Matija Djanješić/Cropix
PRVA REAKCIJA

Ante Čačić: Otkaz? Zna se čega se najviše bojim. Šimić? Neka prvo potpiše ugovor

"Ne bih inače komentirao suđenje, ali smiješno je da se suci uče na Dinamu"
Piše: SNObjavljeno: 15. ožujak 2023. 19:56

Istra 1961 je u odgođenoj utakmici 12. kola SuperSport HNL-a pobijedila Dinamo s 1:0. Modri su tako i treću utakmicu u nizu ostali bez pobjede. Nakon utakmice o svemu se oglasio trener aktualnih prvaka Ante Čačić.

- Devedeset minuta smo nastojali izvući maksimum, ali nažalost dobili smo nula bodova i poraz u zadnjoj minuti. Sada je teško na brzinu analizirati, ali činjenica je da smo težili doći do rezultata, imali šanse koje nismo iskoristili, a domaćin je bio organiziran i spreman zaprijetiti - rekao je Čačić nakon utakmice pa nastavio:

- Moram reći da nam je jako teško igrati na ovakvim terenima. Teško je kombinirati, a Istra je to znala iskoristiti. Moramo se koncentrirati na ono što dolazi, a imali smo i dosta problema sa sastavom. No, ne mogu biti zadovoljni jer smo u tri utakmice osvojili tek bod. Čestitke Istri na pobjedi.

Čačić je ipak ponudio neku analizu.

- Fali nam realizacija. Imali smo čak i dobre situacije. Nedostaje nam malo više kod prekida i kornera odlučnosti i koncentracije jer na ovakvim terenima to može biti jako važno. Teško se na ovakvim terenima ušetati u gol s loptom. Htjeli smo, ali izvedba nije bila dobra.

Dinamo je napravio tek jednu zamjenu.

- Ekipa je imala ritam. Mislili smo nešto promijeniti pred kraj, no odustali smo od toga. Bila je ideja da krenemo s još jednim napadačem, ali ostali smo do kraja u početnoj formaciji. Ljubičić u vezi? Nema kontinuitet igranja u sredini, ali angažman je bio tu. Korektno je odradio 90 minuta, kao i Perković.

Čačić nije htio komentirati suca, ali...

- Ne bih inače komentirao suđenje, ali smiješno je da se suci uče na Dinamu.

Dinamo je upao u krizu.

- U rezultatsku evidentno. Imali smo prilika, ali nemamo realizaciju. Navikli smo na Ademija, on je tu 13 godina i neće nam bez njega biti lako, ali moramo se naučiti živjeti bez njega.

Ipak, Čačić se otkaza ne boji.

- Čega da se bojim? Imam previše godina. Zna se čega se bojim najviše.

Za kraj se trener dotaknuo i novog člana uprave Darija Šimića i suradnje s njim.

- On prvo mora potpisati ugovor i mora znati koji mu je dijapazon u klubu. Naravno da ćemo razgovarati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2023 00:15