RONALD GORSIC Cropix
DINAMO STOPOSTOTAN

Boško Šutalo nije skrivao oduševljenje nakon gola u debiju, a Emreli je posebno istaknuo jednog suigrača

Nakon utakmice oglasio se i probuđeni Pero Bočkaj koji je zabio i asistirao
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 30. srpanj 2022. 09:13

Dinamo je sinoć na Maksimiru dominantno pobijedio Istru, odmorio nekolicinu važnih igrača i zadržao stopostotni učinak u Supersport HNL-u. Neke od glavnih uloga u tom trijumfu ponijeli su Boško Šutalo, Petar Bočkaj i Mahir Emreli koji su, uz Mislava Oršića, bili strijelci za Čačićevu momčad.

Uvjerljivom pobjedom "modri" su podigli samopouzdanje i kreirali pozitivno ozračje uoči europskog sraza s Ludogorecom, a važnosti takvog raspleta događaja svjestan je i Šutalo.

"Najbitnije je da smo pobijedili i uzeli tri boda, bilo nam je jako bitno nastaviti pobjednički ni u prvenstvu. Pobjeda 4:1 nam podiže samopouzdanje pred meč s Ludogorecom, misli su nam sada okrenute prema tom susretu i naravno da nas raduje ovakav rezultat", rekao je nakon utakmice 22-godišnji stoper pa se osvrnuo na svoj debitantski nastup:

"Nisam igrao nekih dva mjeseca i bilo mi je najvažnije da dobro uđem u utakmicu i izbjegnem nove ozljede. Trener je odučio da igram 60 minuta jer nije bilo potrebe da nakon dva mjeseca odmah u prvoj utakmici odradim svih 90. Jako sam zadovoljan pobjedom i svojim prvim golom u dresu novog kluba. Nije baš da imam puno pogodaka, a sada sam zabio već u debiju. Nadam se da će ih biti još."

Za pogodak kojim se bivši igrač Verone i Atalante predstavio maksimirskoj pulbici asistirao je Bočkaj, koji je na koncu i sam zabio gol i tako okrunio svoj vrlo dobar nastup protiv Puljana.

"Osjećao sam se dobro na svim dijelovima terena. Bio sam i u napadu i u obrani, što mi je i posao. Dao sam sve od sebe i na kraju me nagradilo. Gol? Oršić me ispoštovao, svaka mu čast, vidio sam golmana da je krenuo pa sam zabio."

Strijelac je bio i oporavljeni Emreli koji je sedam minuta nakon ulaska u igri kreirao mali show u posljednjoj trećini momčadi Gonzala Garcije. Azerbajdžanac je ispremiješao gostujuću obranu i na koncu sjajno potkopao loptu te postigao pogodak za konačnih 4:1.

"Prvenstveno sam sretan što smo pobijedili, a gol je samo desert za mene. Na kraju su ipak najvažnija tri boda. Ozljeda me dosta razočarala, imao sam problema s leđima, ali sada se osjećam sjajno. Drago mi je da mogu pomoći momčadi. Ne znam koliko ću minuta dobiti u narednim utakmicama, ali kao i u ovoj utakmici davat ću sve od sebe. Nadam se da ću svakim danom sve više napredovati. Propustio sam već šest susreta i nije lako nakon ozljede odmah dohvatiti pravu formu", rekao je 25-godišnjak i posebno istaknuo jedno Dinamovo ime:

"Htio sam zabiti da se Martinu (Baturini) upiše asistencije. Jako mi se sviđa kao igrač, ima sjajnu budućnost. Izborio se za loptu i odigrao ju je stvarno fantastično", zaključio je Emreli.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 15:33