Slavlje igrača Dinama

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
Mladen Bariša
KOMENTAR

Bišćan je iznenadio i uspješno riješio jednadžbu s četiri nepoznanice, evo tko je posebno impresionirao

Dinamo konačno ima lijevog beka, a vrlo dobar dojam ostavio je i stoper Bernauer
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 29. srpanj 2023. 23:10

Trener Dinama Igor Bišćan pomalo je iznenadio startnom postavom za ogled u Puli. Nakon što je prve tri utakmice u sezoni (dva susreta s Hajdukom te europski sraz protiv Astane) Dinamo praktički odigrao s 12 igrača (koji su imali minutažu veću od 90 minuta), dvoboj s Istrom izgledao je poput jednadžbe s četiri nepoznanice. Izostavio je trener "Modrih" Petkovića, Špikića, Moharramija i (nedovoljno oporavljenog) Perića, a umjesto njih nastojao dokučiti (trenutačne) mogućnosti Mihajličenka, Emrelija, te dvojice debitanata Bernauera i Taneka.

Od četvorice spomenutih Dinamovih igrača, koji su se našli pod lupom kritičara, impresivnim se učinkom istaknuo Azer Mahir Emreli. Upisao je pogodak i asistenciju. Međutim i ova je utakmica pokazala da Emreli po vokaciji nije "devetka". Stalno se izvlači iz šesnaesterca kako bi sudjelovao u igri. Tako je i poentirao. Nakon kontre i odličnog proigravanja Ivanušeca.

Vrlo dobar dojam ostavio je i stoper Maxime Bernauer. On nema eleganciju poteza i teatralnost "čitanja igre" poput Josipa Šutala. No, Francuz je pokazao sklonost jednostavnim i konkretnim rješenjima. Djelovao je pouzdano, a od jednog debitanta u HNL-u (s iskustvom igranja francuske Druge lige) to se u ovom susretu jedino i očekivalo.

Takuro Kaneko stigao je prije dva dana u Dinamovu svlačionicu. Ovo mu je prvo nogometno iskustvo izvan Japana. Osim kulturološkog šoka mora se prilagoditi i suđenju na hrvatskim terenima. Potkraj prvog dijela, nakon duela sa stoperom domaće momčadi (Šveđaninom Björkanderom), očajnički je gestikulirao tražeći kazneni udarac. Na užas zbunjenog Japanca sudac Strukan samo je odmahnuo rukom. Možda se kod Kaneka doma ovakve situacije "sviraju". Ovdje to nije slučaj. Također, Japanac je s bočne pozicije često ulazio u sredinu (vjerojatno po naputku trenera Bišćana) kako bi "oslobodio prostor" za Ristovskog.

Dinamo konačno ima lijevog beka. Bogdan Mihajličenko od svih je novopridošlih igrača tijekom aktualnog prijelaznog roka imao uvjerljivo najjače preporuke (igrač Šahtara i ukrajinski reprezentativac). No, njegovu je pomalo nedefiniranu izvedbu vjerojatno uvjetovala nedostatna fizička pripremljenost, pa posljedično i diskretan pristup, posebice u ofenzivnom segmentu igre.

Svekoliki pozitivni dojam umnogome je učvrstila i rezultatski raskošna pobjeda: "na prvu" sve četiri Bišćanove "nepoznanice" mogu udovoljiti visokim maksimirskim kriterijima. Uz opasku da će Japancu trebati izvjesno vrijeme za prilagodbu, a Ukrajincu viša razina tjelesne spremnosti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 13:15