GORAN SEBELIC Cropix
KAMP U BALAMA

Ambiciozni planovi hrvatskog prvoligaša: Kreće se u realizaciju velikog projekta za jačanje kluba

Planira se gradnje klupske zgrade, u kojoj će biti svlačionice, ambulante, fitness, wellness...
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 02. svibanj 2024. 20:00

Kad su već bili maksimalno frustrirani opstrukcijama pulske gradske uprave, čelnici Istre 1961 upoznali su kudikamo susretljivije ljude u općini Bale. I kako to obično biva, kad postoji obostrana volja i vizija perspektive nekog projekta, Istra 1961 i Bale začeli su vrlo kvalitetnu suradnju.

Koncesija općine na sportske terene u Balama omogućila je Istri 1961 ostvarenje jednog od najvažnijih projekata, a to je gradnja kampa. Da bi se nastavilo stvarati mlade nogometaše, jačati klub u svakom smislu, uključujući natjecateljskom, trening centar sa svim potrebnim sadržajima je temelj. U relativno kratkom roku, dvije godine, Istrin trening kamp je saživio i trenutno ima dva terena. Jedan stariji, zatečen, koji je u vrlo dobrom stanju, i drugi novi vrhunski travnjak, prije par mjeseci zgotovljen, a u koji je Istra 1961 investirala preko 700 tisuća eura. Uz to, u tijeku je priprema zemljišta za dva nova travnjaka koji će biti umjetne podloge.

image
GORAN SEBELIC Cropix

Kada se zgotovi taj dio Istra 1961 kreće u gradnju klupske zgrade, u kojoj će biti svlačionice, ambulante, fitness, wellness, konferencijska dvorana, uredi sportskog sektora, restoran za klub. Aktualni sadržaji, kao što su zidane svlačionice i ured nekadašnjeg Jedinstva Bale, ostat će u funkciji, kao i montažni fitnes pored te zgrade. U kampu, koji je ograđen, a ima i tribinu na prvom terenu (već igrane neke utakmice, turniri...) će uz seniore, čim se zgotovi prvi teren s umjetnom podlogom, preseliti i sve omladinske momčadi koje igraju nacionalnu ligu (pioniri, kadeti, juniori).

Posebno priznanje

Zbog velikog doprinosa populariziranja nogometa među baljanskom djecom, Općina Bale je na svečanoj sjednici povodom svog dana, dodijelila Istri 1961 posebno priznanje. U osebujnom ambijentu, na otvorenom, načelnik općine Edi Pastrovicchio je pred mnoštvom uzvanika priznanje uručio predsjedniku uprave pulskog prvoligaša, Branku Devideu Vincentiju...

Na terenu kampa su, pak, igrači Istre pod budnim okom trenera Tramezzanija i njegovih asistenata pripremali taktičku priču za petak. U Rudešu neće nastupiti Marešić, koji je protiv SB-a dobio treći žuti karton. Hoće li Tramezzani optirati za postavu s 4 braniča ili će ostati na tri, ovisi tko bi mogao zamijeniti Marešića. S obzirom na to da su Majstorović, Koski i Iovu pokazali dobru formu, dojam je da je najbliži igri Hujber na desnom boku.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 20:01