušava nogom isprve, ali pogađa gredu.

9 - Dinamo je sada zabio, ali mu je pogodak poništen zbog zaleđa u kojem je bio Oršić na začetku akcije.

7 - Lukić (Dragovoljac) je požutio zbog starta na Andrića.

5 - Dinamo želi pobjedom završiti prvi dio sezone i izjednačiti se s Rijekom na vrhu, dok Dragovoljac nema što izgubiti i nada se iznenađenju.

1- Počela je utakmica u Kranjčevićevoj!

_______________________________________________________________

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 00:21