Dejan Radonjić na pripremama s Dinamom 2015.

 SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
JASAN STAV

Bivši topnik Dinama: ‘Vraćam li se? Iskreno, namjeravao sam, volim taj klub i razgovarali smo, ali...‘

‘Nikad ne reci nikad, u nogometu se svašta može dogoditi, sve se promijeni preko noći.‘
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 08. srpanj 2022. 14:23

Bila je to ljubav na prvi pogled između Istre 1961 i Dejana Radonjića. Na probi na Drosini, u vrućem poslijepodnevu, Igor Pamić je bio dojmljen s dva igrača. Jedan je bio Petar Franjić, a drugi korpulentni Dejan Radonjić.

- Vidi se da je nespreman, ali i ovako nosi sve pred sobom - kazao je Pamić odmah nakon utakmice i potom zadržao kako napadača ozaljskog Zrinskog u Puli, tako i Petra Franjića.

Dejan Radonjić će u 59 utakmica tijekom nepune dvije sezone upisati 26 pogodaka za Istru 1961, uz tri asistencije, te zaslužiti ugovor u Dinamu. No, nakon Pule bio je posuđen Lokomotivi, gdje je odigrao više utakmica (71), ali je postigao manje pogodaka (16), no više asistencija (9).

Nakon avantura u Izraelu i Rusiji, Radonjić se uputio u Kinu, u Qingdao FC. Od 2020. do travnja ove godine, dok nije prešao u TJ Jinmen Tiger. Stasiti napadač (190 centimetara), rođen u njemačkom gradiću Tettnangu, koji je bio na pragu prve momčadi Bayerna, odlučio se 13. srpnja za prekid ugovora s aktualnim klubom...

image

Dejan Radonjić u dresu Istre 1961

GORAN SEBELIC/CROPIX Cropix

- Iskreno rečeno, kanio sam se vratiti u Hrvatsku. Situacija je ovdje bila kakva jest, a ja sam već deset mjeseci odsutan, nisam bio sa suprugom i kćeri, kojoj je već šest godina. Onda se preko noći, kako to obično biva u nogometu, pojavilo nekoliko zanimljiv kombinacija kako u Kini, tako i drugim zemljama Azije. Čekam da vidim najbolje opcije i onda ću odlučiti. Nisam ni sam na čisto što mi je činiti, iako su financijski okviri novih ponuda takve da ih ne bi bilo mudro odbiti. Imam 31 godinu i moram misliti na budućnost moje obitelji.

U ovom stand byu ste razgovarali s Istrom 1961?

- Jesam. Moj prijatelj Slavko Blagojević je to dao u novine, pa onda nema smisla kazati da nisam razgovarao.

I? Znate da vas pulska publika voli?

- Znam, i ja volim Pulu i Istru 1961. Pratih im, vidim da igraju lijepo, klub se stabilizirao, nije to kao nekad kad sam bio tamo. Naš razgovor bio je informativan, ali kazao sam im da još nisam siguran što ću učiniti glede inozemnih opcija. Realnije je da ipak ostanem još neko vrijeme ovdje.

Znači, povratak u Istru ostaje samo ljetna priča mercata?

- Ha, nikad ne reci nikad. Nogomet je dinamičan i izvan konteksta terena. Stalno se nešto mijenja.

I Radonjića su pogodile neke posljednje loše vijesti iz Hrvatske?

- Ma, baš me streslo, prvo Branko Bubić iz Istre, a onda i Mario Švigir, dva jako draga čovjeka s kojima sam imao lijepa druženja i suradnju. Baš tužno što ih više nema među nama, jako tužno...

Prvi trening u Balama

U srijedu su nogometaši Istra 1961 praktično preselili u Bale (20 kilometara od Pule) i odradili prvi trening na tamošnjem igralištu. Kamp koji bi trebao nastati u idućih par godina predviđa četiri travnjaka, od kojih dva s umjetnom travom, zgradu kluba sa svim potrebnim sadržajima, te funkcionalnost za sve četiri kategorije u nacionalnim ligama (seniori, juniori, kadeti, pioniri). Do tog dana proći će još vremena, kao i do toga da travnjak koji se sada koristi bude stabilno funkcionalan. Uvjeti u Balama su za sada prilično skučeni, a koliko će jedini travnjak (drugi stari pored ceste je zapravo samo poljana) izdržati kada se vrijeme pokvari tek će se vidjeti...

Gužvanje s turistima

Puljane od četvrtka očekuje dvostruki program u Balama. Uz pretrčane kilometre to donosi i ukupno 80-ak kilometara vožnje automobilima u vremenu toplotnog udara i gužvi na prometnicama zbog turista. (rm)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 22:57