RONALD GORSIC Cropix
ZAVRŠNICA HNL-a

VIDEO: Gorica slomila HD, pogledajte trenutak u kojem su se svi u Kranjčevićevoj ulovili za glavu

Gorica je u predzadnjem kolu HNL-a svladala Hrvatski dragovoljac s 2:0 golovima Fruka i Golubickasa
Piše: HinaObjavljeno: 13. svibanj 2022. 20:13

HRVATSKI DRAGOVOLJAC - GORICA 0:2 (Fruk 5', Golubickas 78')

HRVATSKI DRAGOVOLJAC (3-4-2-1): Marić - Smolčić, Markovina (od 83. Kuliš), Vulikić - Braut (od 75. Kukoč), Brtan (od 89. Cvetković), Hodža, Jurišić - Majstorović, Bristrić (od 83. Veljača) - Frigan (od 89. Perić)

GORICA (4-2-3-1): Kotarski - Muhammed (od 27. Jug), Šimunović, Jovičić, Krizmanić (od 61. Steenvoorden, od 65. Marjanović) - Babec, Pršir - Fruk, Golubickas, Cruz - Stojanovski (od 61. Suk)

ZAGREB - stadion u Kranjčevićevoj. Gledatelja: 200. Sudac: Patrik Kolarić (Čakovec)


Odigrana je prva utakmica pretposljednjeg 35. kola Prve HNL u kojoj su nogometaši Gorice kao gosti svladali Hrvatski dragovoljac 2:0.

Po pogodak u svakom poluvremenu postigli su Velikogoričani. U petoj minuti je strijelac bio Toni Fruk, a u 78. Paulius Golubickas.

Utakmica je počela savršeno za Goricu koja je povela već u petoj minuti. Na asistenciju Golubickasa, za 1:0 milimetarski je točno naciljao Toni Fruk s petnaestak metara iskosa.

Taj je pogodak otvorio utakmicu s obje strane premda se nisu nizale prave šanse pred vratarima. Bolji je dojam ostavljala Gorica koja je bila konkretnija u svojim napadima, a najbolje su šanse krajem prvog dijela imali Stojanovski i Caio.

I u nastavku je bolja momčad bila Gorica, a nakon točno sat vremena igre Fruk je propustio idealnu priliku za svoj drugi pogodak i osiguravanje bodova svojoj momčadi. No, utakmica je prelomljena u 78. minuti, a gol za 2:0 postigao je asistent prvog pogotka Golubickas.

Gorica je pobijedila prvi put nakon skoro mjesec i pol dana. Prije ovog slavlja imala je dva remija i tri izgubljene utakmice.

Ostali dvoboji ovoga kola igraju se u subotu i nedjelju kada Dinamo ima priliku pobjedom kod Šibenika osigurati obranu naslova prvaka.

image
RONALD GORSIC Cropix


PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ UTAKMICE!

90' - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

89' - Posljednje minute odigrat će Leo Perić i Alexander Cvetković, za danas su gotovi Frigan i Brtan.

85' - Lijepo je plasirao udarac Pršir s oko 15 metara iskosa, a lopta prolazi tik uz suprotnu vratnicu!

83' - U igri su Mario Veljača i Ante Kuliš, na klupu će Bristrić i Markovina.

82' - Golubickas se opet sjurio prema golu, a Jurišić mu s leđa uspijeva bez prekršaja oteti posjed.

81' - Žute kartone zbog međusobnog povlačenja dobili su Bristrić i Marjanović.

78' - GOOOL! Pod Prširovim pritiskom prvo griješi Markovina, da bi potom Vulikić - u namjeri da raščisti situaciju - pogodio Golubickasa u koljeno, a lopta se odbija u mrežu pored nemoćnog Marića... 2:0 za Goricu!

75' - Ušao je Marino Kukoč umjesto Filipa Brauta.

72' - Dobra akcija HD-a završila je udarcem Veldina Hodže, a njegov pak šut u bloku Velikogoričana.

65' - Ukazivala se pomoć nizozemskom veznjaku, međutim zamjena je neminovna. U igru ulazi Saša Marjanović.

63' - Je li moguće?! Ozlijedio se Matthew Steenvoorden nakon samo minute i pol provedene u igri! Nakon jednoga duela samo je pokazao da je ozljeda bolna te da neće moći nastaviti...

61' - Reagira sada Dragan Tadić. Ušli su Joey Suk i Matthew Steenvoorden umjesto Stojanovskog, kojega nije htio gol danas, i Krešimira Krizmanića.

60' - DVIJE VELIKE ŠANSE U SAMO TRIDESET SEKUNDI! Majstorović je iz slobodnjaka ubacio u peterac odakle je glavom zaprijetio Brtan - ravno u ruke Kotarskom! Činilo se u prvi mah da je lopta možda i prošla, gol-liniju, međutim vratar Gorice pravovremeno je reagirao.

Odmah je sijevnula kontra iz koje se Fruk sjurio prema Mariću, otresao je Smolčića i opalio s oko 14-15 metara, a Marić se istaknuo fantastičnom refleksnom intervencijom!

54' - Stojanovski je sve bliže golu! Njegov opasan i lukav šut uspijeva blokirati Smolčić i skrenuti u korner...

image
RONALD GORSIC Cropix

53' - Majstorovićev pokušaj iz daljine prolazi malo pored gola.

51' - Uzvraća HD! Frigan daje na stranu za Bristrića koji se uspijeva othrvati svom čuvaru, ali gubi snagu i završni je udarac iskosa preslab da bi ozbiljnije ugrozio Kotarskog.

49' - Još je jednom proradio tandem Cruz-Stojanovski. Brazilac je gurnuo Makedonca u šansu, a Marić čisti ispred njega u posljednji trenutak!

46' - Vraćamo se u Kranjčevićevu. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Vrlo rano poveli su gosti iz Turopolja, već u petoj minuti mrežu je zatresao igrač Fiorentine na posudbi u Gorici - Toni Fruk. Nakon toga nismo vidjeli previše igre, iako su Velikogoričani u nekoliko navrata ozbiljnije zaprijetili. Veliku šansu u završnici prvoga dijela propustio je realizirati Vlatko Stojanovski.

image
RONALD GORSIC Cropix

45' - Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

43' - Nova velika šansa Gorice! Cruz je lijepo opalio iz daljine, ispružio se Marić na golu i prohujao je ovaj projektil tik uz vratnicu!

42' - Što je sada promašio Stojanovski! Izbio je sam pred Marića, a u situaciji 'jedan-na-jedan' vratar HD-a izlazi kao pobjednik... Strašan je ovo bio zicer!

image
RONALD GORSIC Cropix

38' - Pršir si je otvorio prostor za udarac, ali nedostajalo je koncentracije u završnici.

32' - Brtan ruši Babeca i dobiva žuti karton.

27' - Pomalo neočekivana promjena - Samir Toplak je iz igre izvadio Muhammeda Musu i uveo 20-godišnjeg Patrika Juga. Sada je sezona i definitivno gotova za nigerijskog braniča.

26' - Hodža je zaprijetio iz daljine, nije to bilo loše i prohujao je udarac malo iznad Kotarskog!

image
RONALD GORSIC Cropix

20' - Gotova je sezona za Muhammeda Musu, barem nakon ove utakmice... Srušio je s leđa Roka Jurišića i, možda umjesto prethodno spomenutoga Pršira, prvi ušao u sučevu bilježnicu. Posljednje kolo doma protiv Osijeka neće igrati zbog trećega žutog kartona.

17' - Pršir je grubo startao na Jurišića, očekivao se žuti karton, ipak čakovečki se sudac odlučio samo na usmenu opomenu.

13' - Cruz uzvraća sjajnu asistenciju Stojanovskom koji se sjurio prema Mariću, međutim brži je na toj lopti vratar Dragovoljca.

9' - Cruz ne koristi lijepu asistenciju Stojanovskog kroz obranu HD-a, da bi odmah potom na drugoj strani Frigan zaprijetio s ruba šesnaesterca - samo preko grede.

5' - GOOOL! Grešku Dragovoljca na centru terena odmah su iskoristili 'brzanci' Gorice - Golubickas je povukao kontru i pravovoremeno uposlio Tonija Fruka, igrača Fiorentine na posudbi u Turopolju, za 1:0 u Kranjči!

3' - Dobar ubačaj iz kornera nije najbolje iskoristio Bristrić - njegov udarac glavom odlazi visoko preko gola.

18.00: Počela je utakmica u Kranjčevićevoj. Glavni je sudac Patrik Kolarić iz Čakovca.

image
RONALD GORSIC Cropix


Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 10:45