Detalj iz Pule

 SCREENSHOT TPORTAL
‘KRIVA JE TV-PRODUKCIJA‘

Analitičar HTV-a odaslao oštru poruku nakon drame u Puli: ‘Nema kamera! Tom sucu treba vremena...‘

‘Sudac to mora iskalibrirati i donijeti pravu odluku. Pohvalio bih igrače Hajduka‘, kaže Strahonja
Piše: SNObjavljeno: 29. siječanj 2023. 22:06

19. kolo HNL-a donijelo je Istri veliku pobjedu (3:0) na Aldo Drosini nad Hajdukom, uz dva poništena gola splitskoj momčadi. U oba je slučaja reagirala VAR soba koja je pogotke poništila zbog zaleđa.

U studiju HRT-a za emisiju Stadion svoje je viđenje ponudio sudački ekspert Marijo Strahonja:

- Dobro je Igor Pajač sudio utakmicu koja je bila jedna od najzahtjevnijih u ovom kolu. Ove su dvije situacije bile granične, a on je odradio dobar posao.

image

Marijo Strahonja

CROPIX Cropix

Prokomentirao je i prvi gol Ante Ercega koji je VAR soba također provjeravala:

- Prvi Ercegov gol potpuno je regularan, napadač Istre je u ispravnoj, i to u minimalno ispravnoj poziciji.

Zatim se osvrnuo na dva spomenuta zgoditka Hajduka:

- Kod poništenoga gola Darija Melnjaka produkcija kamera nije bila u najboljem izdanju pa je u takvoj situaciji najbolje dati sucu u VAR sobi - vrijeme! Dati mu vrijeme da iskalibrira pozicije igrača i da procijeni situaciju. Kriva je produkcija, nema dovoljan broj kamera. Kod drugoga poništenog gola igrač u bijelome dresu (Borevković) bio je u nedozvoljenoj poziciji, jasno je da se radilo o zaleđu... Moramo vjerovati VAR sobi, na osnovu slike iz produkcije ne možemo reći o čemu se točno radi, ali nisu tu krivi VAR suci, nego produkcija. Mislim da moramo imati više kamera i moraju biti bolje postavljene. Naša liga je kvalitetna i to zaslužuje. Ovdje je bitno naglasiti pohvalu igračima Hajduka kojima je dvaput dosuđena odluka protiv njihove koristi, a oni su reagirali smireno i nisu se negativno odnosili prema odluci sudaca. Dakle, konačan je zaključak da je sucima bilo iznimno teško, ali su ispravno dosudili zahtjevne odluke, a usput i pohvaliti igrače Hajduka koji su profesionalno prihvatili njihov sud.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 01:01