DUSKO MARUSIC/CROPIX
POGLEDAJTE VIDEO

‘Bio je to čist prekršaj! Ne bih simulirao, Kalinić me zakačio po licu i očima, zato sam pao...‘

Istrin tinejdžer o utakmici s Hajdukom koja je u nedjelju završila bez pobjednika
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 07. ožujak 2022. 19:45

Jedan od tinejdžera Istre, uz Lisicu (18), Maurića (18), Vujnovića (18), Mouru (19) te granične Rovisa (20), Belju (20), pa Caseresa (21), Abdallahija (21), Hujbera (22), Miškovića (22) i druge mlade i poletne zeleno-žute igrače, Mauro Perković je brzo postao ljubimac navijača.

I prije nego što je upisao 23. nastup s Hajdukom. Stoper koji je i u Šimunićevoj U-19 vrsti, dijete Istre iz kvarta Busoler, kojem je pet godina stariji brat vrsni košarkaš Splita, a koji se nakon završetka obrtničke škole sada potpuno posvetio nogometu...

Je li Nikola Kalinić napravio prekršaj kod poništenog gola Hajduka?

- Bio je to čist prekršaj! Ne bih simulirao, pogotovo ne u takvoj napadačkoj akciji. Kalinić je u prodiranju visoko dignuo ruku, zakačio me po licu i očima, zato sam pao...

Pogledajte situaciju zbog koje je Hajduku poništen gol:

Digli ste se odmah potom?

- Da, jer kad sudac nije svirao, pokušao sam reagirati i dostići Kalinića, ali više nisam mogao. Možda se to iz kuta kamere ne vidi tako jasno, ali prekršaj je očit.

Istra je odigrala još jednu dojmljivu partiju?

- Protiv snažnog Hajduka i aktera borbe za prvaka zbilja smo se jako dobro držali. Možemo biti ponosni na sebe. Oni su vrlo jaki i to što nisu pobijedili velika je i naša zasluga, zar ne? Ključno je što nas je trener Garcia jako dobro pripremio. Točno nam je kazao kako će se oni postaviti i što je nama činiti, a to je prvenstveno tražiti prazne prostore, gdje iznositi loptu i stvarati višak odnosno prijeći njihov prvi pritisak. Zato nas je stavio u tri stopera da idemo u iznošenje.

Ipak, opet ste vi i Galilea, kao u Šibeniku, "iznenađeni" dubinskom loptom?

- Bili smo dosta visoko u presingu i nismo bili spremni na tu iznenadnu okomicu. Slažem se s trenerom da je to stvar boljeg pozicioniranja, na čemu ćemo sigurno poraditi.

Vi ste 18-godišnjak, logično je da trebate još učiti i sazrijevati. Dojam je da uz Garciju to ide lakše?

- Igram u kontinuitetu što znači da mi trener vjeruje. Napredujem, prihvaćam i učim na svakom treningu, stječem iskustvo u svakoj utakmici. Trener me stalno bodri, poziva da budem miran i strpljiv, vjerujem u sebe. Puno mi to znači.

Mlada ste momčad s nekoliko iskusnijih igrača, dojam je i da ste vrlo dobra klapa?

- Sigurno tome pridonosi naš polet i slične godine. Razumijemo se, podržavamo međusobno, zbilja je užitak u svlačionici.

Kakve su vam ambicije?

- Prvo, već sam presretan što sam prvotimac Istre. Fokusiran sam na svaku sljedeću utakmicu i želim doprinijeti što boljem plasmanu. Uživao sam kao i svi u sjajnoj atmosferi na Drosini, baš je super kad je toliko ljudi i čuješ podršku svojih navijača. Nema treme, samo te motivira takav ambijent. Ugovor imam do 2024., ali ne razmišljam o tome. Jednog dana bih volio dostići neku od liga Petice, ali polako, sada treba prvo biti na razini ove jake Prve HNL...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 11:40