DAMIR KRAJAC Cropix
HIT PRVENSTVA

Ante Erceg je Istri 1961 donio ‘turbo‘, a već je odlučio gdje će iduće sezone nastaviti karijeru

Gonzalo Garcia može računati i na Monsefa Bakrara, ali ima drugih problema
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 23. veljača 2023. 08:01

Cvate ljubav pulskih navijača i Ante Ercega. Igrač koji je donio "turbo" Istri 1961, a golovima, mentalitetom i igrom odlučno doprinio iskoraku cijele momčadi, ima ugovor na godinu dana uz opciju produženja, koja je više stvar međusobnog povjerenja nego papirnate potvrde. No, kako klub, tako i igrač želi nastaviti suradnju i u drugoj sezoni. Ukoliko se ne dogodi nešto nepredviđeno, Ante Erceg će i u idućoj sezoni biti udarna igla zeleno-žutog napada.

U red dobrih vijesti ide i Monsef Bakrar. Potpuno je zdrav i s dozvolom liječnika može punom parom trenirati i igrati. Alžirac je u prvom planu za gostovanje u Šibeniku, obzirom da Ante Erceg neće igrati zbog žutih kartona. No, za očekivati je da će i Josipović dobiti određenu minutažu. Svakako je pozitivno da se vraća Luka Hujber, koji je odradio žute kartone.

Peha, međutim, opet ima Mateo Lisica. Nakon što je prošle jeseni muku mučio s bedrenim mišićem desne noge, napokon je zaigrao. Gonzalo Garcia ga je dozirao i postupno uvodio kroz pripreme, ali sada se protiv Osijeka opet ozlijedio. Na sreću, nije u pitanju bedreni mišić desne noge, ali jest onaj na lijevoj nozi. Obavio je magnetsku rezonancu, koja je pokazala da je u pitanju istegnuće prvog stupnja, što znači oporavak 2-3 tjedna. Iako to razbija ritam igraču, treba reći da je u očito u fazi prilagodbe naporima nakon 5-6 mjeseci pauziranja, te uspostavljanju mišićnog balansa. Jednostavno, Lisica mora biti pozitivan i shvatiti da je to dio procesa povratka u pravu formu, fizički gledano.

Uz njega slično prolazi i Tomo Duvnjak. Nakon što se oporavio od duže pauze (metatarzalna kost) i vratio igri, Duvnjak sada mora riješiti neki dermatološki problem. Zbog terapije će biti izvan kruga 15-20 dana. Da kompletiramo minuse, dodajmo da je trenutno izvan radnog pogona vrijedna glasnogovornica kluba, Paula Zbodulja. Ona je također požurila natrag na posao nakon manjeg zahvata na očima, pa se sada mora vratiti mirovanju desetak dana. Zato je presicu u srijedu vodio team menadžer Goran Roce. Mladi igrači i glasnogovornica brzo će se vratiti u stroj, kako i priliči mladosti.

Kad je u pitanju nešto stariji igrač, Ante Majstorović, on je na treningu do sada pokazao potpunu spremnost za napore, iako je izašao iz duge faze oporavka zbog operacije koljena. Majstorović je pouzdana vrijednost i Saša Bjelanović vjeruje da će biti veliki dobitak za Istru 1961. U tom kontekstu valja reći da je Majstorović došao i potpisao ugovor koji osigurava Istru, a njemu pruža šansu pokazati da je potpuno fit. Vezan je ugovorom do ljeta 2024. godine, uz "međustanicu" u lipnju, kada će se (vjerojatno i prije) pokazati je li O.K. Majstorović je obavio razgovor i s trenerom Garcijom i obostrano su dojmovi pozitivni.

Izuzmemo li duže oporavljenike (Blagojević, Knežević, Kopljar, Rovis...), svi ostali treniraju i pripremaju se za tradicionalno negostoljubive (bodovno) Šibenčane podno Šubićevca.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 03:10