JOSE JORDAN Afp
UZBUDLJIVO U PRIMERI

Barca preokretom izbila na 3. mjesto, na kraju svađa zbog penala! Vrsaljko se ozlijedio u u pobjedi Atletica

Barcelona je sada treća s dva boda više od Betisa, no čak 15 bodova manje od vodećeg Reala.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 06. ožujak 2022. 22:45

Barcelona je nastavila s pobjedama, svladala je Elche u gostima 2:1 u utakmici 27. španjolskog prvenstva. U drugom poluvremenu okrenula je rezultat jer domaćini su otišli na odmor pogotkom Fidela u 45. minuti, nakon pogreške Pedrija. No, utakmica je zaključena u prepirkama i polemikama zbog odluka arbitara, trener Elchea Francisco Rodriguez nije odolio da ne očita lekciju kolegi Xaviju kao da je on sudac.

Bila je to zanimljiva utakmica s puno šansi, Elche koji ima velike oscilacije u igri u ovom je ogledu bio inspiriran i disponiran, ali na kraju nije imao ni sreće. Njegov golman Edgar Badia obranio je šest udaraca, sam Ferran Torres koji je ušao kao zamjena za Gavija našao je u pet prilika, a realizirao je samo jednu za 1:1 u 60. minuti.

image

Memphis Depay

JOSE JORDAN Afp

Prvi napad Barce nije najbolje djelovao, iako je Dembele imao šansu, a De Jong još bolju nakon obrane golmana. Aubameyang je ovaj put bio nevidljiv. Xavi je zamijenio sve tri špice, umjesto njih dvojice i Gavija uveo je Traorea, Depaya i Ferrana Torresa koji je dao premijerni gol u La Ligi za Katalonce. I Elche je uzvraćao, i to više puta, a Ter Stegen posebno se istaknuo obranom šuta Pere Mille.

No, drama je krenula od 84. minute kad je domaći branič Barragan dirao loptu rukom u duelu s Traoreom, a sudac Alejandro Hernandez pokazao na bijelu točku uz potvrdu VAR-a. To je podijelilo i eksperte. Perez Burull, nekad ugledni arbitar, sada analitičar Marce kazao je:

- Jednaesterca nije bilo.

Iturralde Gonzalez je za As ipak rekao da prepušta odluku sucu:

- Kod mene to stvara mnogo sumnji, ali ako je sudac uživo vidio pokret rukom to je u redu. Ukoliko postoji trzaj prema lopti to je kazneni udarac.

Depay je zabio za 2:1. Potom je Jordija Albu pogodila lopta u ruku ubačena ih kornera, Elche je tražio da dobije isto što i Barca, no nije dobio. Zato su "poludjeli".

- Niti to nije bio jedanaesterac. Niti jedan - jasan je Perez Burull.

Iturralde Gonzalez u ovom slučaju potpuno složio:

- Imao je spuštene ruke, to nije ništa.

Barca je došla do četvrte uzastopne pobjede računajući i Napoli. Sve joj je ugodniji pogled na tablicu, sada je treća s dva boda više od Betisa, no čak 15 bodova manje od vodećeg Reala.


Pobjeda Atletica, ozljeda Vrsaljka

Atletico je svladao Betis 3:1 na gostovanju u Sevilli, preskočio ga na tablici i probio se na četvrto mjesto La Lige, dok je Betis sada peti. Dva gola dao je Joao Felix u 2. i 61. minuti, a treći je djelo Lemara u 80. minuti. Za domaće ja u finišu prvog dijela izjednačio Tello.

Utakmici je počela s ozljedama, a drugi je igru napustio Šime Vrsaljko, koji je izašao već u 21. minuti. Još šest minuta ranije na njega je startao Ruibal, iako su mu dugo ukazivali pomoć, nije se mogao vratiti na teren. Dao je znak da nije u stanju dalje igrati. Vrsaljko se tek ponovno ustalio u momčadi i pitanje je kakve će ova ozljeda ostaviti posljedice. Hoće li morati pauzirati. Kasnije su brzo zbog ozljede zamijenjeni, a prije svih, već u 11. minuti domaći veznjak Guardado.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 01:25