RONALD GORSIC Cropix
REAKCIJE TRENERA

Čačić posebno pohvalio jednog igrača i najavio jedan odlazak iz Maksimira: ‘Vrlo brzo će biti okosnica momčadi‘

Nakon minimalne 1:0 Dinamove pobjede protiv Istre oglasila su se obojica trenera
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. veljača 2023. 20:00

Ante Čačić bio je zadovoljan izvedbom svojih igrača i pobjedom protiv Istre.

- Odigrali smo dobru utakmicu, zadovoljan sam igrom Dinama. Čestitam igračima, jer su stavili utakmicu pod kontrolu od prve minute. Rezultat ne odaje pravu sliku. Nismo im dali da priprijete, stvorili smo dosta prilika, ali na kraju je samo 1:0. Realizacija šteka, ali prilike se stvaraju, doći će i to. Bili smo goropadni svih 90 minuta, bili smo ustrajni. Nisam htio niti mijenjati previše igrača, da ne razbijem dobar ritam.

Petković se vratio, izgledao je dobro u drugom poluvremenu. Hoće li u idućoj utakmici biti starter?

- Imamo Kup utakmicu u Splitu i onda Varaždinu, vidjet ćemo koji će biti podražaj, tko će dobiti koliko minuta.

Pohvalio je Martina Baturinu.

- Ono što je važno, radi obranu, istrpi duele, ulazi u njih. Nije sporan njegov talent, vrlo brzo će biti okosnica momčadi. Ima još dječjih bolesti i još je zaigran.

Kako je on vidio kazneni udarac?

- Ne mogu komentirati odluku, sudac je pokazao na bijelu točku i nakon što je gledao VAR. Gol nije postignut, tako da nema veze. Nije intenzitet isti na zemlji i u zraku, kad želim udariti loptu glavom. Sudački eksperti će dati kvalitetnija objašnjenja, ali na kraju je Drmić promašio, iako je dobro pucao.

Za kraj je kazao da Danijel Štefulj vjerojatno odlazi na posudbu u Celje.

Gonzalo Garcija je kazao...

- Rezultat je zaslužen, Dinamo je bio bolji, agresivniji, s puno energije i moći, Nismo imali najbolji dan s loptom, pokazali su kvalitetu, 1:0 je sigurno zasluženo, Na početku je bila ideja imati loptu, ali oni su nas pritiskali, nismo dobro izlazili s loptom. U nekim smo trenucima dobro to i radili, ali nismo imali kvalitetu za završni pas. Nismo imali udarce na gol, uvijek smo imali nekih problema. Generalno, nije to bila naša večer. Jedanaesterac? Nije bio, puno se puta događalo da VAR zove, a sudac je ostao pri svome. Ali, Drmić je na kraju promašio pa to nije utjecalo na rezultat.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 09:57